Je bekijkt nu Klassiek op het Amstelveld

Klassiek op het Amstelveld

Op 15, 16 en 17 september viert Klassiek op het Amstelveld haar jubileumeditie. Klassiek op het Amstelveld is een jaarlijks gratis toegankelijk openluchtfestival waarbij het maken en het beleven van klassieke muziek door jeugd centraal staat. Tijdens de vijfde editie van het festival zijn wederom verschillende generaties, (inter)nationale artiesten en nieuw publiek met klassieke muziek verbonden op het Amstelveld in Amsterdam.

Iedereen is welkom om te komen genieten van kinderen die klassieke muziek maken en weg te dromen bij aanstormende toptalenten en grote namen die klassieke muziek op het allerhoogste niveau ten gehore brengen. Bij Klassiek op het Amstelveld wordt klassieke muziek op het allerhoogste niveau gratis aangeboden op een openbare plek in het centrum van Amsterdam, waardoor veel mensen op zeer laagdrempelige wijze geïnspireerd kunnen raken door klassieke muziek!

Jong toptalent en grootmeesters ontmoeten elkaar
Op zaterdagmiddag en -avond treden er verschillende jonge toptalenten en grootmeesters op om nieuw publiek voor het eerst kennis te laten maken met klassieke muziek – solisten, ensembles, koren en orkesten. Naast de hommage aan Frans Brüggen door Lucie Horsch, Lidy Blijdorp en het Orkest van de Achttiende Eeuw, staat ook een 14-jarig sopraanwonderkind, Aksel Rykkvin, uit Noorwegen op het programma. Hij wordt begeleid door het Scaramuccia Ensemble.

Daarnaast treden het JeugdOrkest Nederland en Voces Musicales, een kamerkoor van 30 man uit Estland, samen op. Ook het Concertgebouw Kamerorkest speelt samen met Harriët Krijgh (cello, 26 jaar) en Laetitia Gerards (sopraan, 24 jaar) en pianogrootmeester Alexander Gavrylyuk staat ook op het Amstelveld in september. Het voorlopige programma, dat geschikt is voor jong en oud, is te vinden op www.klassiekophetamstelveld.nl.

Klassiek op het Amstelveld

‘Hand in hand met de Maestro’
Tijdens de derde dag van het festival kan het publiek genieten van workshops, masterclasses en familieconcerten tijdens ‘Hand in hand met de Maestro’. In de Amstelkerk en De Duif aan het Amstelveld kan jong en oud deelnemen aan een workshop van Nationale Opera & Ballet en een workshop blokfluit door Lucie Horsch. Ook vinden er openbare masterclasses plaats. Dirigent László Nemes geeft een masterclass aan het Nationaal Jeugdkoor, als onderdeel van een een internationale uitwisseling met Liszt Academy in Boedapest, Hongarije. Daarnaast zal Alexander Gavrylyuk een masterclass piano geven aan jonge talenten van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Openluchtbioscoop
Tijdens de vijfde editie van Klassiek op het Amstelveld is er voor het eerst een openluchtbioscoop toegevoegd aan het programma. Op vrijdagavond 15 september wordt tijdens de openingsavond Walt Disney’s Fantasia uit 1940 vertoond op het Amstelveld. De film is de perfecte eerste kennismaking met klassieke muziek en zal tegelijkertijd bij het oudere publiek nostalgische gevoelens opwekken. Disney noemde zijn creatie dan ook geen film, maar een getekend concert.

Klassiek op het Amstelveld
Klassiek op het Amstelveld is een initiatief van Tatiana Chevtchouk, pianopedagoog en oprichtster van pianoschool Crescendo Music Amsterdam. Onder leiding van Tatiana organiseert Stichting Musica Omnia Vincit verschillende evenementen, waaronder het jaarlijkse Klassiek op het Amstelveld om jong en oud te inspireren met klassieke muziek. Haar drijfveren hebben alles te maken met haar eigen jeugd. Omdat ze tot haar zestiende in een geïsoleerd legerkamp diep in een bos in de Sovjet-Unie woonde weet zij wat het betekent om als kind nooit live muziek te kunnen horen en te moeten vechten voor het geluk dat klassieke muziek kan brengen.

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie