Startboek Skillis: Toekomstgericht leren

Startboek Skillis: Toekomstgericht leren

Steeds meer scholen willen zich richten op de 21e eeuwse vaardigheden. Maar vaak is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan, want hoe ziet dit er dan concreet uit in de klassenpraktijk? Gelukkig is daar het Startboek Skillis. Skillis neemt je mee in de 21ste eeuw en geeft je concrete tools in handen waar je echt wat mee kan als leerkracht! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Deze blog is geschreven in samenwerking met CED-Groep. 

Lees verder

Boekentip: Boer Boris en de olifant

Het tiende deel in de prentenboekenserie over Boer Boris van Ted van Lieshout en Philip Hopman is verschenen, namelijk Boer Boris en de olifant. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Boer Boris en de olifant
Op een ochtend komt zusje Sam aanlopen met een dier dat Boer Boris nog nooit gezien heeft op zijn boerderij: een olifant.

Sam beweert bij hoog en laag dat ze al vriendschap met de goeiige lobbes heeft gesloten –

Lees verder
Niks aan de hand

Boekentip: Niks aan de hand

Op zoek naar een origineel prentenboek? Lees dan deze blog over het prentenboek ‘Niks aan de hand’ van Corien Oranje. Dit kleurrijke prentenboek prikkelt ieders fantasie en is bij een hoop kringactiviteiten goed in te zetten!

Niks aan de hand
Een feestje is altijd leuk. Finn, Evi en papa zijn dan ook helemaal uitgelaten als ze een brief krijgen van opa. In die brief worden ze namelijk uitgenodigd voor de verjaardag van opa.

Lees verder
Playmobil speeltuin

Playmobil aan taalactiviteiten koppelen

Playmobil is ontzettend leuk en leerzaam om tijdens de thema’s in de klas te gebruiken. In deze blog deel ik graag hoe je het ook tijdens taalactiviteiten kunt inzetten en vertel ik je meer over de Playmobil Speeltuin die ik heb gekregen.

Playmobil Speeltuin
Welk kind kan zich nu niet in de speeltuin vermaken? Ik denk dat elk kind het heerlijk vindt om naar de speeltuin te gaan om hier plezier te maken.

Lees verder

Rapportmapje; op maat gemaakt voor jouw school

De afgelopen jaren zijn steeds meer basisscholen overgestapt naar het digitaal rapport. Na het printen wil je het rapport netjes in een mapje kunnen opbergen. Hiermee is de vraag naar een geschikte omslag voor de losse rapportbladen gekomen. Rapportmapje.nl heeft hiervoor een passende oplossing ontworpen waar ik je in deze blog graag meer over wil vertellen.

De blog is geschreven in samenwerking met rapportmapje.nl.

Rapportmapje
Als school wil je het geprinte rapport natuurlijk niet los meegeven of in een eenvoudige snelhechter doen.

Lees verder
Boekentip: De zoon van de pottenbakker

Boekentip: De zoon van de pottenbakker

Wat als je in plaats van pottenbakker liever een dappere krijger wil worden? In het boek De zoon van de pottenbakker lees je het verhaal van Ryo. Hij is voorbestemd om pottenbakker te worden, maar door de komst van de geheimzinnige Vreemdeling, weet hij dat hij iets anders wil. In deze blog vertel ik je graag meer over dit spannende boek voor de bovenbouw.

De zoon van de pottenbakker
Een geheimzinnige Vreemdeling die helemaal alleen een groepje straatrovers verslaat zonder te vechten.

Lees verder
Boekentip: Elektriciteit

Boekentip: Elektriciteit

De informatieve serie Willewete heeft twee nieuwe delen. Over Zo maak je een boek is pas een blog verschenen. Het andere nieuwe deel is Elektriciteit. Lees dit blog als je nieuwsgierig bent naar de inhoud.

Elektriciteit
Als je alles wilt weten over elektriciteit, dan moet je zeker dit boek lezen. Je krijgt antwoord op veel vragen. Waarvoor gebruiken we elektriciteit? Wat is groene stroom? Hoe werkt een zonnepaneel en wat heeft dat met elektriciteit te maken?

Lees verder
Bliksemstart: word een topleraar in 100 dagen

Bliksemstart: word een topleraar in 100 dagen

De start van het nieuwe schooljaar is begonnen. In de zomervakantie heb je urenlang op Pinterest gekeken voor leuke ideeën, misschien heb je de halve Action leeg gekocht en je klaslokaal ziet er tiptop in orde uit. Toch blijft het spannend. Een nieuwe klas vol kinderen die je verwachtingsvol aankijken. Hoe zou dit schooljaar eruit zien en wat wil je anders of beter gaan doen? Hoe kan je jezelf nog verder ontwikkelen? Het boek Bliksemstart kan je hierbij helpen.

Lees verder
Boekentip: Morgen ga ik echt, zei Moemf

Boekentip: Morgen ga ik echt, zei Moemf

Een goede vriend een tijdje missen, is niet leuk. Maar hoe zorg je er nu voor dat dat gemis minder wordt? Je kan een brief schrijven, nieuwe vrienden maken om zo de tijd te vergeten of je kan haar vandaag nog opzoeken! Of morgen? In deze blog vertel ik je graag meer over het boek Morgen ga ik echt, zei Moemf.

Morgen ga ik echt, zei Moemf
Moemf verveelt zich omdat zijn beste vriend Sneeuwuil naar het noorden is getrokken.

Lees verder
Prentenboeken voor de eerste schoolweken

Prentenboeken voor de eerste schoolweken

In de onderbouw (groep 1-4) vinden de kinderen het nog heerlijk om in de kring te zitten en om te luisteren naar een prentenboek. De meeste prentenboeken hebben een wijze les die je met de kinderen kunt bespreken. In deze blog wil ik een aantal tips geven voor prentenboeken die geschikt zijn om tijdens de eerste schoolweken voor te lezen.

Die peer is voor mij
In de hoogste boom van het woud hangen heerlijke sappige peren.

Lees verder
Boekentip: Samen naar school

Boekentip: Samen naar school

Uitgever Clavis heeft een nieuw boek rondom het thema ‘voor het eerst naar school’ uitgebracht. Het boek Samen naar school is geschreven door Annemie VanDaele en geïllustreerd door Carolien Westermann. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Samen naar school
Wasbeer neemt een hap van zijn boterham. Zo meteen gaat hij na een lange vakantie terug naar school. Wasbeer is een beetje bang en onzeker, want hij kent zijn juf nog niet.

Lees verder
Educatieve posters van Lesmaatje

Educatieve posters van Lesmaatje.nl

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan en je bent vast druk bezig geweest met de inrichting van het klaslokaal. Heb je nog een leeg prikbord dan zijn de educatieve posters van Lesmaatje.nl een hele goede en functionele optie om je klas verder aan te kleden. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Deze blog is geschreven is samenwerking met Lesmaatje.nl

Educatieve posters
Elk leerjaar heeft bepaalde lesstof dat centraal staat.

Lees verder