Je bekijkt nu Speel ‘Het Grote Kidsweek Escape Room Spel’

Speel ‘Het Grote Kidsweek Escape Room Spel’

Ben je op zoek naar een razend spannend en leerzaam spel voor jouw bovenbouw leerlingen? Speciaal voor de NOT heeft Kidsweek in de Klas ‘Het Grote Kidsweek Escape Room Spel‘ ontworpen dat je gratis kunt ophalen bij hun stand. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Kidsweek in de Klas.

Het Grote Kidsweek Escape Room Spel
De krant Kidsweek moet naar de drukker, maar er mist nog een pagina. De kinderen krijgen de uitdaging om binnen 45 minuten een pagina te maken aan de hand van verschillende aanwijzingen. Kunnen ze ervoor zorgen dat het artikel op tijd wordt aangeleverd?

Het spel kan met de hele klas gespeeld worden. Alle kinderen worden in groepjes verdeeld en gaan dus de competitie met elkaar en de tijd aan. Welk groepje redt het binnen de tijd en wie is er ook nog eens het snelst?

Verloop van het spel
Het Grote Kidsweek Escape Room Spel bestaat uit drie delen. Elk groepje start tegelijkertijd met deel 1. Ze krijgen een brief waarin staat uitgelegd dat er nog een artikel mist. De eerste opdracht is het vinden van de titel van het artikel. Het antwoord kunnen ze vinden door puzzels te maken.

Hebben ze deze gevonden dan leggen ze het antwoord voor aan de leerkracht. Is het goed dan mag het groepje starten met de volgende ronde. Ze krijgen weer een brief met een opdracht en gaan aan de slag met de nieuwe puzzels.

Na elke ronde begint het artikel steeds meer vorm te krijgen. Na de vierde ronde is het artikel helemaal klaar en hebben ze het gered om het op tijd naar de drukker te krijgen.

Kidsweek het grote escape spel

Leerzame puzzels
Elke ronde heeft meerdere puzzels die de kinderen moeten oplossen. Wanneer er in het groepje vier kinderen zitten, dan kunnen ze allemaal actief aan de slag. De ene puzzel is iets lastiger dan de ander; maar ze kunnen elkaar natuurlijk helpen.

De puzzels hebben allemaal een educatief karakter. Doordat diverse vakken (spelling, taal, rekenen, wereldoriëntatie) aan bod komen kan elke leerling wel een bijdrage leveren. Misschien is de ene leerling niet zo goed in taal, maar wel in rekenen. Juist door samen te werken kunnen ze hun krachten bundelen en het spel winnen.

De puzzels zijn echt uitdagend en niet altijd even snel op te lossen. Dit maakt het juist heel spannend; net als bij een echte escape-room.

Puzzels die ze moeten oplossen zijn bijvoorbeeld:

  • kies het goed gespelde woord
  • vul de kruiswoordpuzzel in
  • los de woordzoeker op
  • ontcijfer het geheimschrift
  • maak de kennispuzzel
  • maak van de zelfstandig naamwoorden verkleinwoorden
  • ontdek het land op de wereldkaart

Kortom echt een leuk spel om bijvoorbeeld op vrijdagmiddag met elkaar te spelen. Ben je enthousiast geworden? De uitgebreide instructie van het spel kan je ophalen op de NOT bij de stand van Kidsweek in de Klas in hal 1 bij stand A077. Op deze instructie staat een link waar je de rest van het spel kunt downloaden.

Kidsweek in de Klas biedt aan de hand van de actualiteit begrijpend lezen in samenhang aan. Met de kerndoeldekkende methode werken leerlingen aan leesbegrip, technisch lezen, woordenschat, het toepassen van strategieën en het vergroten van de kennis van de wereld. Meer informatie over het deze methode lees je op www.kidsweekindeklas.nl.

Heel veel plezier met het spelen met het spel! Laat vooral in een reactie hieronder weten hoe de leerlingen het vonden.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Jennifer

    Wat leuk! Zijn de materialen nog ergens te downloaden?

Geef een reactie