Je bekijkt nu 5 leuke uitjes in Noord-Brabant

5 leuke uitjes in Noord-Brabant

De zomervakantie is de ideale gelegenheid om lekker met de kinderen op stap te gaan. Pretparken zijn vaak duur en daarom heb ik vijf leuke uitjes in Noord-Brabant verzameld die budgetproof zijn. Buitenactiviteiten waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

Vandaag deel ik vijf leuke uitjes in Noord-Brabant.

Natuurpad Visdonk in Roosendaal
Er valt van alles te ontdekken en te beleven op het natuurpad Visdonk. Je komt langs een echt bijenhotel en je leert hoe je een bossnuffel wordt. Kinderen kunnen ontdekken hoe vleermuizen leven, door te leren kijken met hun oren.

Ook mogen ze voelen hoe het is om als een specht te hakken in een boom en mogen ze onderweg een heus natuurschilderij maken. Start de ontdekkingstocht bij het wandelpad dat vertrekt vanaf de openbare parkeerplaats ter hoogte van de kruising Zundertseweg – Rozenvendreef in Roosendaal en volg de witte pijlen.

Speurtocht uitwaaien in de duinen in Biezenmortel
Ga met het gezin op avontuur in de Loonse en Drunense Duinen en ontdek het geheim van dit prachtige stuifzandgebied. Maak samen met de kinderen een stoere speurtocht door de duinen.

Onderweg zijn er acht verschillende opdrachten, waarbij je het gebied op een andere manier beleeft. Zo leren kinderen bijvoorbeeld te kijken met hun handen, met hun hoofd in de wolken te lopen en zelf voor wind te spelen!

Bij elke opdracht ontdekken ze een deel van het geheimschrift. Hiermee kunnen ze aan het einde het geheim van de Loonse en Drunense Duinen ontrafelen.

De zomervakantie staat voor de deur. Daarom heb ik 5 leuke uitjes in Noord-Brabant op een rij gezet. Heerlijke buitenactiviteiten!

Reptielenhuis De Aarde in Breda
Reptielenhuis de Aarde is een van de kleinere dierentuinen, ongeveer 600m2. Tijdens een bezoek heb je altijd de mogelijkheid om een dierverzorger aan te spreken, vragen te stellen en uiteraard een slang vast te houden.

De echte reptielen-fan kan hier makkelijk een uurtje vermaken. Daarnaast hebben ze een terras waar je lekker relaxt kan zitten en een bakje koffie of fris kan nuttigen. Er is geen grote horeca aanwezig, dus je mag alles zelf meenemen!

Blotevoetenpad Christoffelhoeve in Elsendorp
Wil je de kinderen de natuur spelenderwijs laten beleven? Ga dan eens naar een blotevoetenpad. Het pad in Christoffelhoeve is 2 km lang en kinderen kunnen er klimmen, klauteren, rennen en ravotten.

Onderweg kom je kikkerpoelen, bloemen en kruiden tegen. Daarnaast is er op de Christoffelhoeve ook nog boerengolf, voetgolf, klootschieten, jeu de boulen en nog veel meer. Genoeg dus voor een leuk dagje uit!

Natuurspeeltuin ‘De Kleine Biesbosch’ in Lage Zwaluwe
Deze 26.000 m² grote splinternieuwe buitenspeelgelegenheid zet het buitenspelen weer terug op de kaart in deze veelal digitale tijd. De kinderen kunnen heerlijk buiten spelen met onder andere een roeivijver met bootjes, kreekjes, een enorme wilgentunnel, houtvlotten bouwen en nog veel meer.

Er is horeca aanwezig, maar je mag ook eigen consumpties meenemen en heerlijk genieten van een picknick op het gras.

Weet jij nog leuke uitjes in Noord-Brabant? Laat het dan hieronder in een reactie weten.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Cora

    Het belevingspad in Berg Eijk is ook leuk. Je kunt bijv. Water oppompen, over een plas springen op een uitkijktoren klimmen etc.

Geef een reactie