6 spellen om de grove motoriek te stimuleren

6 spellen om de grove motoriek te stimuleren

‘Wat zullen we kopen, een loopfietsje of toch een stepje?’ vroeg ik mijn man. ‘Wat zullen we bestellen, de tweelingfiets of gaan we voor kleiner materiaal?’ vroeg ik mijn collega. Zomaar twee situaties waarbij ik aan het afwegen was, wat nu een goede keuze is ten opzichte van de grove motoriek. En is het ook niet zo dat ieder kind uiteindelijk gewoon gaat lopen, springen en rennen of hebben wij daar als ouders of leerkrachten echt zo’n grote rol in?

Lees verder

Wat neem je mee op een herfstpicknick?

Er zijn veel mensen die samen met hun kinderen in de zomer gaan picknicken, maar wist je dat je dit ook heel goed in de herfst kan doen? Vaak zijn er nog dagen waarbij het zonnetje best nog wel warm kan schijnen. Het is dan heerlijk om op deze manier een paar uurtjes buiten te zijn en te genieten van de omgeving. Hoe organiseer je een herfstpicknick?

De voorbereidingen
Bedenk van te voren (met de kinderen) waar je wilt picknicken.

Lees verder

6 leuke activiteiten in het bos

In de herfst moet je toch eigenlijk wel minimaal 1x met je (kleuter)klas naar het bos gaan. Zeker nu de bomen langzaam beginnen te verkleuren is het echt prachtig. Ik vind het altijd net een kleurig schilderijtje en kan echt van een boswandeling genieten. Het bos heeft met deze prachtige kleuren toch iets magisch.

Bezoek aan het bos
Wanneer je met de klas naar het bos gaat moet je van te voren wel wat dingen regelen.

Lees verder
landwinkel

Bezoek deze herfst een Landwinkel met boomgaard

Een leuk uitje voor de herfstvakantie met kinderen is het bezoeken van een Landwinkel met boomgaard. Vorige week ben ik op een ochtend met mijn groep 1 naar zo’n winkel toe geweest. Mijn ervaringen hiermee beschrijf ik in deze blog.

Boomgaard
In de klas waren alle kinderen een beetje zenuwachtig…Allemaal hadden ze laarzen en speelkleren aan. De auto-moeders waren ook op tijd… we vertrokken! Bij aankomst werden we ontvangen door een van de medewerkers van de Landwinkel.

Lees verder

Gelderse museumdag 2016

Het noorden en midden van het land heeft vanaf volgende week herfstvakantie. De tijd om leuke en ontspannende dingen te doen. Maar een educatief uitje is natuurlijk ook een mooie aanvulling. Op 22 oktober is het de Gelderse museumdag en meer dan 70 Gelderse musea doen hier aan mee. Voor maar 1 euro (zowel kinderen als volwassenen) kun je op deze dag een museum bezoeken en meedoen met activiteiten speciaal voor gezinnen met kinderen.

Verleg je grenzen
De Gelderse Museumdag vindt plaats tijdens de Maand van de Geschiedenis.

Lees verder

Leuke activiteiten in de herfstvakantie

Na een eerste schoolperiode is het voor de kinderen ontzettend fijn om zich even lekker te kunnen ontspannen in de herfstvakantie. Hopelijk wordt het lekker weer en kunnen de kinderen zich buiten vermaken. Vervelen is helemaal niet erg, maar voor het geval dat wil ik je graag 5 tips geven voor leuke activiteiten in de herfstvakantie.

Ga naar een museum
Ik dacht altijd dat musea voor kinderen vrij saai zijn. Nu ik mij er meer in verdiep moet ik toch toegeven dat de meeste musea veel activiteiten voor kinderen organiseren.

Lees verder

Het leukste buitenspeelgoed voor groep 3/4

Mijn groep 3/4 bestaat uit 18 kinderen en we hebben de luxe dat ze tijdens de ochtendpauze het hele schoolplein voor zichzelf hebben. Voor groep 3 is het kwartier buitenspelen best even wennen. Eerder konden ze altijd met het kleuterspeelgoed spelen, maar nu moeten ze zelf spelletjes bedenken. Na een week kwamen mijn duo-collega en ik op het idee om van ons klassenbudget toch wat buitenspeelgoed aan te schaffen.

Ik vroeg aan de kinderen wat ze graag zouden willen hebben,

Lees verder

5 leuke uitjes in Overijssel

De zomervakantie is de ideale gelegenheid om lekker met de kinderen op stap te gaan. Pretparken zijn vaak duur en daarom heb ik vijf leuke uitjes in Overijssel verzameld die budgetproof zijn. Buitenactiviteiten waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Vandaag deel ik vijf leuke uitjes in Overijssel.

Lees ook:

  • 5 leuke uitjes in Zuid-Holland.
  • 5 leuke uitjes in Gelderland.
  • 5 leuke uitjes in Utrecht.
  • 5 leuke uitjes in Noord-Brabant.
Lees verder

Hoe ontdek je met kinderen de natuur?

Al eerder schreef ik over waarom buitenspelen belangrijk is en deelde ik allerlei leuke buitenactiviteiten. Maar wat nu als je als ouder helemaal niet zo weg bent van de natuur? Of als je er zelf weinig van af weet? Deze blog is dan voor jou, ik geef je namelijk 5 tips om op een eenvoudige manier met de natuur aan de slag te gaan. Hoe ontdek je met kinderen de natuur?

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links.

Lees verder

5 leuke uitjes in Noord-Brabant

De zomervakantie is de ideale gelegenheid om lekker met de kinderen op stap te gaan. Pretparken zijn vaak duur en daarom heb ik vijf leuke uitjes in Noord-Brabant verzameld die budgetproof zijn. Buitenactiviteiten waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Vandaag deel ik vijf leuke uitjes in Noord-Brabant.

  • 5 leuke uitjes in Zuid-Holland.
  • 5 leuke uitjes in Gelderland.
  • 5 leuke uitjes in Utrecht.
  • 5 leuke uitjes in Overrijssel
Lees verder
De zomervakantie staat voor de deur. Daarom heb ik 5 leuke zomeruitjes in Zuid-Holland op een rij gezet. Heerlijke buitenactiviteiten!

5 leuke uitjes in Zuid-Holland

Het midden mag al genieten van de zomervakantie, maar voor de rest van het land duurt het ook niet lang meer. Zes weken lang hebben de kinderen vakantie en kunnen ze even loskomen van school. Voor ouders niet altijd even gemakkelijk, want hoe houd je de kinderen zo lang bezig? Ik heb daarom leuke educatieve zomeruitjes per provincie op een rij gezet. Buitenactiviteiten waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Vandaag deel ik vijf leuke uitjes in Zuid-Holland.

Lees verder

8 leuke activiteiten voor op het strand

De meeste kinderen vinden het heerlijk om naar het strand te gaan. Voor veel is het namelijk een heel andere omgeving dan dat ze thuis gewend zijn. Op het strand kun je allerlei verschillende activiteiten ondernemen. De kinderen zullen zich waarschijnlijk prima vermaken, maar mochten ze zich vervelen dan kun je een suggestie van onderstaande lijst geven.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer. 

Lees verder