Boekentip: Het kerstklokje

Ben je nog aan het nadenken op welke manier jij het kerstverhaal gaat vertellen aan de kinderen? Dan is ‘Het kerstklokje’ misschien wel wat voor jou. Lees dit blog om meer te weten te komen.

Het kerstklokje
Rachel woont samen met haar vader, die schaapherder is, in Bethlehem. Op een dag vindt ze bij een herberg een zilveren klokje. De blinde Ruth vertelt haar dat het een speciaal klokje is. Rachel mag het van haar houden,

Lees verder
Mijn kleine verhalendoos - de ark van Noach

Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach

Hoe tof is het om verhalen uit de Bijbel met de peuter na te spelen. Dit kan bijvoorbeeld met Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Mijn kleine verhalendoos: De ark van Noach
Wat een ontzettend leuke doos is dit; het bevat namelijk een boekje, puzzel en speelfiguurtjes. De giraffe, duif en Noach zijn van hout.

Daarnaast bevat de verhalendoos nog een aantal kartonnen speelfiguurtjes;

Lees verder
Mijn eerste bijbel woorden

Boekentip: Mijn eerste bijbelwoorden

Ben je een christelijke ouder dan vind je het belangrijk om je kind al op jonge leeftijd kennis te laten maken met verhalen uit de Bijbel. Hoe leuk is het om dit te koppelen aan het leren van woordjes! In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over het kartonnen boek ‘Mijn eerste bijbelwoorden‘.

Mijn eerste bijbelwoorden
Dit grote kleurrijke kartonnen boek is heerlijk om samen met je dreumes te bekijken.

Lees verder
Knetteren en knallen

Knetteren en knallen, Bijbels proefjesboek

Bijbellezen doe je toch aan tafel, bij het naar bed gaan of in de kerk? Daar dacht Hanna Holwerde anders over. In het boek Knetteren en knallen verbindt zij Bijbellezen en proefjes doen aan elkaar. Op een nieuwe manier ontdekken hoe bijzonder de verhalen in de Bijbel zijn. Meer weten? Lees dan vooral dit blog.

Knetteren en knallen
In het boek Knetteren en knallen vind je bij 62 verhalen uit de Bijbel een proefje.

Lees verder
Boekentip: Zoekbijbel

Boekentip: Zoekbijbel

Als christelijke leerkracht vind ik het belangrijk dat de kinderen op allerlei manieren met het geloof kennismaken. Ik was dan ook erg blij met de Zoekbijbel; door samen met de kinderen de illustraties te bekijken en de teksten te lezen leren de kinderen steeds meer over belangrijke mensen uit de Bijbel. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De Zoekbijbel
In dit grote zoekboek staan acht prachtige zoekplaten over bekende personen uit de Bijbel.

Lees verder
Boekentip: De wonderlijke kerst van papa Panov

Boekentip: De wonderlijke kerst van papa Panov

Ben je op zoek naar een mooi verhaal om te vertellen tijdens de kerstviering? Dan is het verhaal over ‘De wonderlijke kerst van papa Panov‘ echt een aanrader. Het is een van oorsprong een oud Frans verhaal, maar door verschillende schrijvers steeds aangepast. Het bekende verhaal is geschikt voor alle leeftijden.

De wonderlijke kerst van papa Panov
Het verhaal gaat over een oude schoenmaker die in een klein Russisch dorpje woont. Iedereen noemde hem papa Panov.

Lees verder
Review: Lieve kleine ezel

Boekentip: Lieve kleine ezel

Kerst komt steeds dichterbij en misschien ben je al wel bezig met de voorbereidingen voor de kerstviering. Dit jaar gaan we met de klas het kerstverhaal uitbeelden, maar soms heb je hier niet zoveel tijd voor. Het is dan ook prima om een mooi prentenboek als basis voor de viering te gebruiken. In deze blog wil ik je graag vertellen over het prentenboek Lieve kleine ezel.

Lieve kleine ezel
Het prentenboek is vertaald door Corien Oranje en vertelt het kerstverhaal vanuit het ezeltje.

Lees verder
Review: Babybijbel - Corien Oranje

Review: Babybijbel – Corien Oranje

Ben je op zoek naar een leuk (en christelijk) kraamcadeau, dan is de Babybijbel van Corien Oranje een leuk idee. Corien Oranje ken je misschien wel van de boeken over juf Fien, het is echt één van mijn lievelings kinderboekenschrijvers. In deze blog vertel ik je graag meer over de Babybijbel.

De Babybijbel
In de Babybijbel vind je de mooiste verhalen voor baby’s. De verhalen worden zo verteld dat ook het kindje ze kan ervaren.

Lees verder
Review: Struinen door de schepping

Review: Struinen door de schepping

Wil je vaker met de kinderen door de natuur struinen? Ben je op zoek naar een goed natuurboek en wil je dit koppelen aan Bijbelteksten, dan word je vast net als ik heel enthousiast over het natuurboek voor christelijke gezinnen, namelijk ‘Struinen door de schepping‘.

Struinen door de schepping
Kinderen houden ervan om eropuit te trekken en de natuur te ontdekken. Ze rennen door het gras, bestuderen vlinders en bouwen hutten of vlotten.

Lees verder
God woont bij zijn volk

Review: God woont bij zijn volk

Als je opgegroeid bent met de verhalen uit de Bijbel en je vertelt ze in de klas en leest ze thuis voor aan je kinderen, zoals ik, dan kunnen ze soms zo ‘gewoon’ worden. Daarom ben ik altijd op zoek, zeker rond de christelijke feestdagen, naar een manier of bepaalde invalshoek waardoor de verhalen speciaal blijven. “God woont bij zijn volk” is een boekje waarbij er vanuit een hele andere invalshoek bij het wonder van Pasen wordt stilgestaan.

Lees verder

Review: De tuin en het kruis

Langzaam leven we toe naar Pasen. Wij hebben het ene jaar een viering in de kerk en het andere jaar een viering in de klas. Dit jaar hebben we het Paasfeest in de klas en we zijn al aan het bedenken hoe het we het dit jaar willen vormgeven. Ik zit te denken om het prachtige prentenboek ‘De tuin en het kruis‘ te gebruiken. In deze blog wil ik je graag meer over dit boek vertellen.

Lees verder

Review + winactie: De ezel en de os

Ik kreeg van uitgever De Vier Windstreken een ontzettend mooi prentenboek opgestuurd, namelijk De ezel en de os. Dit prentenboek is geschreven door  Günter Spang en is geïllustreerd door Loek Koopmans.

Het verhaal
In de stal van een herberg in Bethlehem wonen een ezel en een os. Ze kunnen niet goed met elkaar overweg. De os is onaardig. Het is geen prettig leventje voor de ezel. De geboorte van het kindje Jezus verandert alles.

Lees verder