Maak een natuurpakket voor kinderen

De meeste kinderen vinden het heerlijk om de natuur in te gaan. Lekker met takken slepen, hutten bouwen of kriebelbeestjes en herfstvruchten zoeken. Buitenspelen is ontzettend belangrijk, want het heeft andere kenmerken dan spel binnen en vormt daardoor een onmisbaar onderdeel van het ontwikkelingsaanbod. In de zomer zouden we de kinderen extra moeten stimuleren om naar buiten te gaan.

Natuurpakket voor kinderen
Ga bijvoorbeeld samen (met het gezin) naar het bos, strand of hei en laat de kinderen genieten van de vrijheid.

Lees verder

5 leuke prentenboeken voor de winter

Hoera! De winter is in aantocht en eindelijk hebben we een excuus om al onze prentenboeken rondom het thema ‘winter’ uit de kast te pakken. Heb je genoeg budget en ben je op zoek naar nieuwe prentenboeken, dan zijn onderstaande prentenboeken echte aanraders.

Verboden met sneeuwballen te gooien
Een heerlijk voorleesboek voor koude winterdagen. Het heeft gesneeuwd en de burgemeester zet een bord: ‘Verboden met sneeuwballen te gooien’. Maar dat loopt niet helemaal zoals het moet.

Lees verder

Review: Het grote beren winterboek

Een tijdje geleden kreeg ik van uitgever De Fontein onderstaand prentenboek opgestuurd. Het grote beren winterboek is geschreven en geïllustreerd door Anne-Marie Frisque. Aangezien nu dan toch eindelijk de winter in aantocht is wil ik dit boek graag met jullie delen. Het boek draait gedeeltelijk om kerst, maar kan ook heel goed in januari/februari nog gelezen worden. Het is namelijk meer een zoekboek, dan een voorleesboek.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links.

Lees verder

Spel sneeuwballen kleuren

Ik heb een nieuw rekenspel gemaakt. Dit spel kan alleen of in tweetallen tegen elkaar gespeeld worden. De kinderen gooien met de dobbelsteen. Ze tellen hoeveel ze gegooid hebben en dit getal in de sneeuwballen kleuren ze in. Wanneer ze dit spel tegen elkaar spelen, dan wint degene die als eerste alle rondjes heeft ingekleurd.

Lees verder