Je bekijkt nu 5 leuke uitjes in Zuid-Holland

5 leuke uitjes in Zuid-Holland

Het midden mag al genieten van de zomervakantie, maar voor de rest van het land duurt het ook niet lang meer. Zes weken lang hebben de kinderen vakantie en kunnen ze even loskomen van school. Voor ouders niet altijd even gemakkelijk, want hoe houd je de kinderen zo lang bezig?

Ik heb daarom leuke educatieve zomeruitjes per provincie op een rij gezet. Buitenactiviteiten waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Vandaag deel ik vijf leuke uitjes in Zuid-Holland.

Lees ook:

Het havenmuseum in Rotterdam 
In het Maritiem Museum Rotterdam ontdekken kinderen de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door het maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit de collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten.

Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland 
Bij familiepark Recreatieoord Binnenmaas in de Hoeksche Waard vind je een mooi openluchtzwembad met waterglijbanen, een uitgebreide speeltuin, een attractiepark, elektrische bootjes, trampolines en kun je samen midgetgolf spelen.

Daarmee kun je je al makkelijk een dag vermaken met het hele gezin, maar er is meer. Wie wil kan een bezoek brengen aan de kinderboerderij, een avontuurlijk survivalpad of een bootje huren voor een vaartocht.

De zomervakantie staat voor de deur. Daarom heb ik 5 leuke zomeruitjes in Zuid-Holland op een rij gezet. Heerlijke buitenactiviteiten!Nieuwkoopse plassen in Nieuwkoop 
Een stukje varen en dan wandelen met het hele gezin op het eilandje de Geitenkamp, midden op de Nieuwkoopse Plassen. Tijdens de vaartocht geniet je van het weidse uitzicht en op het eiland valt heel wat te beleven: knalgele dotterbloemen in het voorjaar en paarse rietorchideeën in de zomer. Bekijk de torens van Nieuwkoop en ontdek de bruine kiekendief vanuit de drijvende kijkhut.

Een kort wandelpad brengt je door een afwisselend landschap van wuivend riet en bulten veenmos tot een ouderwetse legakker en vochtig bos. Bij de informatiepanelen langs het pad kun je even stil te staan bij de natuur terwijl de kinderen de opdrachten uitvoeren die er op staan.

Speelnatuur Tiengemeten In Zuid-Beijerland 
Meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. Speelnatuur Tiengemeten is een ruig dagje uit voor het hele gezin. Voor de kleintjes is er een veilig Ukkie-eiland. Ouders houden makkelijk toezicht, terwijl de peuters en kleuters spetteren op de schildpadfontein of waden door het ploeterbeekje.

Vlak bij Speelnatuur ligt het pannenkoekrestaurant Pannenkoeken bij Hèlène. Een lekkere afsluiting van een gezellig dagje uit!

Plaswijck park in Rotterdam 
Dit is een prachtig park waar je makkelijk een hele dag kunt verblijven. In SPEELWIJCK raken de kinderen nooit uitgespeeld. Gaan ze meteen de zee op in de Havenspeeltuin? Of toch eerst aan de touwen slingeren in de Apenspeeltuin?

Of als een echte automobilist rondrijden in de Verkeerstuin… Er is zo veel te doen! Daarna kunnen ze de bewoners van DIERENWIJCK ontmoeten. De dieren komen van over de hele wereld, maar vooral uit Europa.

Willen de kinderen even uitrusten van het spelen of zoek je een mooie plek om tussen de middag te picknicken? Dan moet je in WANDELWIJCK zijn. In het Rosarium bijvoorbeeld – een rozentuin met meer dan 40 soorten rozen!

Of wat dacht je van de Engelse Tuin met zijn mooie fonteinen? In de Picknickweide heb je alle ruimte om lekker in het gras te liggen.

Weet jij nog leuke uitjes in Zuid-Holland? Laat het dan hieronder in een reactie weten.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Denise

    Ja, op mijn blog schrijf ik ook regelmatig over leuke uitjes met kinderen, met name in Den Haag en Scheveningen, maar ook Amsterdam, Pieterburen en bestemmingen buiten Nederland staan erop.

  2. Elly

    Klauterwoud in Vlaardingen, Broekpolder. gratis toegang.

Geef een reactie