Roald Dahl day (winactie)

Wie is er niet bekend met de geweldige boeken van Roald Dahl? Dé kinderboekenschrijver die het onmogelijke mogelijk maakte en fantasie en werkelijkheid flink door elkaar liet lopen. Mijn lievelingsboek is toch echt Mathilda, op de één of andere manier voelde ik me als klein meisje verbonden met haar. Ze las ook ontzettend graag boeken en was erg ijverig, maar ik vond haar ook wel een beetje zielig. In dit artikel geef ik je een aantal ideeën om de verjaardag van Roald Dahl te vieren en kun je een leuk boek winnen!

Roald Dahl
Op 13 september is het Roald Dahl day en dit wordt over de hele wereld gevierd. Het is ontzettend leuk om ook in de klas hier aandacht aan te besteden. Roald Dahl (13 september 1916 ̶ 23 november 1990) is één van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld en schreef meer dan vijfentwintig kinderboeken. Dahl’s kinderboeken, zoals De GVR, Sjakie en de chocoladefabriek, Daantje de wereldkampioen, Matilda zijn verfilmd, bekroond en worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Dit schuurtje was verre van luxe: het was er oud en smoezelig. Hij zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak op een koffer. Hier zat Dahl iedere dag van tien tot half een. Vervolgens ging hij lunchen en uitrusten en schreef van vier tot zes uur weer verder. Quentin Blake was zijn favoriete illustrator: ‘Het zijn de tekeningen van Quentin meer dan mijn eigen beschrijvingen die personages tot leven hebben gebracht.’

Gratis lesmateriaal
Young Crowds ontwikkelde op verzoek van Uitgeverij De Fontein Jeugd gratis lesmateriaal, bedoeld voor leerlingen van 9 tot 12 jaar. Op een aansprekende en vrolijke manier komen basisschoolleerlingen meer te weten over het werk van Roald Dahl en zijn vaste illustrator Quentin Blake. Je kunt de werkboekjes gratis bestellen. Alleen de handeling- en verzendkosten worden in rekening gebracht.

Het boek Matildabram
Matilda is briljant. Toen ze anderhalf was, kon ze al praten als een volwassene, ze kon lezen met drie, en al vóór ze vijf was las Matilda boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens en Hemingway. Haar ouders behandelen haar echter als een onderkruipsel, ze vinden haar maar een lastig persoontje. Matilda bedenkt slimme straffen voor haar ouders. Als de gruwelijke schooldirectrice Bulstronk haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan. Het populaire boek Matilda van Roald Dahl is verkrijgbaar in een speciale kinderboekenweekuitgave voor slechts € 4,99.

 • Matilda is een erg leuk boek om voor te lezen. Je zou daarna de film kunnen bekijken en de kinderen op laten schrijven wat anders is. De film is inmiddels al 17 jaar oud. Benieuwd hoe ‘Matilda’ er nu uit zoet? De sterren uit de film kwamen samen voor een reünie.
 • Eén van de meest zielige scenes is wel dat Bram een verschrikkelijk grote chocoladetaart van schoolhoofd Bulstronk moest opeten. Je kunt deze taart ook zelf maken! Dit is het originele recept van Matilda’s chocoladetaart.
 • Je kunt deze banner van Roald Dahl – Matilda ophangen.


Het boek Sjakie en de chocoladefabrieksjakie

Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste, meest verbazingwekkende chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende-caramels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren, zoals voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegezogen…

 • Ook dit boek is verfilmd en erg leuk om met de klas te bekijken.
 • Hier vind je leuke lesideeën rondom het boek Sjakie en de chocoladefabriek. (Wel in het Engels.)
 • Organiseer een speurtocht door de school waarbij de kinderen een (gouden) ticket moeten vinden. Op de Gouden tickets staat welke prijs ze hebben gewonnen, bijvoorbeeld een boek naar keuze van Roald Dahl voor in de klas!
 • Bespreek de personages uit het boek aan de hand van de Karakterposters.

Ook leuk: een tijdlijn van de uitgegeven boeken van Roald Dahl.

Winactie
In samenwerking met uitgeverij De Fontein mag ik twee boeken van ‘Sjakie en de grote glazen lift‘ weggeven. Sjakie en de grote glazen lift van meesterverteller Roald Dahl begint waar Sjakie en de chocoladefabriek ophoudt: in meneer Wonka’s grote glazen lift. Samen met zijn ouders, grootouders en meneer Wonka vliegt Sjakie boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek waarvan hij nu eigenaar is. Maar niets gaat volgens plan. De lift schiet omhoog, steeds sneller! Zijn we te ver gegaan?’ vroeg Sjakie. ‘Te vér?’ riep meneer Wonka. ‘En of we te ver zijn! Zal ik jullie eens wat vertellen, jongens? We zijn in de ruimte, we vliegen in een baan om de aarde.’

Mijn mening
Ik heb dit boek in een avond uitgelezen en vond het echt heerlijk om weer van zo’n geweldig kinderboek te kunnen genieten. Sommige grapjes zijn voor (jonge) kinderen nog te lastig om te begrijpen en dit maakt het boek ook voor volwassenen zo leuk! Het is echt een verrassend verhaal met een spannende verhaallijn waarbij fantasie en werkelijkheid dicht bij elkaar ligt. Een boek die je echt moet lezen, als je ook hebt genoten van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’!

Hoe doe je mee?
Laat in een reactie achter wat jouw lievelingsboek van Roald Dahl is. Vrijdag 12 september maak ik de winnaars bekend.

En de winnaars zijn:
1. Marijn van Heerde: “Ben altijd gek geweest op de GVR. Heerlijk wegdromen!”
2. Kelly Meijer: “Sjakie en de chocoladefabriek is mijn lievelingsboek! Fantastisch dat zoveel thema’s uit dit boek bespreekbaar zijn in de klas bij SEO/SOVA-activiteiten.”

Sturen jullie mij een mailtje met je adres?

winnaars

Over Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

71 reacties op “Roald Dahl day (winactie)

 1. Mijn favoriete boek van Roald Dahl is toch echt: gruwelijke rijmen! Heerlijk om de reacties van de leerlingen te zien op deze aangepaste sprookjes!

 2. Mijn favoriete boek is toch echt Mathilda! Het laat goed de verschillen tussen kinderen zien in het onderwijs! En hoe juf Engel hiermee omgaat. En hoe zij ervoor zorgt dat de kinderen met plezier naar school komen en zich op hun gemak voelen bij haar. Dat wil toch iedere leerkracht bereiken in de klas!

 3. Mijn favoriet is toch echt Mathilde. Als je zo’n directeur had, wil je toch zijn zoals Mathilde. Je krijgt er direct een beeld bij, zo goed is het boek geschreven.

 4. Wat een leuke actie, ik zie het nog net op tijd.
  Mathilda is mijn favoriete boek! Ik lees het elk jaar aan de klas voor, zowel groep 5 als groep 7 vindt het erg leuk. Dat vind ik ook de kracht van Roald Dahl, hij schrijft op een manier dat het de fantasie van jonge en oudere kinderen prikkelt!
  Ik gebruik het boek Mathilda om te laten zien dat iedereen zijn talenten heeft. En juf Engel is mijn grote voorbeeld!

 5. Ik kan met herinneren dat ik vroeger zelf in de schoolbieb regelmatig het boek ”de GVR” koos. Erg leuk boek! Leuk om te zien dat de kinderen van tegenwoordig ook nog fan zijn van Rohad Dahl. Eigenlijk niet verrassend met al die leuke boeken van hem!

 6. Eigenlijk zijn alle boeken van Roald Dahl fantastisch, maar de leukste om voor te lezen vind ik toch wel Gruwelijke Rijmen! De kids vinden het geweldig en ik zelf moet ik toch ook elke keer weer lachen!

 7. Ik kan moeilijk kiezen, ze zijn allemaal zo leuk! Als ik echt eentje moet kiezen ga ik voor Mathilda, omdat ik mijzelf (mijn ouders godzijdank niet!) een beetje kan identificeren in haar :) En nu is het een mooi boek om voor te lezen in de klas!

