Je bekijkt nu Christelijke boeken voor maart

Christelijke boeken voor maart

De afgelopen maand heb ik van de christelijke uitgevers verschillende boeken gekregen, die in deze blog worden toegelicht. Hopelijk doe je zo nieuwe inspiratie op voor je eigen groep of voor thuis. Veel leesplezier!

De recensies zijn geschreven door Elke Knot.

Het verhaal van Gods liefde

De Bijbel in vogelvlucht en sneltreinvaart in een boek. Het begint bij de schepping, Abraham, Jozef, Mozes en dan kort de rechters en koningen om dan verder te gaan bij Jozef en Maria. Het boek stopt bij de hemelvaart van Jezus. Bij ieder verhaal is de vindplaats in de Bijbel geschreven zodat je het verhaal of de geschiedenis na kunt lezen. Het is geschreven in rijmvorm, met 2 tot 8 regels per pagina. De illustraties zijn echt prachtig.

Een mooi boek voor bij het broodje eten op school of thuis voor te lezen vanaf een jaar of 3.

Bekijk het boek op Bol.com.

De kleine kinderbijbel

Nog een complete bijbel in vogelvlucht. Nu niet in rijm maar een kort verhaal op de linker pagina en op de rechter pagina een illustratie die eenvoudig, simpel maar wel heel mooi is. Ook hier is de vindplaats in de originele bijbel erbij gezet. Leuk om cadeau te doen of om zelf te kopen als je meer wilt weten over wat er allemaal aan geschiedenissen voorbij komen in de Bijbel.

Deze kinderbijbel besteedt meer aandacht aan de tijd tussen de koningen en Jezus geboorte dus ook het verhaal van Daniel in de leeuwenkuil en koningin Esther staan er in. Praktisch is deze ook als soort dagboekje te gebruiken met kinderen in groep 4 of hoger. Lees een bladzijde en praat er samen over.

Bekijk het boek op Bol.com.

Het niet zo verloren schaap

Ik ben altijd benieuwd hoe iemand een heel bekend en ook al veel beschreven verhaal weer opnieuw verfrissend kan vertellen of schrijven. Dat is in dit prentenboek goed gelukt. Het verhaal over het weggelopen of verdwaalde schaapje wordt hier zo beschreven dat het ook voor kinderen heel herkenbaar is. Achter vlindertjes aan huppelen, met de geitjes spelen, genieten van de bloemen…

maar dan wordt het donker en krijgt het lammetje honger en dorst. Dan is het ineens niet meer leuk. Zou de herder wel merken dat er een lammetje mist? Hij heeft er namelijk nog 99.

Een fijn voorleesverhaal met prachtige illustraties. Geschikt voor groep 1 tot groep 3. En zeker leuk om cadeau te doen.

Bekijk het boek op Bol.com.

Noach en de supergrote boot

Het is een bekend verhaal en ook over dit verhaal bestaan al veel boeken. Het is een eerlijk boek dat de aanleiding van de vloed verteld: ‘tijd voor een nieuw begin’. Daar eindigt het boek dan ook mee: ‘en het leven begon op nieuw.’ Leuk dat ook het probleem dat kinderen zouden kunnen bedenken voorbij komt: ‘Maar hoe kan ik alle dieren vinden?’ God: ‘Ik stuur ze allemaal naar je toe.’

De bladzijdes met dieren zijn volgens mij de hit bij kinderen. De dieren zijn echt heel mooi getekend en het zijn er ook veel: ‘Van de geprikkeldste, tot de gestreeptste, van de snelste tot de langzaamste en van de grootste tot de allerkleinste.’

Een heel mooi en fijn voorleesverhaal met prachtige illustraties. Geschikt van groep 1 tot groep 4. 

Bekijk het boek op Bol.com.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie