zo maak je een boek

Review: Zo maak je een boek

Een leesboek, een lesboek, een prentenboek; boeken vind je overal. Je gebruikt ze als naslagwerk, ter ontspanning, om je kinderen voor te lezen of je klas. Heb je je wel eens afgevraagd hoe boeken eigenlijk worden gemaakt? Met het lezen van het boek “Zo maak je een boek”, krijg je een uitgebreid antwoord op deze vraag.

De inhoud
Meteen als je het boek openslaat leer je iets over het boek dat je in handen hebt.

Lees verder
Review: Stad en land

Review: Stad en land

Op de Pabo ben ik begonnen met het verzamelen van kinderboeken. Inmiddels heb ik mede dankzij mijn website een grote boekenkast vol. De eerste boeken die ik zelf kocht waren de informatieboeken van Arend van Dam & Alex de Wolf. Je kent ze vast wel, ‘Lang geleden’ of ‘In een land hier ver vandaan’. Inmiddels is er een nieuw deel uitgekomen, namelijk ‘Stad en land‘. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Lees verder
Review: Ahoy! Gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel

Review: Ahoy! Gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel

‘Ahoy!  Gedichten over wilde dromen, klein geluk en groot gevoel’ is een gedichtenbundel voor jonge kinderen. De gedichten zijn geschreven door Reine de Pelseneer. Naast dat er veel te lezen is, is er ook veel om te bekijken. De prenten van Ann de Bode zorgen ervoor dat de gedichten nog meer gaan spreken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker deze review.

De inhoud
Deze gedichtenbundel bevat 56 gedichten die verdeeld zijn onder 8 thema’s.

Lees verder
Review: Zo werkt mijn lichaam

Review: Zo werkt mijn lichaam

Yes, eindelijk een mooi en kindvriendelijk informatieboek over het lichaam! Ik heb het over het nieuwe deel van de Willewete serie van Clavis, namelijk ‘Zo werkt mijn lichaam’. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Inhoud
Zijn de kinderen in jouw klas nieuwsgierig naar het lichaam? Willen ze er alles over weten? In dit boek lezen de kinderen meer over de werking van het lichaam. Kinderen kunnen lezen over de botten en spieren.

Lees verder
Review: Raaf en Papegaai. Expeditie Regenwoud

Review: Raaf en Papegaai. Expeditie Regenwoud

Ben je op zoek naar een avontuurlijk voorleesboek over de dieren en de natuur? Dan is Raaf en Papegaai. Expeditie Regenwoud een prachtige keuze. Het boek is geschreven voor alle dierenvrienden van de wereld. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De inhoud
Raaf en Papegaai zijn twee beste vrienden die de wereld ontdekken. Samen zijn ze naar allerlei plekken gevlogen, deze avonturen zijn in eerdere delen te lezen.

Lees verder
Review: Astronautenschool

Review: Astronautenschool

Binnenkort gaan wij in groep 3/4 werken rondom het thema ‘Zon, maan en sterren’. Dit thema roept altijd veel vragen op bij de kinderen. ‘Hoe eten ze in de ruimte?’ ‘Hoe word je een astronaut?’ ‘Hoe voelt het om te zweven?’ Ik probeer de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, maar nog leuker is het om het antwoord zelf op te zoeken. Het boek ‘Astronautenschool‘ is geschreven voor nieuwsgierige kinderen. Ben je klaar voor de astronautenschool?

Lees verder
Review: Anatomie. Zo zag je het menselijk lichaam nog nooit

Review: Anatomie. Zo zag je het menselijk lichaam nog nooit

In groep 3/4 werken we om het jaar over het thema ‘Mijn lijf’, maar dit thema komt ook regelmatig bij de kleuters en biologielessen in de bovenbouw aan bod. Ons lichaam is een wonderlijk iets, het zit prachtig in elkaar en is daardoor een interessant onderwerp om over te werken. Van Fontaine uitgevers kreeg ik een heel groot informatieboek, ‘Anatomie. Zo zag je het menselijk lichaam nog nooit’, over het menselijk lichaam. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Lees verder

Review: Het dagboek van Nurdius Maximus in Gallië

‘Het dagboek van Nurdius Maximus in Gallië’ is het vijfde boek in deze serie die geschreven is door Tim Collins. Het feit dat deze serie in wel veertig talen is vertaald geeft aan hoe populair de serie is. Iets leren over de geschiedenis op een leuke manier? Lees dan zeker even verder.

De inhoud
Nurdius Maximus is een lange puber die graag de spierballen van zijn broer zou hebben. Hij is begonnen met het bijhouden van dagboeken.

Lees verder

Review: Silvester… en de vreemde voorouder

Vanwege de Christelijke Kinderboekenmaand in 2016 werd ‘Silvester… en de vreemde voorouder’ geschreven als actieboek. