Boekentip: Het kerstklokje

Ben je nog aan het nadenken op welke manier jij het kerstverhaal gaat vertellen aan de kinderen? Dan is ‘Het kerstklokje’ misschien wel wat voor jou. Lees dit blog om meer te weten te komen.

Het kerstklokje
Rachel woont samen met haar vader, die schaapherder is, in Bethlehem. Op een dag vindt ze bij een herberg een zilveren klokje. De blinde Ruth vertelt haar dat het een speciaal klokje is. Rachel mag het van haar houden,

Lees verder

Boekentip: Als het winter wordt

Wat doen de dieren eigenlijk als de herfst is afgelopen en het winter wordt? In het boek ‘Als het winter wordt’ ontdek je op een interactieve manier het antwoord op deze vraag.

Als het winter wordt
Er ligt een dik pak sneeuw en de bomen zijn redelijk kaal, in de lucht zie je een zwerm kraaien. Waar gaan ze eigenlijk naar toe en waarom? Zo begint het mooie vormgegeven boek ‘Als het winter wordt’.

Lees verder

Boekentip: Ik neem je mee

Ben je op zoek naar een prentenboek waarbij je je ogen uitkijkt en je ook nog eens zelf het verhaal mag bedenken? Lees dan zeker dit blog over ‘Ik neem je mee’. 

Ik neem je mee
Er ligt een jongetje ziek in bed in een kleurloze kamer. Er komt een meisje binnen met een enorme stapel papier en een bekertje potloden. Het meisje heeft ook een ballon bij zich. Deze blaast ze op en bindt ze aan het bed vast.

Lees verder
Kerstmis met boer Boris

Boekentip: Kerstmis met Boer Boris

Het prentenboek ‘Kerstmis met Boer Boris‘ is alweer het elfde deel in de succesvolle reeks van Ted van Lieshout en Hopman. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Kerstmis met Boer Boris
Boer Boris oppert het plan dat er een kerstboom moet komen, het is immers al bijna kerst. Samen met Sam en Berend gaat hij op zoek naar de grootste van het bos. Met een kraan wordt de kerstboom uitgegraven.

Lees verder
Het grote vouwboek

Boekentip: Het grote vouwboek

Geef jij les in de onderbouw? Dan mag Het grote vouwboek absoluut niet in je boekenkast ontbreken! Janet de Vink heeft een prachtig vouwboek met wel 75 originele vouwvoorbeelden gemaakt waar de kinderen veel plezier aan zullen beleven!

In deze blog vertel ik je graag meer over dit vouwboek.

Vouwjuf Janet de Vink
Wellicht volg je de vouwjuf al wel op Facebook. Ze inspireert al sinds 2015 haar volgers met de mooiste vouwwerkjes.

Lees verder

Keukenprins op de witte kool of groenteonderzoek met vierjarige.

Martin kent het geluid van de brievenbus als geen ander: bij ons komt door de week heel wat post binnen. Er liggen af en toe nieuwe boekjes voor hem tussen. Martin herkent die pakketjes meteen aan de zware geluid, waarmee ze naar binnen vallen.

Een paar dagen geleden gleed een pakketje van juf Linda door de brievenbus naar binnen! Yeey, een nieuw boekje! Martin rende de hal in, pakte het rechthoekig kartonnen doosje en maakte het meteen open.

Lees verder
Boekentip: Klaasje Sinterklaas en de pakjesboot

Boekentip: Klaasje Sinterklaas en de pakjesboot

Ben je ook langzaamaan al weer aan het voorbereiden voor het thema Sinterklaas?  In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over ‘Klaasje Sinterklaas en de pakjesboot’ Een leuk prentenboek voor peuters en kleuters van Kathleen Amant.

Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot
Op de eerste bladzijde maken we kennis met Klaasje; hij houdt heel veel van Sinterklaas en is dol op cadeautjes uitzoeken en inpakken. Later als hij groot is wil Klaas zelf Sint worden.

Lees verder

Boekentip: Moppereend

Joyce Dunbar schreef het boek Moppereend. Een leuk voorleesboek voor in de onderbouw. Door middel van dit boek kun je in gesprek met kinderen over gevoelens. Het is een mopperboek om vrolijk van te worden!

Moppereend
Eend is mopperig. Haar vijver staat droog, dus ze kan niet zwemmen. Hierdoor is ze op zoek naar iets anders om te gaan doen.  Maar niemand wil  (volgens eend) met haar spelen. Ze wil niet graven met hond,

Lees verder
Edison

Boekentip: Edison – Het mysterie van de muizenschat

Het prentenboek ‘Edison – Het mysterie van de muizenschat’ is een boek waarin je niet uitgekeken raakt. Elke bladzijde is een kunstwerk op zich. Lees zeker even verder als je benieuwd bent welk verhaal erbij wordt verteld.

Edison – Het mysterie van de muizenschat
In een holletje van de boekenwinkel bevindt zich een gang naar de muizenuniversiteit waar les gegeven wordt door een muizenprofessor. Net als hij bedenkt dat zijn leven met de jaren wel wat saaier is geworden ontmoet hij een jonge muis,

Lees verder
Boekentip: Ada Dapper, wetenschapper

Boekentip: Ada Dapper, wetenschapper

Een tijdje terug schreef ik een boekentip over ‘Roza Rozeurs grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs’. Vorige week kreeg ik het boek ‘Ada Dapper, wetenschapper‘.

Dit boek gaat over Ada Dapper en zij is een klasgenootje van Roza Rozeur. Een boek over vragen, vragen en nog meer vragen…

Ada Dapper, wetenschapper
Ada Dapper is een meisje dat niet praat, maar wel heel veel denkt. Ze zit vol met vragen en ideeën.

Lees verder

Boekentip: Max maakt een vriend

Tijdens de Kinderboekenweek staat het thema vriendschap centraal. Het boek ‘Max maakt een vriend‘ kan je hierbij goed gebruiken. Valentina van @boekavonturen las dit boek voor aan haar zoontje Martin en ging aan de slag met het maken van vriendjes. Je raadt nooit wat er toen gebeurde…

‘Max maakt een vriend’ kwam precies op het juiste moment
De herfstvakantie begint bij ons over twee weken en we gaan even weg. Martin maakt zich nu al zorgen: “Maar dan zie ik mijn schoolvriendjes heel lang niet meer!

Lees verder
Boekentip: Beer of geen beer (we gaan het zien)

Boekentip: Beer of geen beer (we gaan het zien)

Wat nou als je niet meer weet wat je bent? In het prentenboek ‘Beer of geen beer (we gaan het zien)’ gaat beer op zoek naar welk dier hij is. In deze blog vertel ik je graag maar over dit boek.

Beer of geen beer (we gaan het zien)
Beer weet niet meer wat hij is, maar dat wil hij wel gaan ontdekken. In het bos komt hij verschillende dieren tegen. Bij elk dier vraagt hij zich af of hij misschien ook dat dier is.

Lees verder