Boekentip: Ada Dapper, wetenschapper

Boekentip: Ada Dapper, wetenschapper

Een tijdje terug schreef ik een boekentip over ‘Roza Rozeurs grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs’. Vorige week kreeg ik het boek ‘Ada Dapper, wetenschapper‘.

Dit boek gaat over Ada Dapper en zij is een klasgenootje van Roza Rozeur. Een boek over vragen, vragen en nog meer vragen…

Ada Dapper, wetenschapper
Ada Dapper is een meisje dat niet praat, maar wel heel veel denkt. Ze zit vol met vragen en ideeën.

Lees verder

Boekentip: Max maakt een vriend

Tijdens de Kinderboekenweek staat het thema vriendschap centraal. Het boek ‘Max maakt een vriend‘ kan je hierbij goed gebruiken. Valentina van @boekavonturen las dit boek voor aan haar zoontje Martin en ging aan de slag met het maken van vriendjes. Je raadt nooit wat er toen gebeurde…

‘Max maakt een vriend’ kwam precies op het juiste moment
De herfstvakantie begint bij ons over twee weken en we gaan even weg. Martin maakt zich nu al zorgen: “Maar dan zie ik mijn schoolvriendjes heel lang niet meer!

Lees verder
Boekentip: Beer of geen beer (we gaan het zien)

Boekentip: Beer of geen beer (we gaan het zien)

Wat nou als je niet meer weet wat je bent? In het prentenboek ‘Beer of geen beer (we gaan het zien)’ gaat beer op zoek naar welk dier hij is. In deze blog vertel ik je graag maar over dit boek.

Beer of geen beer (we gaan het zien)
Beer weet niet meer wat hij is, maar dat wil hij wel gaan ontdekken. In het bos komt hij verschillende dieren tegen. Bij elk dier vraagt hij zich af of hij misschien ook dat dier is.

Lees verder
Kareltje Kat mini-theater

Kinderboekenweek: Kareltje Kat mini-theater

Het is bijna Kinderboekenweek met dit jaar als thema vriendschap. Valentina van @boekavonturen bedacht een mini-theater voorstelling rondom het prentenboek ‘Kareltje Kat’. Een verhaal over een bijzondere vriendschap tussen een straatzanger en een kat. In deze blog vertelt ze er graag meer over.

Bloghop Kinderboekenweek Kom erbij
Deze blog is onderdeel van een bloghop van bekende leerkrachtbloggers over de Kinderboekenweek.  Een leuke manier om kennis te maken met nieuwe blogs! Misschien ben je wel via de blog van juf Maike op mijn website terecht gekomen of begin je op deze website en ga je daarna alle blogs langs.

Lees verder
Boekentip: SuperFinn en zijn cape

Boekentip: SuperFinn en zijn cape

‘SuperFinn en zijn cape’ is het eerste prentenboek uit de hand van Bianca Antonissen. De kracht achter de site jufbianca.nl. Benieuwd naar de rode draad van dit prentenboek? Lees dan snel deze blog.

SuperFinn en zijn cape
Finn zoekt overal. Waar is het toch? SuperMara wil graag met hem spelen maar dat kan niet zonder zijn supercape. Want zonder zijn supercape is hij gewoon Finn. Maar met supercape kan hij met losse handen fietsen en over de sloot springen.

Lees verder

Boekentip: Boer Boris en de olifant

Het tiende deel in de prentenboekenserie over Boer Boris van Ted van Lieshout en Philip Hopman is verschenen, namelijk Boer Boris en de olifant. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Boer Boris en de olifant
Op een ochtend komt zusje Sam aanlopen met een dier dat Boer Boris nog nooit gezien heeft op zijn boerderij: een olifant.

Sam beweert bij hoog en laag dat ze al vriendschap met de goeiige lobbes heeft gesloten –

Lees verder
Niks aan de hand

Boekentip: Niks aan de hand

Op zoek naar een origineel prentenboek? Lees dan deze blog over het prentenboek ‘Niks aan de hand’ van Corien Oranje. Dit kleurrijke prentenboek prikkelt ieders fantasie en is bij een hoop kringactiviteiten goed in te zetten!

Niks aan de hand
Een feestje is altijd leuk. Finn, Evi en papa zijn dan ook helemaal uitgelaten als ze een brief krijgen van opa. In die brief worden ze namelijk uitgenodigd voor de verjaardag van opa.

Lees verder
Boekentip: Morgen ga ik echt, zei Moemf

Boekentip: Morgen ga ik echt, zei Moemf

Een goede vriend een tijdje missen, is niet leuk. Maar hoe zorg je er nu voor dat dat gemis minder wordt? Je kan een brief schrijven, nieuwe vrienden maken om zo de tijd te vergeten of je kan haar vandaag nog opzoeken! Of morgen? In deze blog vertel ik je graag meer over het boek Morgen ga ik echt, zei Moemf.

Morgen ga ik echt, zei Moemf
Moemf verveelt zich omdat zijn beste vriend Sneeuwuil naar het noorden is getrokken.

Lees verder
Prentenboeken voor de eerste schoolweken

Prentenboeken voor de eerste schoolweken

In de onderbouw (groep 1-4) vinden de kinderen het nog heerlijk om in de kring te zitten en om te luisteren naar een prentenboek. De meeste prentenboeken hebben een wijze les die je met de kinderen kunt bespreken.

In deze blog wil ik een aantal tips geven voor prentenboeken die geschikt zijn om tijdens de eerste schoolweken voor te lezen.

Die peer is voor mij
In de hoogste boom van het woud hangen heerlijke sappige peren.

Lees verder
Boekentip: Samen naar school

Boekentip: Samen naar school

Uitgever Clavis heeft een nieuw boek rondom het thema ‘voor het eerst naar school’ uitgebracht. Het boek Samen naar school is geschreven door Annemie VanDaele en geïllustreerd door Carolien Westermann. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Samen naar school
Wasbeer neemt een hap van zijn boterham. Zo meteen gaat hij na een lange vakantie terug naar school. Wasbeer is een beetje bang en onzeker, want hij kent zijn juf nog niet.

Lees verder
Boekentip: Zo maak je een boek

Boekentip: Zo maak je een boek

Er zijn weer twee nieuwe delen van de informatieve serie Willewete uitgekomen. In deze blog vertel ik je graag meer over Zo maak je een boek. Ontzettend leuk om straks bij de kinderboekenweek te gebruiken!

Zo maak je een boek
Zijn de kinderen in jouw klas nieuwsgierig hoe boeken gemaakt worden?  In Zo maak je een boek krijgen ze op vele vragen een antwoord. Hoe heette de eerste echte drukker? Wie heeft er allemaal meegewerkt voor je een verhaal als boek in je handen kunt houden?

Lees verder
Boekentip: Kun jij dit?

Boekentip: Kun jij dit?

Een boek dat gaat over dieren, vriendschap, vertrouwen, doorzettingsvermogen en het ontdekken van je talenten. In het boek ‘Kun jij dit?‘ komt dit allemaal voorbij. In deze blog vertel ik je meer over dit geweldige prentenboek.

De inhoud
Het boek gaat over Siem de schildpad. Siem wil graag met de andere dieren spelen. Wanneer hij bij de andere dieren komt, lachen ze hem uit omdat hij bepaalde dingen niet kan die de andere dieren wel kunnen.

Lees verder