Review: Superjuffie op de Zuidpool

Hoera! Er is weer een nieuw deel van de bekende serie ‘Superjuffie’ uit. Het is alweer het zevende deel over juf Josje. Dit keer speelt het verhaal zich af op de Zuidpool. In deze blog vertel ik je graag wat meer over het boek Superjuffie op de Zuidpool.

Superjuffie op de Zuidpool
Juf Josje lijkt op het eerste gezicht een heel gewone juf, maar dat is ze niet. Als een dier in nood is,

Lees verder
Review: Meneer de Wind van Ciska Beens

Review: Meneer de Wind van Ciska Beens

We zijn alweer een paar weken hard aan het werk in de klas en het volgende seizoen ‘herfst’ komt al in zicht. Veel leerkrachten maken in die tijd gebruik van een thema rondom de herfst. Een boek dat hier perfect bij past is het boek ‘Meneer de Wind‘ van Ciska Beens.

De inhoud
Het boek ‘Meneer de Wind’ is een boek dat gaat over een klein meisje dat op verschillende manieren kennismaakt met de wind.

Lees verder
Review: Dat wordt smullen

Review: Dat wordt smullen

Het welbekende kat- en muisspel tussen een vos en een konijn. Dat is waar het boek ‘Dat wordt smullen’ over gaat. Tjibbe Veldkamp is er weer in geslaagd om een grappig prentenboek te schrijven. Nieuwsgierig? Lees dan vooral dit blog.

De inhoud
Op het bospad ligt een heerlijke wortel. Daar heeft Sjef het konijn wel zin in. Frits de vos ziet Sjef lopen en denkt: ‘Dat wordt smullen’. Echter loopt Sjef de wortel voorbij en Frits blijft hem volgen.

Lees verder
Review: Waar zitten ze? Vind alle dieren!

Review: Waar zitten ze? Vind alle dieren!

Werk je rondom het thema dierentuin bij de kleuters en ben je op zoek naar een spannend telboek? Dan is het boek ‘Waar zitten ze? Vind alle dieren!‘ wellicht geschikt. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Waar zitten ze? Vind alle dieren!
Oppasser Job zorgt goed voor zijn dieren, maar soms is hij een beetje vergeetachtig. Op een dag is het erg stil als hij bij de dierentuin komt.

Lees verder
Review: Een mooie dag

Review: Een mooie dag

Je hebt vast wel eens gehad dat je dacht: ‘Dit moment of deze dag zou van mij nog wel wat langer mogen duren’. Dan denk ik dat je van het boek ‘Een mooie dag’, zeker zult genieten. Lees verder als je meer over dit boek wilt weten.

De inhoud
Als je het boek even doorbladert valt al snel op dat er weinig tekst in staat. Elke bladzijde heeft globaal één regel aan tekst.

Lees verder
Het Zuiderzeemuseum: een geweldig schoolreisje

Het Zuiderzeemuseum: een geweldig schoolreisje

De wind speelt met mijn haren en ik voel de zon branden in mijn nek. Even baal ik dat ik mijn zonnebril heb thuis gelaten. Samen met een groep kinderen zit ik in een bootje dat ons naar de ingang van het Zuidezeemuseum in Enkhuizen brengt. Na een kwartiertje varen stap ik vol verwachting aan wal. Is het museum nog net zo mooi als in mijn herinnering?

Ik ben door het Zuiderzeemuseum uitgenodigd om drie verschillende educatieve programma’s voor kinderen te bekijken.

Lees verder

Review: De klas van (n)u

Met de diversiteit aan leerlingen die elke dag weer aan je worden toevertrouwt, is het soms een uitdaging om elke leerling tot zijn recht te laten komen. Het boek ‘De klas van (n)u’ geeft je handvatten om je taak als leerkracht te volbrengen, namelijk: zorgen dat alle kinderen zicht ontwikkelen en lekker in hun vel zitten.

De inhoud
Het boek bestaat uit vier delen die uit zichzelf al een opbouw hebben. Je wordt meegenomen van de school van nu,

Lees verder
Het grote karton knutselboek

Review: Het grote karton knutselboek

Karton is een veelzijdig materiaal om mee te knutselen. Je kunt het vouwen, rollen, knippen, plakken en beschilderen om de mooiste kunstwerken mee te maken. In ‘Het grote karton knutselboek‘ worden 25 ideeën gegeven zodat ook jij ermee aan de slag kunt gaan. In deze blog vertel ik je graag meer over dit knutselboek.

Het grote karton knutselboek
Aan de hand van stap-voor-stap instructies en kleurrijke foto’s  kunnen kinderen aan de slag met 25 leuke projecten.

Lees verder
Review: Woezel & Pip naar school

Review: Woezel & Pip naar school

De zomervakantie is voor regio midden al weer ten einde, maar ook voor de andere regio’s schiet de vakantie al op. Misschien gaat jouw zoon of dochter wel voor het eerst naar school. Het ene kind kan bijna niet wachten en de ander vindt het erg spannend. ‘Woezel & pip naar school’ is een leuk boek om samen met je kind te lezen ter voorbereiding op de eerste schooldag.

De inhoud
Voor Woezel en Pip is het een bijzondere dag,

Lees verder
Review: De drieling van Corien Oranje

Review: De drieling van Corien Oranje

Ben je op zoek naar een leuk en grappig voorleesboek voor kinderen vanaf vier jaar? Dan is ‘De drieling‘ van Corien Oranje echt een aanrader! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Wie heeft er op mama’s bureaustoel geplast?
Wat moet je doen als je je liefste knuffel kwijt bent?
En hoe maak je een kliedertaart?

De drieling
We kennen allemaal wel de verhaaltjes van Jip en Janneke.

Lees verder
Opvoeden is gekkenwerk

Review: Opvoeden is gekkenwerk

Opvoeden is gekkenwerk is niet het zoveelste boek met opvoedadviezen en praktische tips en trucs. Dit boek gaat over de drijfveren van opvoeders. Over wat jij belangrijk vindt in de opvoeding. Het boek is geschreven door Jos de Kock en uitgegeven door Royal Jongbloed.

Inhoud
In 11 hoofdstukken worden 11 uitgangspunten beschreven waarover valt te twisten. Het lijken 11 stellingen over opvoeden waardoor je na gaat denken over de opvoeding. En ook of je als opvoeder echt doet wat je belangrijk vindt.

Lees verder
Review: Jippie! En de ridders van Hak

Review: Jippie! En de ridders van Hak

Voor de vakantie kreeg ik een leuk boek door de brievenbus, namelijk Jippie! En de ridders van Hak. Een boek met een bijzondere titel, dat mij erg nieuwsgierig maakte naar het verhaal. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Jippie! En de ridders van Hak
Het leesboek is geschreven door Sanne Rooseboom en geïllustreerd door Annet Schaap. Het is het tweede avontuur over prinses Super. Sanne Rooseboom debuteerde namelijk in 2016 met het eerste hilarische deel: Jippie!

Lees verder