Review: Silvester (ge)doeboek

Review: Silvester (ge)doeboek

Ken jij iemand die fan is van de ‘Silvester-serie’? Dan is het “Silvester (ge)doeboek” echt een aanrader. Zoals Silvester zelf zegt: ‘Doe fris, doe eng, doe sportief, doe rijk…’. Hoe? Ik licht alvast een tipje van de sluier in dit blog.

De inhoud
Op de eerste pagina word je in één bladzijde en tekening even bijgepraat over wie Silvester eigenlijk is. In de inhoudsopgave zie je in één oogopslag wat je allemaal kunt doen.

Lees verder

Review: Het kartonnen kasteel

Je kent Benji Davies misschien wel van de bekende ‘Kleine walvis’ boeken. Hij heeft een nieuw prentenboek over vriendschap geïllustreerd, namelijk ‘Het kartonnen kasteel‘. In deze blog vertel ik je er meer over.

Het kartonnen kasteel
In het verhaal maak je kennis met Bart en Edo. Elke dag beklimmen ze de Suikerheuvel om met hun kartonnen dozen te spelen. Soms zijn ze koningen, soms astronauten, maar altijd zijn ze de beste vrienden.

Lees verder
Review: Meiden aan de bal

Review: Meiden aan de bal

Hier word ik blij van, een leuk boek over meiden die op voetbal zitten. Misschien ken je de serie over de Effies van Vivian den Hollander al wel? In deze serie spelen zowel jongens als meisjes in hetzelfde team. In het boek ‘Meiden aan de bal!‘ gaat het over een echt meidenteam. In deze blog vertel ik je er meer over.

Meiden aan de bal
Het verhaal gaat over Kim, ze speelt bij voetbalclub RVC.

Lees verder
Review: Buikpijn bij kinderen

Review: Buikpijn bij kinderen

‘Ik heb buikpijn.’ Dit hoor je als leerkracht of ouder misschien wel regelmatig. Buikpijn bij kinderen is namelijk een veelvoorkomende klacht. Vaak gaat de buikpijn snel weer over en is er geen reden om naar de dokter te gaan. Niet altijd gaat de buikpijn vanzelf over. Zo’n 10 procent van de schoolgaande kinderen heeft er regelmatig last van. Soms is er een medische oorzaak te vinden maar vaak ook niet. Wat als het kind buikpijn blijft houden en er is niks te vinden?

Lees verder
Review: De dikke Boer Boris

Review: De dikke Boer Boris

Een paar maanden geleden vroeg mijn schoonzus om boekentips voor haar zoontje, het eerste wat mij te binnenschoot waren de boeken over Boer Boris. Die zijn ontzettend leuk voor kinderen vanaf 3 jaar. De populairste boer van het land bestaat al vijf jaar en dit lustrum wordt gevierd met een feestelijke verzamelbundel, namelijk ‘De dikke boer Boris‘. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De Dikke boer Boris
De bundel telt drie prentenboeken: Boer Boris wil geen feest!,

Lees verder
Kleuters die net iets meer kunnen

Kleuters die net iets meer kunnen

Heb je een kleuter in je groep die voortdurend bezig wil zijn met iets dat hem boeit? Met een kind dat continu van alles wil ontdekken of een meisje dat dolgraag wil leren lezen, rekenen en schrijven in plaats van spelen? Wil het kind graag ‘ietsjes meer’? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een kleuter die op bepaalde vlakken vooroploopt in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong.

In deze blog geef ik aan de hand van het boek ‘Kleuters die net iets meer kunnen‘

Lees verder
Review: een beetje gek en veel pret

Review: een beetje gek en veel pret

Op zoek naar een leuk en grappig boek voor de beginnende lezer? Dan is het boek ‘Een beetje gek en veel pret’ een echte aanrader. Lees deze review voor meer informatie.

De inhoud
Juf Noor is geen juf zoals alle andere juffen. Ze heeft regelmatig twee verschillende sokken aan en ze draagt een broek en een rok. In de ochtend drinkt ze koude thee en eet ze gebakken vis. Juf vindt dat een beetje gek veel meer pret is.

Lees verder
Hoe communiceer jij? Ik (k)en mijn ikken!

Hoe communiceer jij? Ik (k)en mijn ikken!

Kijk jij wel eens naar jezelf? Naar hoe je communiceert of reageert op anderen? De psychologen Hal en Sidra Stone gebruiken de Voice Dialogue om te ontdekken wie je bent, in al je veelzijdigheid. Het gaat dan niet om een oordelende manier van kijken, maar om te ontdekken wie het in jou voor het zeggen heeft en waarom dat zo is. In het boek Ik (k)en mijn ikken ontdek je andere kanten van jezelf. In deze blog wil ik je er graag wat meer over vertellen.

Lees verder
Review: De kale boom

Review: De kale boom

Het prentenboek ‘De kale boom‘ is geschreven door Tamara Bos en de illustraties zijn van Barbara de Wolf. Het boek is geschreven naar een idee van de 16-jarige Michael. Door zijn ziekte verloor Michael zijn haren, hierdoor kwam hij op het idee van dit prentenboek.

De Inhoud
Als je weet dat een ziekte de inspiratie was voor dit verhaal, zou je een treurig verhaal verwachten. Maar niets is minder waar, het is een fijn verhaal dat gaat over samenwerken en vriendschappen.

Lees verder
10 favoriete prentenboeken van een kleuterjuf

10 favoriete prentenboeken van een kleuterjuf

Wat zijn er veel verschillende prentenboeken op de markt! In ’10 favoriete prentenboeken van een kleuterjuf’ lees je over mijn favorieten en wat je ermee kunt bij je thema’s in de klas.

1. Het grote boek over de liefde is geschreven door Marianne Busser en Ron Schroder
Het bevat drie titels van deze schrijvers, waarvan in dit boek weer alles op rijm is geschreven. In het eerste deel ‘Blijf je bij me slapen?’

Lees verder
Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Welkom in het insectenrijk! Je ziet ze vaak niet, maar het zijn de succesvolste wezens ter wereld. Willen jouw kinderen de insecten eens van dichtbij bewonderen? Dan is het boek ‘Insectenrijk‘ een prachtige keuze. In deze blog vertel ik je er meer over.

Insectenrijk
Misschien ken je de oude schoolplaten van vroeger nog wel? Nou, dit boek staat er vol mee. Wanneer je het boek doorbladert vind je een prachtige verzameling van insecten.

Lees verder

Review: Er zit een gat in mijn boek

Als je dit boek van Hervé Tullet ziet dan kun je niet anders dan het even oppakken en er doorheen bladeren. ‘Er zit een gat in mijn boek‘ is niet een gewoon voorleesboek. Niet alleen het formaat van het boek is bijzonder, er is ook nog eens een hap uit, dat geeft veel mogelijkheden! Lees snel verder voor meer informatie over dit grappige boek.

De inhoud
Als je de eerste pagina van dit boek voor je hebt wordt er gelijk een vraag aan je gesteld.

Lees verder