Kindprogramma ZieZo Marokko in Tropenmuseum Junior

Kindprogramma ZieZo Marokko in Tropenmuseum Junior

De herfst heeft zijn intrede gedaan in Nederland. Het regent en het waait, maar ik heb nergens last van. Ik zit namelijk in het vliegtuig naar Marokko. De reis duurt niet lang, voordat ik het weet wordt de deur geopend en ben ik aangekomen in de stad Medina. Een vriendelijke vrouw neemt ons mee naar een gastenkamer waar ze ons van alles vertelt en trakteert op een verse Marokkaanse muntthee. Ik kijk verwonderd om mij heen en kan het haast niet geloven.

Lees verder
Het Zuiderzeemuseum: een geweldig schoolreisje

Het Zuiderzeemuseum: een geweldig schoolreisje

De wind speelt met mijn haren en ik voel de zon branden in mijn nek. Even baal ik dat ik mijn zonnebril heb thuis gelaten. Samen met een groep kinderen zit ik in een bootje dat ons naar de ingang van het Zuidezeemuseum in Enkhuizen brengt. Na een kwartiertje varen stap ik vol verwachting aan wal. Is het museum nog net zo mooi als in mijn herinnering?

Ik ben door het Zuiderzeemuseum uitgenodigd om drie verschillende educatieve programma’s voor kinderen te bekijken.

Lees verder

Naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag

In de voorjaarsvakantie ben ik naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag geweest. Het museum is helemaal op kinderen gericht en gaat over bekende kinderboeken. Wil je weten of het ook iets voor jou is? Of misschien iets voor je klas of je gezin? Lees dan gauw verder!

Museum
Het Kinderboekenmuseum is gevestigd in het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek, vlakbij het Centraal station van Den Haag. Je kunt er ook prima parkeren of je fiets stallen.

Lees verder