 8. Voor mij blijft Mathilda de topper. Volgens mij heb ik dit boek sinds mijn jeugd bijna elk jaar wel een keer gelezen, lekker op de bank zitten en verdwijnen in het verhaal. Mijn dochtertje is nu bijna oud genoeg om Mathilda aan voor te lezen, hopelijk kan zij er net zo van genieten als ik.

 9. Naast mathilda vind ik De GVR toch wel echt een ontzettend leuk boek van Roald Dahl, maar De Griezels vind ik ook erg leuk. Een ondergewaardeerd boek vind ik daantje de wereldkampioen. Ook zo’n leuk boek van roald dahl, maar vrij weinig mensen kennen het. Kortom ik vind het een erg moeilijke keuze, want ik heb altijd genoten van de boeke van roald dahl en dat doe ik nog steeds.

 10. Wat heb ik genoten van De reuzenkrokodil! Haha… ik moest tijdens het voorlezen gewoon lachen en kon amper verder voorlezen, zo fantastisch verzonnen!

 11. Mijn dochter is net begonnen in het boek Mathilda. De juf heeft verteld over Roald Dahl en ze was helemaal verkocht! Zo vertelde ze al dat R. Dahl gek is op klassieke muziek en ze begon spontaan alles op te zoeken op haar I-pad! Ze is nog maar aan bladzijde 25 maar is nu al aan het zeuren voor een nieuw boek! :-)

 12. Mathilda! Superleuk om voor te lezen! De kinderen worden zo meegetrokken in het verhaal! Wat mij betreft zijn alle boeken van Roald Dahl toppers!

 13. Gruwelijke rijmen voor de bovenbouw vind ik echt fantastische! Heb er leuke lessen aangekoppeld. En voor de onderbouw vind ik Sjakie en de chocolade fabriek erg tof. Als het boek uit is kunnen we lekker de film kijken!

 14. Ik vind het boek de heksen super. Dit boek lees ik aan het einde van het jaar voor in groep 4 ze vinden het geweldig! Het stukje waarin verteld wordt wie er allemaal heksen kunnen zijn (ook je eigen juf) slaat hartstikke aan en wat een lol hebben we dan samen…

 15. Sjakie en de chocoladefabriek
  Dit boek heb ik vroeger gekregen en ligt nu op mijn stapel voorleesboeken. Ik was vroeger een hele erge snoepkont. Hoe kan het dan ook anders, dan dat ik het geweldig vond om in dit boek te lezen. Nu vind ik het nog steeds geweldig om uit dit boek voor te lezen.

 16. Sjakie en de chocoladefabriek vond ik altijd al een geweldig boek en nog steeds pak ik hem er af en toe bij, lekker ontspannen met een kopje thee op een luie zondag!
  Ik ondersteun theaterlessen voor mensen met een verstandelijke beperking en samen kiezen we altijd een leuk verhaal, boek of een musical uit waar we 20 lessen hard aan werken, om daarna te schitteren tijdens 2 uitvoeringen. De spelers mogen altijd zelf met ideeën komen, en na ‘The sound of music’, ‘The wizard of Oz’ en ‘Ja zuster, nee zuster’ was het vorig jaar dan eindelijk tijd voor jawel, Sjakie en de chocoladefabriek!
  Het heerlijke boek werd er weer bijgepakt voor ideeën en samen gingen we enthousiast aan de slag! Het werd een geweldige voorstelling, overal kwamen prachtige geknutselde snoepjes vandaan voor het decor en de spelers waren fantastisch!! Het was weer een heerlijke ervaring en een nieuwe, ontzettend leuke herinnering aan het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek!

 17. Hoi Linda,

  De Griezels is toch wel mijn lievelingsboek. Vooral vanwege de uitgebreide beschrijvingen van meneer en mevrouw Griezel, waarbij je de kinderen in de klas ook echt ziet griezelen!
  Ik zou graag het boek winnen om voor te kunnen lezen in de klas.
  Groetjes!

 18. Moeilijk om een keuze te maken, Matilde met die verschrikkelijke juffrouw Bulstronk, De GVR, Heksen,…maar voor mij blijft Sjakie en de chocoladefabriek toch op nummer één staan. Wanneer ik een nieuwe reep chocola openmaak hoop ik stiekem nog steeds dat ik die gouden wikkel tegenkom. Toch ook geweldig hoe die oudjes met z’n allen in één bed liggen! Ik ben zo enthousiast dat ik eigenlijk elk jaar dit boek voorlees aan mijn klas.

 19. Op dit moment vindt mijn dochter van vier de reuzenkrokodil erg leuk en spannend… Maar ik twijfel er niet aan dat de andere boeken straks ook op haar lievelingslijstje komen te staan…

 20. Mijn favoriete boek is ‘Sjakie en de chocoladefabriek’! Wat zou het leuk zijn als ik ‘Sjakie en de grote glazen lift’ als vervolg kan voorlezen in de klas!

 21. De Reuzenkrokodil is mijn lievelingsboek. Helemaal om voor te lezen aan de klas. Een grappig en spannend verhaal, dat gelukkig goed afloopt.
  Leuk boek waar veel interactie mogelijk is met de kinderen. Zeker een aanrader!

 22. Dit is geen leuke vraa!!!.
  Ik kan namelijk niet kiezen.
  Alle boeken van Roald Dahl zijn toppers.
  Nou vooruit ….. ik kies Mathilda …. en …. De Griezels.
  Beide lees ik voor of gebruik ik in mijn klas.

 23. Mijn favoriet is de Reuzenkrokodil. Heerlijk verhaal en voor jonge kinderen spannend maar ook erg herkenbaar door alle kleine herhalingen die in het verhaal zitten

 24. Roald Dahl heeft geweldige boeken geschreven! Maar ik weet nog dat bij mij op de basisschool het boek de heksen werd voorgelezen en dat we daarna de film mochten zien!
  Ik vond hem geweldig!
  Daarna las ik steeds meer boeken van Roald Dahl, maar het begon bij de heksen!

  Als ik het boek zou winnen, zou ik het zeker gebruiken op de basisschool!

 25. De GVR! Vroeger werd ik er al uit voorgelezen en nu gebruik ik het ieder jaar als voorleesboek in mijn klas. Gegarandeerd succes!

 26. James and the giant peach, dat is mijn favoriet! Lees graag kinderboeken in het Engels. Juist de humor is fantastisch in al zijn boeken!
  De kinderen in mijn klas genieten van gruwelijke rijmen en Daantje de wereldkampioen.
  Super al deze les ideeën! Thanks!

 27. Mijn lievelingsboek is Mathilda! Als klein meisje wat net kon lezen lag ik ‘s avonds in bed met het dikke boek Mathilda. Ik vind het een fantastisch boek en kon mij enorm inleven in het meisje. Zeker toen de film uit kwam heb ik het boek nog minstens 10x gelezen. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Op de pabo heb in het zelfs nog verfilmd en hebben we een dikke 8 gekregen! Echt mijn lievelingsboek.

 28. Mijn favoriete boek is Daantje de wereldkampioen! Het is zo origineel en spannend en tegelijkertijd ook nog eens ontzettend lief.

 29. Daantje de Wereldkampioen!!! Dit werd mij ooit in groep 8 voorgelezen en de gekkigheden probeerden we na schooltijd even uit. Niet iedereen kon er om lachen, wij des te meer :D

 30. Sjakie en de chocoladefabriek is mijn lievelingsboek! Fantastisch dat zoveel thema’s uit dit boek bespreekbaar zijn in de klas bij SEO/SOVA-activiteiten.

 31. Zowel ‘Heksen’ als ‘Gruwelijke rijmen’ lees en heb ik met veel plezier gelezen. Bij Heksen voel je jezelf helemaal een heks en dit boek is me dan ook altijd bij gebleven. Zeg je Ronald Dahl dan denk ik meteen aan dit boek, ik las het tijdens mijn basisschooltijd. Ja, gruwelijke rijmen doet het goed in de klas! Ook in de hogere groepen luisteren ze met veel plezier terwijl ik het voorlees. Top schrijver!

 32. Ik ben dol op ‘Mathilda’! Erg spannend wat zij allemaal uithaalt en met haar kunsten van negatieve dingen weer iets positiefs kan maken. En mijn herinneringen aan m’n eigen basisschooltijd spelen ook mee, want ik had m’n eigen juf Bulstronk! Mijn klas is in ieder geval dol op de verhalen en films, maar de eigen fantasie die gaat leven met zo’n boek is natuurlijk helemaal top!

 33. Mijn lievelingsboek van Roald Dahl is en blijft Sjakie en de chocoladefabriek. Afgelopen schooljaar heb ik dit boek ook voorgelezen in m’n groep 3! De kinderen vonden dit ook een fantastisch boek en hebben hier adembenemend naar geluisterd! Ze vonden het dan ook heel jammer dat het boek uit was! Als verrassing hebben we ook de film nog gekeken!

 34. Mijn favoriete boek van Roald Dahl is Joris en de geheimzinnige toverdrank. Deze heb ik zelf ook in de groep als ‘voorbeeld’ boekpromotie gehouden. De andere boeken van Roald zijn ook super. Als kind al was Roald Dahl een van mijn lievelingsschrijvers. Zo veel humor, echt heerlijk om te lezen. De kinderen in mijn groep vinden de boeken ook tof. Het zou echt gaaf zijn als wij een boek met de klas zouden winnen.

 35. Mijn favoriete boek en film is Matilda. Ik heb het boek in één dag uitgelezen en ik ben nu bezig om het in mijn stage klas voor te lezen. Het is erg leuk om te lezen hoe Matilda zo slim is, dat ze iedereen verbaasd. Het boek zit vol grappige dingen die je als het ware voor je ogen ziet gebeuren.

 36. Mijn lievelingsboek is en blijft sjakue en de chocoladefabriek.
  Als kind heb ik kennis gemaakt met de luistercd’s, later met de film en als 12jarige kon ik het boek lezen…
  Het is altijd een deel vanmijn kindertijd geweest.
  Dit geweldige verhaal probeer ik ook door te geven aan mijn kinderen in mijn stageklas. Welk kind droomt er nu niet van een chocoladefabriek?

  Het vervolg van dit verhaal ken ik zelf nog niet. Ik zou dussamen met de kunderen op verkenning door hetboek kunnen gaan!

 37. Roald Dahl…. Een bijzondere schrijver! Een schrijver die ook wel moeilijke woorden gebruikt voor de kleintjes en tweetalige kinderen in mijn klas. Maar… Wat heerlijk om voor te lezen! Neem Mathilda! De stemmetjes, het opbouwen van spanning, de grappen en grollen en het plezier dat ze in de klas hebben als we weer een stuk verder zijn. Heerlijk!

 38. Ik hou het meest van de GVR en gruwelijke rijmen. De GVR omdat het een heerlijk boek is om voor te lezen. Gruwelijke rijmen omdat het een ander licht werpt op bekende verhalen.

 39. Vroeger toen ik op de basisschool zat werd er vaak voorgelezen uit boeken van Roald Dahl, Mathilde, de GVR en de boeken van Sjakie. Mathilde is daarvan mij het beste bij gebleven en heb ik daarna zelf nog verschillende keren gelezen, duidelijk mijn favoriet. Maar nu ik zelf voor de klas sta merk ik aan de kinderen dat ze de boeken van Sjakie het leukst vinden!

 40. Mathilde dit boek heb ik gekocht om aan mijn petekind cadeau te doen.Zelf ben ik volwassen, ik heb het boek gelezen en ik heb ook de prachtige verfilming gezien.Het is een fantastisch boek,eigenlijk zoals we gewend zijn van Roald Dahl,de meester verteller.Het gaat over Mathilde,een meisje wat opgroeit in een vreselijk gezin.Ze maakt allerlei bijzondere avondturen mee. Prachtig ,humoristisch boek met happy end.

 41. Sjakie en de Chocoladefabriek is mijn lievelingsboek! Ik speelde zelf in de lagere school mee in de schoolmusical Sjakie en de Chocoladefabriek. Het is leuk als ik eraan terugdenk. Het vervolg op dat verhaal zou ik graag hebben in mijn boekenkast op de logpedische praktijk.

 42. Wat grappig! Met mijn drie jongens heb ik juist een echte “roald dahl zomer”! Op vakantie hebben we Mathilda en Sjakie en de Chocoladefabriek gelezen. Eenmaal thuis hebben we nog gauw de GVR besteld en gelezen. Nu zijn we over de helft in Sjakie en de grote glazen lift. Mijn jongens vinden het prachtig! (eentje is 7 jaar, twee zijn 6 jaar)

 43. Kon je niet een makkelijkere vraag stellen? Hij heeft zoveel moois geschreven … Als ik echt moet kiezen, dan de GVR, met heel dicht op zijn hielen Mathilda en de beide Sjakie boeken en heel kort daarachter de rest ;-)
  Ik merk het al, ik moet hoognodig weer eens mijn boekenkast induiken voor een ‘trip down memory lane’.

 44. Mijn persoonlijke favoriet is Mathilda, maar in de klas doet Sjakie en de chocoladefabriek het toch altijd wel heel erg goed! Elk jaar lees ik dit boek weer met succes voor en daarna komt meestal ook de film nog wel tevoorschijn! Ben erg benieuwd naar het boek Sjakie en de grote lift!

 45. Alle boeken van Roald Dahl zijn fantastisch. Toen ik 12 was ging ik elke keer de lijsten voorin de boeken af waar alle boeken staan vermeld van Roald Dahl. Ik moest en zou ze allemaal lezen! Daantje de wereldkampioen is een all time favorite van mij. Maar ik heb eigenlijk het meest genoten van de wat realistischer boeken van Roald Dahl over zijn eigen jeugd. BOY waarin hij verteld hoe hij op kostschool de toiletbril moet opwarmen voordat zijn leraren daar op gingen zitten. Hilarisch maar ergens ook zielig want Dahl heeft niet altijd een fijne jeugd gehad. Ook Solo vond ik een prachtig boek waar hij de oorlog in ging. Eigenlijk vind ik al zijn boeken fantastisch maar bovengenoemde toch wel de beste.

 46. Mijn favoriete Dahl-boek is ‘Matilda’… daar word ik nog steeds blij van. Geweldig boek om voor te lezen. Ik moet zeggen dat ik ook wel een fan ben van ‘Sjakie en de chocoladefabriek’. Zeker nadat mijn oudste dochter in groep 8 de musical van Sjakie heeft opgevoerd. Het vervolg op ‘Sjakie en chocoladefabriek’ ken ik nog niet, dus ik doe graag mee aan dze win-actie!

 47. Ik heb in mijn jeugd alle boeken van Roald Dahl versleten.
  Keer op keer kon ik weer wegdromen bij de verhalen en de komische gebeurtenissen.
  Nu ik in het basisonderwijs werkzaam ben, ben ik bezig om mijn boekencollectie opnieuw samen te stellen.
  Ik zou het fantastisch vinden als ik Sjakie en de grote glazen lift zou ontvangen.

 48. ‘Mathilda’ vind ik echt geweldig. Een boek van uitersten. En als je ook de film hebt gezien maakt dat het plaatje compleet. ‘Mathilda’, een boek dat je echt gelezen moet hebben!

 49. Mijn favoriete boek van Roald Dahl is “Sjakie en de chocoladefabriek”. Ik heb het boek voor het eerst gelezen toen ik een jaar of negen was. Het boek heeft zoveel interessante karakters en het laat je op een leuke manier nadenken over vervelende eigenschappen die je zelf misschien hebt, haha. Ik heb het boek daarna nog diverse malen gelezen. Wel altijd met een lekkere reep chocola erbij. Ik kreeg er zo’n trek van in chocola!

 50. Mijn lievelingsboek was en is: de GVR. Fantastisch boek maar ook de andere boeken van Roald Dahl heb ik bijna allemaal gelezen. De boeken die verfilmd zijn, ook erg leuk en vol humor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *