Review: Meneer de Wind van Ciska Beens

Review: Meneer de Wind van Ciska Beens

We zijn alweer een paar weken hard aan het werk in de klas en het volgende seizoen ‘herfst’ komt al in zicht. Veel leerkrachten maken in die tijd gebruik van een thema rondom de herfst. Een boek dat hier perfect bij past is het boek ‘Meneer de Wind‘ van Ciska Beens.

De inhoud
Het boek ‘Meneer de Wind’ is een boek dat gaat over een klein meisje dat op verschillende manieren kennismaakt met de wind.

Lees verder
Review: Dat wordt smullen

Review: Dat wordt smullen

Het welbekende kat- en muisspel tussen een vos en een konijn. Dat is waar het boek ‘Dat wordt smullen’ over gaat. Tjibbe Veldkamp is er weer in geslaagd om een grappig prentenboek te schrijven. Nieuwsgierig? Lees dan vooral dit blog.

De inhoud
Op het bospad ligt een heerlijke wortel. Daar heeft Sjef het konijn wel zin in. Frits de vos ziet Sjef lopen en denkt: ‘Dat wordt smullen’. Echter loopt Sjef de wortel voorbij en Frits blijft hem volgen.

Lees verder
Review: Een mooie dag

Review: Een mooie dag

Je hebt vast wel eens gehad dat je dacht: ‘Dit moment of deze dag zou van mij nog wel wat langer mogen duren’. Dan denk ik dat je van het boek ‘Een mooie dag’, zeker zult genieten. Lees verder als je meer over dit boek wilt weten.

De inhoud
Als je het boek even doorbladert valt al snel op dat er weinig tekst in staat. Elke bladzijde heeft globaal één regel aan tekst.

Lees verder
Review: Het kartonnen kasteel

Review: Het kartonnen kasteel

Je kent Benji Davies misschien wel van de bekende ‘Kleine walvis’ boeken. Hij heeft een nieuw prentenboek over vriendschap geïllustreerd, namelijk ‘Het kartonnen kasteel‘. In deze blog vertel ik je er meer over.

Het kartonnen kasteel
In het verhaal maak je kennis met Bart en Edo. Elke dag beklimmen ze de Suikerheuvel om met hun kartonnen dozen te spelen. Soms zijn ze koningen, soms astronauten, maar altijd zijn ze de beste vrienden.

Lees verder
Review: De dikke Boer Boris

Review: De dikke Boer Boris

Een paar maanden geleden vroeg mijn schoonzus om boekentips voor haar zoontje, het eerste wat mij te binnenschoot waren de boeken over Boer Boris. Die zijn ontzettend leuk voor kinderen vanaf 3 jaar. De populairste boer van het land bestaat al vijf jaar en dit lustrum wordt gevierd met een feestelijke verzamelbundel, namelijk ‘De dikke boer Boris‘. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De Dikke boer Boris
De bundel telt drie prentenboeken: Boer Boris wil geen feest!,

Lees verder
Review: De kale boom

Review: De kale boom

Het prentenboek ‘De kale boom‘ is geschreven door Tamara Bos en de illustraties zijn van Barbara de Wolf. Het boek is geschreven naar een idee van de 16-jarige Michael. Door zijn ziekte verloor Michael zijn haren, hierdoor kwam hij op het idee van dit prentenboek.

De Inhoud
Als je weet dat een ziekte de inspiratie was voor dit verhaal, zou je een treurig verhaal verwachten. Maar niets is minder waar, het is een fijn verhaal dat gaat over samenwerken en vriendschappen.

Lees verder
10 favoriete prentenboeken van een kleuterjuf

10 favoriete prentenboeken van een kleuterjuf

Wat zijn er veel verschillende prentenboeken op de markt! In ’10 favoriete prentenboeken van een kleuterjuf’ lees je over mijn favorieten en wat je ermee kunt bij je thema’s in de klas.

1. Het grote boek over de liefde is geschreven door Marianne Busser en Ron Schroder
Het bevat drie titels van deze schrijvers, waarvan in dit boek weer alles op rijm is geschreven. In het eerste deel ‘Blijf je bij me slapen?’

Lees verder

Review: In de Rinkelwinkel

Elke kleuter heeft wel eens boodschappen gedaan met iemand. Daarom zal het boek ‘In de Rinkelwinkel’ ze zeker aanspreken. In dit boek maak je namelijk kennis met wel 7 winkels. Heb je nog inspiratie nodig voor een thema of wil je actief aan de slag met rijmen? Lees dan zeker deze review.

De inhoud
Opa gaat op pad om boodschappen te doen en komt langs diverse winkels. Hij maakt een praatje bij de bakker,

Lees verder
Mijn papa is een...

Review: Mijn papa is een…

Schaterend lachen en gilletjes van pret, waar soms ook een klein beetje angst doorheen klinkt. Dat betekent in mijn huishouden maar één ding: stoeien met papa. Heerlijke momenten die ook te vinden zijn in het prentenboek ‘Mijn papa is een…’. Ben je benieuwd naar wat deze vader allemaal kan? Lees dan zeker dit blog.

De inhoud
Vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in de fantasiewereld van een jongen, een meisje en hun vader.

Lees verder
Review: De picknick (het muizenhuis)

Review: De picknick (het muizenhuis)

Joepie! Er is weer een nieuw deel van het Muizenhuis uitgekomen, namelijk ‘De picknick‘. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De picknick
Als het eindelijk weer eens mooi weer is, willen de muizenvriendjes Sam en Julia gaan picknicken in de speeltuin samen met de drieling. Ze hebben hun kar ingepakt met lekkernijen, maar hoe kom je met een kar de trappen af? Gelukkig kent Julia een sluiproute, onderweg is er van alles te zien.

Lees verder
Review: Boekenpakket van Bazalt

Kinderen leren omgaan met emoties middels boeken

Als leerkracht ben je niet alleen maar bezig met de cognitieve ontwikkeling van je leerlingen. De sociaal-emotionele ontwikkeling is minstens zo belangrijk. Ik was daarom erg blij met het boekenpakket van Bazalt wat ik binnen kreeg. Vier prentenboeken die gericht zijn op het jonge kind om ze te leren omgaan met bepaalde emoties.

De inhoud
In het boekenpakket bevinden zich twee boeken van de serie Sam lost het op! namelijk,

Lees verder
Review: Helemaal aan de rand

Review: Helemaal aan de rand

Filosoferen met kinderen is iets wat ik sinds mijn stage eigenlijk niet meer heb gedaan. Daarom vond ik het een leuke uitdaging om met het prentenboek ‘Helemaal aan de rand‘ aan de slag te gaan in mijn klas.

De inhoud
Op de allereerste bladzijde kan je al niet om hem heen: de blauwe beer. Hij neemt je mee door het hele boek. Hij filosofeert over de dingen die hij om zich heen ziet.

Lees verder