Review: De picknick (het muizenhuis)

Review: De picknick (het muizenhuis)

Joepie! Er is weer een nieuw deel van het Muizenhuis uitgekomen, namelijk ‘De picknick‘. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De picknick
Als het eindelijk weer eens mooi weer is, willen de muizenvriendjes Sam en Julia gaan picknicken in de speeltuin samen met de drieling. Ze hebben hun kar ingepakt met lekkernijen, maar hoe kom je met een kar de trappen af? Gelukkig kent Julia een sluiproute, onderweg is er van alles te zien.

Lees verder
Review: De schat van Klaas Kompaan

Review: De schat van Klaas Kompaan

Ga je binnenkort aan de slag met een thema over piraten of ben je op zoek naar een spannend leesboek voor groep 4? Dan is het boek ‘De schat van Klaas Kompaan‘ van Arend van Dam een echte aanrader! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De schat van Klaas Kompaan
Arend van Dam heeft al diverse leesboekjes rondom het thema ‘Lang geleden’ geschreven. Al eerder reviewde ik het boek ‘Man op de maan‘.

Lees verder
Review: Kiene Klanken

Kiene Klanken een interactieve klankstempelset

De eerste helft van groep 3 leren de kinderen de letters. De meeste leerkrachten zoeken naar manieren om de verwerking spelenderwijs in te zetten. Denk aan spelletjes met de letterdoos, loco, woordjes rijgen of lettertje tik. Tegenwoordig is de tablet niet meer weg te denken, hoe leuk is het dat er nu ook een mogelijkheid is om erop te stempelen! In deze blog vertel ik je graag meer over een interactieve klankstempelset, namelijk Kiene Klanken.

Lees verder
Review: Struinen door de schepping

Review: Struinen door de schepping

Wil je vaker met de kinderen door de natuur struinen? Ben je op zoek naar een goed natuurboek en wil je dit koppelen aan Bijbelteksten, dan word je vast net als ik heel enthousiast over het natuurboek voor christelijke gezinnen, namelijk ‘Struinen door de schepping‘.

Struinen door de schepping
Kinderen houden ervan om eropuit te trekken en de natuur te ontdekken. Ze rennen door het gras, bestuderen vlinders en bouwen hutten of vlotten.

Lees verder
Review: Wereldsteden

Review: Wereldsteden

De wereld om ons heen onderzoeken we maar al te graag. Wat dacht je van 30 wereldsteden ontdekken zonder op reis te gaan? Het kan met het nieuwe boek ‘Wereldsteden’ van Georgia Cherry. Ik vertel je er graag meer over.

De inhoud
Je ontdekkingsreis begint al op de voorkant van dit grote prentenboek. De mooi ‘zachte’ kaft bestaat uit diverse postzegels met de namen van de 30 wereldsteden. Elke postzegel bevat een afbeelding waardoor je al een beetje idee krijgt wat typisch is voor deze stad.

Lees verder
Review + winactie: A Year in Holland with Jip and Janneke

A Year in Holland with Jip and Janneke

Afgelopen woensdag 10 mei is de vijftiende editie van de Annie M.G. Schmidt-week van start gegaan. De week wordt elk jaar gevierd rond 20 mei, de geboortedag van de schrijfster. Dit jaar heeft de week als thema ‘Heel Nederland viert feest met Jip en Janneke’. De verhaaltjes over de twee eigenwijze kleuters blijven grappig voor jong en oud. Ter gelegenheid van de Schmidt-week is er nu een Engelstalige versie namelijk: A Year in Holland with Jip and Janneke.

Lees verder
Review: Boekenpakket van Bazalt

Kinderen leren omgaan met emoties middels boeken

Als leerkracht ben je niet alleen maar bezig met de cognitieve ontwikkeling van je leerlingen. De sociaal-emotionele ontwikkeling is minstens zo belangrijk. Ik was daarom erg blij met het boekenpakket van Bazalt wat ik binnen kreeg. Vier prentenboeken die gericht zijn op het jonge kind om ze te leren omgaan met bepaalde emoties.

De inhoud
In het boekenpakket bevinden zich twee boeken van de serie Sam lost het op! namelijk,

Lees verder
Review: Helemaal aan de rand

Review: Helemaal aan de rand

Filosoferen met kinderen is iets wat ik sinds mijn stage eigenlijk niet meer heb gedaan. Daarom vond ik het een leuke uitdaging om met het prentenboek ‘Helemaal aan de rand‘ aan de slag te gaan in mijn klas.

De inhoud
Op de allereerste bladzijde kan je al niet om hem heen: de blauwe beer. Hij neemt je mee door het hele boek. Hij filosofeert over de dingen die hij om zich heen ziet.

Lees verder
Review: Job en Keetje

Review: Job en Keetje

Soms ben je als leerkracht of ouder wel eens toe aan een nieuw voorleesboek voor de kinderen. Via uitgeverij Ploegsma kreeg ik het vrolijke voorleesboek “Job en Keetje”. Het boek ging meteen mee naar school en zowel mijn klas als mijn duo zijn enthousiast.

De inhoud
Op een dag staat er een grote auto voor het huis van Keetje. Het blijkt een verhuiswagen te zijn waaruit onder andere een roze step wordt gehaald.

Lees verder
Niet-onderwijsboeken die je toch zou moeten lezen

Niet-onderwijsboeken die je toch zou moeten lezen

Wanneer ik met mensen over mijn website praat vragen ze wel eens waar ik de kennis en informatie vandaag haal. Ik vertel dan dat ik graag leer, kennis verzamel en heel veel lees. Ik heb een boekenkast vol onderwijsboeken en lees daarnaast diverse onderwijstijdschriften. Naast het onderwijs heb ik altijd al een bepaalde interesse voor psychologie gehad. Vooral sinds de opleiding Master SEN – gedragsspecialist ben ik meer van dit soort boeken gaan lezen.

Geen-onderwijsboeken
Misschien ben je ook wel een echte lezer en wil je meer weten over het gedrag van de mens of ontwikkeling.

Lees verder

Review: Een plekje voor Welpje

Ergens in Afrika, onder een goudgele zon, wonen Giraf, Zebra, Neushoorn, Olifant en Aap gezellig dicht bij elkaar. Zo begint het bijzondere verhaal over een klein welpje dat niet welkom is, omdat hij is wie hij is. Het is geschreven en geïllustreerd door Mylo Freeman en komt van uitgeverij De Eenhoorn.

Het verhaal
Giraf, Zebra, Neushoorn, Olifant en Aap hebben het samen goed. Op een dag vindt Aap een kleine panterwelp. Alle dieren maken zich zorgen.

Lees verder