Review: Sam en Bennie op zoek naar een boek

Review: Sam en Bennie op zoek naar een boek

Ga je binnenkort met de klas naar de bibliotheek of wil je kinderen een verhaal laten horen over verschillende soorten boeken, dan is het boek ‘Sam en Bennie, op zoek naar een boek’ heel geschikt. Een leuk prentenboek over een meisje dat een boek gaat zoeken voor haar hond. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De inhoud
Buiten regent het. Dat geeft niet, want Sam is lekker aan het lezen in haar boek.

Lees verder

Review: Papa, pak je de maan voor mij?

Wie kent ze niet, de boeken van Eric Carle. Ik ben al jaren fan en gebruik ze dan ook regelmatig in de klas. Papa, pak je de maan voor mij? is een prachtig prentenboek van Eric Carle, de maker van Rupsje Nooitgenoeg. Deze uitgave is van lekker stevig karton, ideaal voor jonge kinderen om zelf lekker in te lezen.

Het verhaal 
Een meisje wil graag met de maan spelen. De maan is heel hoog en zelf is ze te klein om erbij te kunnen.

Lees verder
Review: Speel je mee?

Review: Speel je mee?

Ik vind de prentenboeken van Hervé Tullet ontzettend leuk. De boeken draaien niet echt om verhaalbegrip, maar meer om interactie tussen de voorlezer en het kind. Het zijn boeken waarop de verwondering voorop staat. In deze blog wil ik je graag wat vertellen over het boek Speel je mee?.

Speel je mee?
In dit vierkante prentenboek heeft een geel rondje de hoofdrol. Hij vraagt of je met hem mee wil spelen. Dit kan het kind doen door de aanwijzingen op te volgen en met zijn vinger of hand te bewegen.

Lees verder
Review: Je fantastische elastische brein

Review: Je fantastische elastische brein

Uitgever Bazalt koppelt wetenschap aan de dagelijkse praktijk. Dat is iets wat in het prentenboek “Je Fantastische Elastische Brein” zeker naar voren komt. Want hoe zit het eigenlijk precies met ons brein? Op die vraag heb je na het lezen van dit boek een antwoord.

De inhoud
Al op de binnenkant van de omslag van het prentenboek leer je de eerste twee feitjes over het menselijk brein van een muisje en een uil.

Lees verder

Review: spelen met prentenboeken

Als kleuterleerkracht lees je behoorlijk veel prentenboeken in een jaar. Naast het gewone voorlezen dat heel belangrijk is, zijn prentenboeken vaak ook de spil van een thema. Je bedenkt creatieve activiteiten en lessen die daarbij aansluiten. Het boek “Spelen met prentenboeken” van juf Anke en juf Els wil je daarmee een handje helpen.

De inhoud
Op één van de eerste bladzijdes kom je een overzichtelijke inhoudsopgave tegen, waarbij je gelijk kunt zien welk prentenboeken uitgewerkt zijn in dit boek.

Lees verder

Review: Pretpark de Poepfabriek

Ik kreeg van uitgever LS Amsterdam een mooi en informatief prentenboek opgestuurd, namelijk Pretpark de Poepfabriek. Dit prentenboek is geschreven door Marja Baseler en  Annemarie van den Brink. De illustraties zijn van Tjarko van der Pol.

Het verhaal
De vader van Pim en Pollie werkt in de fabriek voor Poep- en darmonderzoek. Wat hij precies onderzoekt is Top secret. Op een dag is er iets aan de hand, maar vader wil niets loslaten.

Lees verder

Review: Krabbel en Nies

Altijd al eens willen weten wat twee zwerfkatten de hele dag doen? Dan moet je zeker het boek ‘Krabbel en Nies‘ lezen van de schrijver Peter Feller.  In combinatie met de illustraties van Marieke Nelissen is dit een mooi avonturenboek over twee zwerfkatten.

De inhoud
Krabbel en Nies zijn broer en zus die er zelf voor gekozen hebben om zwerfkatten te worden. Dat is niet altijd even makkelijk, want een slaapplaats en eten zijn nooit zeker in het zwervers bestaan. 

Lees verder
Review: Het kinderboekwinkeltje

Review: Het kinderboekwinkeltje

Ken je de winkeltje-boeken van Marianne Busser en Ron Schröder? In september 2016 is er een nieuw boek uitgekomen: het Kinderboekwinkeltje. Het past weer helemaal in de serie, waarin eerder onder andere het Dierenwinkeltje en Kleurenwinkeltje uitkwamen.

Het verhaal
Tilly heeft een kinderboekwinkeltje, want ze is dol op lezen! Ze staat elke dag weer vrolijk op, om haar klanten in de winkel te helpen. Tom zoekt een billenboek voor zijn spreekbeurt en natuurlijk helpt Tilly hem.

Lees verder
De kleine walvis in de winter

Review: de kleine walvis in de winter

‘De kleine walvis in de winter’ is het vervolg op het prentenboek ‘De kleine walvis’.  Benji Davies is er wederom in geslaagd om alleen al met een prachtige voorkant je aandacht te trekken. Ook dit keer is Edward van de Vendel de vertaler. Een prentenboek met deze keer iets meer tekst.

De inhoud
Wie denkt dat Boy de walvis is vergeten heeft het mis. Hij denkt zelfs dat hij overal een glimp van de walvis ziet en de teleurstelling is groot als het iets anders blijkt te zijn.

Lees verder

Review + winactie: De ezel en de os

Ik kreeg van uitgever De Vier Windstreken een ontzettend mooi prentenboek opgestuurd, namelijk De ezel en de os. Dit prentenboek is geschreven door  Günter Spang en is geïllustreerd door Loek Koopmans.

Het verhaal
In de stal van een herberg in Bethlehem wonen een ezel en een os. Ze kunnen niet goed met elkaar overweg. De os is onaardig. Het is geen prettig leventje voor de ezel. De geboorte van het kindje Jezus verandert alles.

Lees verder
Review: Bijzonder bezoek in de stal

Review: Bijzonder bezoek in de stal

‘Bijzonder bezoek in de stal’ is een prentenboek dat geschreven is door Juliet David. Samen met de illustraties van Jo Parry vormt het een mooi geheel, waarin de geboorte van Jezus vanuit een origineel perspectief wordt omschreven.

De inhoud
Na een lange dag is niets lekkerder dan heerlijk te gaan slapen. Dat is Karin de koe dan ook van plan. Net als ze helemaal lekker ligt hoort ze een geluid. Het is Conny Konijn met haar gezin,

Lees verder

Review: De lekker lange agent

Van de bekende uitgeverij Gottmer kreeg ik het boek ‘De lekker lange agent’. Het is geschreven door Tjibbe Veldkamp en de illustraties zijn gemaakt door de Zweedse illustrator Gustav Dejert.

De inhoud
Te klein om hoofdagent te worden. Dat krijgt Jan te horen als hij het politiebureau instapt. Net als een echte agent is hij niet voor één gat te vangen. Samen met Jaap en Janet zorgt hij ervoor dat hij toch lang genoeg is.

Lees verder