Review: Lieve kleine ezel

Boekentip: Lieve kleine ezel

Kerst komt steeds dichterbij en misschien ben je al wel bezig met de voorbereidingen voor de kerstviering. Dit jaar gaan we met de klas het kerstverhaal uitbeelden, maar soms heb je hier niet zoveel tijd voor. Het is dan ook prima om een mooi prentenboek als basis voor de viering te gebruiken. In deze blog wil ik je graag vertellen over het prentenboek Lieve kleine ezel.

Lieve kleine ezel
Het prentenboek is vertaald door Corien Oranje en vertelt het kerstverhaal vanuit het ezeltje.

Lees verder

Review: Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…

Het meest bekende smoesje is denk ik wel die van de hond en het huiswerk. Dat er heel veel redenen kunnen zijn om te laat op school te komen bewijst het verhaal van “Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…” wel. Nieuwsgierig?

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…
Het boek start met de vraag van de juf waarom de jongen zo laat is. Al snel blijkt dat de jongen onderweg heel wat heeft meegemaakt.

Lees verder
Bijbelse prentenboeken - Kathleen Amant

Bijbelse prentenboeken – Kathleen Amant

Wanneer je kleuters lesgeeft of jonge kinderen hebt dan ken je vast wel de tekeningen van Kathleen Amant, bekend van het meisje Anna. Maar wist je dat ze ook meerdere Bijbelse prentenboeken heeft geschreven en geïllustreerd? In deze blog wil ik je er graag meer over vertellen.

Bijbelse prentenboeken
De reeks ‘Bijbelverhalen aan kleuters verteld’ bestaat inmiddels uit 7 delen en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Elk prentenboek licht een verhaal uit de Bijbel op eenvoudige wijze toe.

Lees verder
Review: Zoekboek Rik en de winter

Review: Zoekboek Rik en de winter

Je kent vast wel de schattige prentenboeken van Liesbet Slegers?  Rondom diverse thema’s heeft Liesbet zoekboeken gemaakt waarin het jongetje Rik samen met zijn poes Sam een rol spelen. In deze blog vertel ik je graag over een nieuw deel, namelijk Rik en de winter.

Rik en de winter
Op de eerste bladzijde maak je kennis met Rik. Hij vindt de winter zo fijn, zeker als er sneeuw is! Met zijn warme wanten aan en zijn mooie muts op kan hij heerlijk buitenspelen.

Lees verder
Review: Op zoek naar het begin

Review: Op zoek naar het begin

Misschien ken je het boek ‘Op zoek naar de zeekip’ van Joke Eijkenaar wel? Een ontzettend leuk en grappig prentenboek over een kip die op zoek gaat naar zijn zeemaatje. Ze heeft nu een nieuw boek geschreven, namelijk ‘Op zoek naar het begin‘. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Op zoek naar het begin
Op een ochtend besluit ridder Pepijn een bad te nemen in een meertje. Hij zingt en spettert erop los,

Lees verder
Review: De kleine dierendokter

Review: De kleine dierendokter

Van uitgever Oogappel kreeg ik het kartonnen boekje ‘De kleine dierendokter‘ geillustreerd door Eric Bouwens. Een mooi boekje voor peuters om kennis te maken met verschillende dieren. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De kleine dierendokter
Wanneer je door het boek bladert zie je op elke rechterpagina een dier staan. De dieren in dit boek voelen zich niet lekker. Uil heeft jeuk op zijn bolletje, maar kan er niet bij met zijn snavel.

Lees verder
Review: Oh! Een boek vol geluid

Review: Oh! Een boek vol geluid

Leuk, leuk! Er is weer een nieuw boek van Hervé Tullet verschenen, namelijk ‘Oh! Een boek vol geluid‘. Met behulp van dit boek maken de kinderen geluiden en muziek. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Oh! Een boek vol geluid
Dit keer weer niet zomaar een boek, maar een geluidenboek. Op de eerste bladzijden maken we kennis met een blauw rondje, geluid ‘oh’. Soms is het rondje groot,

Lees verder
Educatieve prentenboeken in de klas

Educatieve prentenboeken in de klas

Ik heb van uitgever Zwijsen twee hele leuke educatieve prentenboeken gekregen. Een boek voor taal met gedichten en een boek voor rekenen rondom tellen en zoeken. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Muziek in de pannen
Dit prentenboek is geschreven door Bette Westera en geïllustreerd door Job van Gelder. Het staat vol met gedichten over onderwerpen uit de belevingswereld van kleuters. Denk aan doen alsof, herfst, muziek en wonen.

Lees verder
Review: Het Muizenhuis: groot kijk- en zoekboek

Review: Het Muizenhuis: groot kijk- en zoekboek

Ik ben een groot fan van de boeken over het Muizenhuis en ik kan me bijna niet voorstellen dat je de boeken nog niet kent. Het Muizenhuis is bedacht door Karina Schaapman en gebouwd als decor voor deze kinderboekenserie. Het huis is gemaakt van kartonnen dozen en papier-marche. Deze nieuwe editie: Het Muizenhuis: groot kijk- en zoekboek laat de verschillende kamers uit het huis zien. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Lees verder

Review: Moet je zien!

Je hebt het vast zelf wel eens gehoord van je eigen kind of van de kinderen uit je klas. “Moet je zien, mam”! “Kijk eens juf!”. Het prentenboek ‘Moet je zien!’ is een herkenbaar en gemoedelijk verhaal passend bij het thema herfst. Lees dit blog als je er meer over wilt weten.

De inhoud
Egel vindt een tak. Hij ziet er al snel iets anders in, namelijk een zwaard. Zijn grote vondst wil hij graag delen met zijn vrienden Muis,

Lees verder
Review: Nijntje oefent werkwoorden

Review: Nijntje oefent werkwoorden

Volgens mij kent iedereen de boeken van Nijntje! Zelf vind ik de boekjes van Nijntje altijd erg leuk. Dus ik was meteen enthousiast toen ik een review mocht schrijven over dit nieuwe Nijntje boek.

Nijntje oefent werkwoorden
In dit boek worden verschillende herkenbare plaatjes afgebeeld met daaronder de bijbehorende werkwoorden. Denk aan dagelijkse handelingen als eten en drinken, maar ook hele Hollandse taferelen als sleeën en schaatsen.

De illustraties van Dick Bruna zijn erg herkenbaar en kleurrijk.

Lees verder
Review: Zijn we weer vriendjes?

Review: Zijn we weer vriendjes?

In de eerste weken van het schooljaar is het altijd belangrijk om veel aandacht te geven aan groepsvorming. Ik lees graag prentenboeken voor (ook in groep 3/4 nog gewoon!) en probeer aan te sluiten bij het thema in de klas. Het prentenboek ‘Zijn we weer vriendjes‘ past goed binnen het thema ‘vriendschap’ of ‘welkom op school’. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Zijn we weer vriendjes
Je kent vast het bekende doorfluisterspelletje wel waarbij de boodschap vaak steeds iets meer veranderd.

Lees verder