De lievelingsdieren van Nijntje

Boekentip: De lievelingsdieren van Nijntje

In deze blog wil ik je graag meer vertellen over het boek ‘De lievelingsdieren van Nijntje‘. Een geschikt boek voor de jongste lezer die de dieren wil leren kennen.

De lievelingsdieren van Nijntje
In dit boek kunnen kinderen kennismaken met de lievelingsdieren van Nijntje. Het boek is heel eenvoudig vormgegeven en er wordt gebruik gemaakt van weinig tekst.

Het is echt een boek voor kinderen tot ongeveer 2 jaar. De teksten zijn wisselend.

Lees verder
Peuterboekjes: klop, klop! en Grrr!

Peuterboekjes: klop, klop! en Grrr!

Van uitgever Clavis kreeg ik twee hele vrolijke peuterboekjes van de serie ‘Mijn schuifboekje’. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Serie mijn schuifboekje
In deze serie zijn al verschillende hardkartonnen boekjes uitgegeven. De interactieve boekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en kenmerken zich door een speels schuifsysteem en geluiden.

Klop klop!
In dit vierkante boekje staan de geluiden die in huis te horen zijn centraal.

Lees verder
Boekentip: Noortje zet haar schoentje

Boekentip: Noortje zet haar schoentje

Geef je les aan peuters of heb je zelf een peuter in huis dan ken je vast wel de boekjes over het meisje Noortje. In deze blog wil ik graag wat meer vertellen over een nieuw deel, namelijk ‘Noortje zet haar schoentje‘. Een heerlijk voorleesboekje tijdens de sinterklaastijd.

Noortje zet haar schoentje
Het is bijna Sinterklaas. Noortje speelt samen met Poes en hond Boef met de verkleedkleren. Ze heeft net als Sint een rode mantel om en een mijter op haar hoofd.

Lees verder
Boekentip: Nijntje en Nina

Boekentip: Nijntje en Nina

Speciaal voor de Kinderboekenweek is het peuterboek Nijntje en Nina op groot formaat beschikbaar gemaakt. In deze blog wil ik je graag meer vertellen over dit prentenboek.

Nijntje en Nina
De vriendin van Nijntje, Nina, woont in een land ver van haar vandaan. Regelmatig schrijven ze elkaar brieven.

Op een dag schreef Nina in een brief dat ze op het vliegtuig stapt om op bezoek te komen bij Nijntje. Dat vond Nijntje wel heel fijn.

Lees verder
Kunst voor de allerkleinsten

Kunst voor de allerkleinsten

Ben je op zoek naar een kartonboek voor je peuter om de eerste woordjes aan te leren? Maar wil je niet zo’n standaard woordenboekje? Van Lemniscaat kreeg ik twee schitterende kartonboekjes gebaseerd op de kunstcollectie van The British Museum. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Kunst voor de allerkleinsten
Een paar jaar geleden was ik in Londen en daar heb ik o.a. The British Museum bezocht. Dit is het rijksmuseum van Groot Brittannië.

Lees verder
Boekentip: Neushoorn en Narwal

Boekentip: Neushoorn en Narwal

Nu ik zwanger ben kijk ik ook regelmatig om me heen voor leuke baby-boekjes. Wist je dat baby’s in het begin van contrasterende zwart-witpatronen houden? Marieke ten Berge en Corien Oranje hebben daarom een prachtig groot kijk- en zoekboek van karton rondom de schepping gemaakt. In deze blog vertel ik je graag meer over het boek Neushoorn en Narwal.

Neushoorn en Narwal: kijk en zoek in de schepping
In dit prentenboek ontdek je op elke pagina nieuwe en bekende dieren in hun eigen omgeving.

Lees verder
Puzzelboek: Nijntje logeert bij opa en oma

Puzzelboek: Nijntje logeert bij opa en oma

Ik heb al meerdere boeken over Nijntje mogen reviewen voor mijn website. Dit keer lag er wel een heel speciaal nijntjesboek door de brievenbus, namelijk Nijntje logeert bij opa en oma. Als dat geen leuk cadeau is voor (toekomstige) opa’s en oma’s. Het is niet alleen een leesboek, maar tegelijkertijd ook een puzzelboek. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Nijntje logeert bij opa en oma
Nijntje mag samen met Beertje bij opa en oma logeren.

Lees verder
Tellen met de krijtjes

Boekentip: Tellen met de krijtjes

Ik denk dat bijna elke kleuterleerkracht wel het boek De krijtjes staken kent. Maar wist je dat er ook een aantal delen specifiek voor peuters zijn? In deze blog wil ik je graag vertellen over het kartonboek Tellen met de krijtjes.

Tellen met de krijtjes
De meeste peuters zullen de krijtjes wel herkennen uit het boek De krijtjes staken. In het boek ligt de nadruk op het tellen van de krijtjes.

De krijtjes van Teun zijn verdwenen.

Lees verder
Boekentip: Van wie is die sok?Boekentip: Van wie is die sok?

Boekentip: Van wie is die sok?

Oh heerlijk! Er is weer een nieuw deel uit van de peuterserie van Joukje Akveld. Ik heb al eerder reviews geschreven over Van wie is die staart? en Van wie is die auto? Vandaag een review over het prentenboek Van wie is die sok? Bij dit vijfde deel zijn de illustraties gemaakt door de talentvolle Charlotte Dematons.

Van wie is die sok?
Werk je met peuters of ben je zelf ouder van een peuter,

Lees verder
Boekentip: Wie woont hier?

Boekentip: Wie woont hier?

De boeken over Nijntje en zijn vriendjes zijn ontzettend leuk voor peuters. Ook het nieuwe boek Wie woont hier? zal zeker in de smaak vallen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Wie woont hier?
Dit is niet een gewoon leesboekje, maar een schuifboekje. Het boekje bevat namelijk kartonnen platen die je uit elkaar kunt schuiven. Het voelt wat kwetsbaar aan, maar na even wennen merk je dat de platen stevig genoeg zijn om aan te trekken.

Lees verder
Boekentip: Het wonder van het ei

Boekentip: Het wonder van het ei

Heerlijk, over een paar weken is het dan echt lente. Ik kijk er al heel lang naar uit. Ook de nieuwe (prenten)boeken over de lente komen de komende weken uit. In deze blog wil ik graag wat vertellen over het prentenboek Het wonder van het ei van uitgever De Vier Windstreken.

Het wonder van het ei
Wat een heerlijk kartonnen boek is dit voor peuters om doorheen te bladeren. Het is namelijk een echt doe-boek waarbij verschillende klepjes bewogen en opengemaakt kunnen worden.

Lees verder
Tellen met nijntje: 1,2 tel je mee

Boekentip: Tellen met nijntje: 1,2 tel je mee

Geef je les aan peuters of heb je zelf een peuter dan is het boek ‘Tellen met nijntje: 1, 2 tel je mee‘ een leuke tip. In dit boek leren kinderen tellen op een interactieve manier. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Tellen met Nijntje
Het kleurrijke kartonnen prentenboek nodigt peuters uit om te helpen met tellen. Op elke pagina staan witte schuifjes met daarop Nijntje en haar vriendjes.

Lees verder