Je bekijkt nu 5 leuke uitjes in Overijssel

5 leuke uitjes in Overijssel

De zomervakantie is de ideale gelegenheid om lekker met de kinderen op stap te gaan. Pretparken zijn vaak duur en daarom heb ik vijf leuke uitjes in Overijssel verzameld die budgetproof zijn. Buitenactiviteiten waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

Vandaag deel ik vijf leuke uitjes in Overijssel.

Lees ook:

Vlonderpad in Sint Jansklooster
Het vlonderpad bij Bezoekerscentrum De Wieden is ongeveer een kilometer lang en laat je De Wieden in het klein zien: een natuurgebied met meren en kolkjes, rietlanden, sloten en moerasbossen, waar dieren als de otter en zwarte stern leven.

Leuk om ook de speurtocht Dierenmanieren te doen. Bij het bezoekerscentrum krijg je een ring met opdrachten, een routekaartje en een tas met handige spullen. Op elke kaart staat een dierentruc met een vraag en opdracht erbij.

Verwonderplek Sprengenberg in Haarle
Op de Sprengenberg bij de Sallandse Heuvelrug is een ‘verwonderplek’ voor kinderen met houten speeltoestellen, slingertouwen en een zandbak. Ook kun je hier op een grote troon zitten.

Deze plek ligt langs de wandelroute Mies de Specht op ongeveer een kilometer van Informatieschuur De Pas.

De zomervakantie staat voor de deur. Daarom heb ik 5 leuke uitjes in Overijssel op een rij gezet. Heerlijke buitenactiviteiten!Kinderboerderij Dondertman in Holten
Kinderboerderij Dondertman ligt vlak bij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en biedt dagrecreatie en educatie voor jong en oud. Naast de speeltuin beschikt Kinderboerderij Dondertman over een vrij toegankelijke skelterbaan en een speelkelder.

Afhankelijk van het seizoen worden huifkar- of ponyritten verzorgd. Ook worden geregeld ritjes met de Dondertman Express (kindertrein) uitgevoerd.

Avatarz in Oldenzaal
Houden de kinderen van stoer en spannend en zijn ze op zoek naar een sportieve uitdaging? Ga dan naar AvaTarZ Nature Park bij Oldenzaal. Het grootste klimbos van Nederland! In het ecologische klimbos klimmen de kinderen veilig door de stoere bomen met meer dan 100 verschillende sportieve ‘challenges’.

Ze verleggen hun grenzen, gaan letterlijk naar grote hoogte en beleven een onvergetelijk avontuur.

Het land van heeren en boeren in Ootmarsum
Aan de rand van het historische stadje Ootmarsum is dit unieke openluchtmuseum te vinden. Een museum dat het leven op het platteland van honderd jaar geleden in Twente laat zien.

Je vindt er de typische Saksische boerderijtjes, compleet ingericht, bijgebouwen die de boer nodig had om te overleven: een bakspieker, een smidse, een wagenmakerij, een bijenstal, veeschuren, wagenschuren, kapschuur voor landbouwgereedschappen en nog veel meer.

In de vakantie worden er allerlei kinderactiviteiten georganiseerd. Een leuk en leerzaam uitje dus!

Weet jij nog leuke uitjes in Gelderland? Laat het dan hieronder in een reactie weten.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie