Het grote vouwboek

Boekentip: Het grote vouwboek

Geef jij les in de onderbouw? Dan mag Het grote vouwboek absoluut niet in je boekenkast ontbreken! Janet de Vink heeft een prachtig vouwboek met wel 75 originele vouwvoorbeelden gemaakt waar de kinderen veel plezier aan zullen beleven!

In deze blog vertel ik je graag meer over dit vouwboek.

Vouwjuf Janet de Vink
Wellicht volg je de vouwjuf al wel op Facebook. Ze inspireert al sinds 2015 haar volgers met de mooiste vouwwerkjes.

Lees verder
De lievelingsdieren van Nijntje

Boekentip: De lievelingsdieren van Nijntje

In deze blog wil ik je graag meer vertellen over het boek ‘De lievelingsdieren van Nijntje‘. Een geschikt boek voor de jongste lezer die de dieren wil leren kennen.

De lievelingsdieren van Nijntje
In dit boek kunnen kinderen kennismaken met de lievelingsdieren van Nijntje. Het boek is heel eenvoudig vormgegeven en er wordt gebruik gemaakt van weinig tekst.

Het is echt een boek voor kinderen tot ongeveer 2 jaar. De teksten zijn wisselend.

Lees verder

Boekentip: Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

Al van jongs af aan stellen kinderen vragen. In het boek ‘Waarom voel ik niet dat de aarde draait?’ wordt antwoord gegeven op de meest bijzondere wetenschappelijke vragen. Dus wil jij ook weten wat een wormgat is en waarom je je moet wassen? Lees dan zeker even verder.

Waarom voel ik niet dat de aarde draait?
Het boek voelt bijzonder vanwege de dikke omslag. Vervolgens krijg je meteen een goed beeld van de inhoud van het boek door de overzichtelijke inhoudsopgave.

Lees verder

Keukenprins op de witte kool of groenteonderzoek met vierjarige.

Martin kent het geluid van de brievenbus als geen ander: bij ons komt door de week heel wat post binnen. Er liggen af en toe nieuwe boekjes voor hem tussen. Martin herkent die pakketjes meteen aan de zware geluid, waarmee ze naar binnen vallen.

Een paar dagen geleden gleed een pakketje van juf Linda door de brievenbus naar binnen! Yeey, een nieuw boekje! Martin rende de hal in, pakte het rechthoekig kartonnen doosje en maakte het meteen open.

Lees verder
Boekentip: Klaasje Sinterklaas en de pakjesboot

Boekentip: Klaasje Sinterklaas en de pakjesboot

Ben je ook langzaamaan al weer aan het voorbereiden voor het thema Sinterklaas?  In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over ‘Klaasje Sinterklaas en de pakjesboot’ Een leuk prentenboek voor peuters en kleuters van Kathleen Amant.

Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot
Op de eerste bladzijde maken we kennis met Klaasje; hij houdt heel veel van Sinterklaas en is dol op cadeautjes uitzoeken en inpakken. Later als hij groot is wil Klaas zelf Sint worden.

Lees verder
Peuterboekjes: klop, klop! en Grrr!

Peuterboekjes: klop, klop! en Grrr!

Van uitgever Clavis kreeg ik twee hele vrolijke peuterboekjes van de serie ‘Mijn schuifboekje’. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Serie mijn schuifboekje
In deze serie zijn al verschillende hardkartonnen boekjes uitgegeven. De interactieve boekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en kenmerken zich door een speels schuifsysteem en geluiden.

Klop klop!
In dit vierkante boekje staan de geluiden die in huis te horen zijn centraal.

Lees verder
Boekentip: Noortje zet haar schoentje

Boekentip: Noortje zet haar schoentje

Geef je les aan peuters of heb je zelf een peuter in huis dan ken je vast wel de boekjes over het meisje Noortje. In deze blog wil ik graag wat meer vertellen over een nieuw deel, namelijk ‘Noortje zet haar schoentje‘. Een heerlijk voorleesboekje tijdens de sinterklaastijd.

Noortje zet haar schoentje
Het is bijna Sinterklaas. Noortje speelt samen met Poes en hond Boef met de verkleedkleren. Ze heeft net als Sint een rode mantel om en een mijter op haar hoofd.

Lees verder

Boekentip: Moppereend

Joyce Dunbar schreef het boek Moppereend. Een leuk voorleesboek voor in de onderbouw. Door middel van dit boek kun je in gesprek met kinderen over gevoelens. Het is een mopperboek om vrolijk van te worden!

Moppereend
Eend is mopperig. Haar vijver staat droog, dus ze kan niet zwemmen. Hierdoor is ze op zoek naar iets anders om te gaan doen.  Maar niemand wil  (volgens eend) met haar spelen. Ze wil niet graven met hond,

Lees verder
Mijn kleine verhalendoos - de ark van Noach

Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach

Hoe tof is het om verhalen uit de Bijbel met de peuter na te spelen. Dit kan bijvoorbeeld met Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach
Wat een ontzettend leuke doos is dit; het bevat namelijk een boekje, puzzel en speelfiguurtjes. De giraffe, duif en Noach zijn van hout.

Daarnaast bevat de verhalendoos nog een aantal kartonnen speelfiguurtjes;

Lees verder

Boekentip: Kapitein Klungel

Yes! Het tweede deel in de serie van Cruiseschip De Cliffhanger is verschenen: ‘Kapitein Klungel’. In een eerder blog vertelde ik je al over deel één. Ook dit keer is er weer een mysterie om op te lossen. Benieuwd naar de inhoud van ‘Kapitein Klungel’? Lees dan snel verder.

Kapitein Klungel
Het personeel van De Cliffhanger is behoorlijk van zijn stuk als de kapitein aangeeft dat ze verplicht mee moeten doen met een wedstrijd.

Lees verder
Edison

Boekentip: Edison – Het mysterie van de muizenschat

Het prentenboek ‘Edison – Het mysterie van de muizenschat’ is een boek waarin je niet uitgekeken raakt. Elke bladzijde is een kunstwerk op zich. Lees zeker even verder als je benieuwd bent welk verhaal erbij wordt verteld.

Edison – Het mysterie van de muizenschat
In een holletje van de boekenwinkel bevindt zich een gang naar de muizenuniversiteit waar les gegeven wordt door een muizenprofessor. Net als hij bedenkt dat zijn leven met de jaren wel wat saaier is geworden ontmoet hij een jonge muis,

Lees verder
Mijn eerste bijbel woorden

Boekentip: Mijn eerste bijbelwoorden

Ben je een christelijke ouder dan vind je het belangrijk om je kind al op jonge leeftijd kennis te laten maken met verhalen uit de Bijbel. Hoe leuk is het om dit te koppelen aan het leren van woordjes! In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over het kartonnen boek ‘Mijn eerste bijbelwoorden‘.

Mijn eerste bijbelwoorden
Dit grote kleurrijke kartonnen boek is heerlijk om samen met je dreumes te bekijken.

Lees verder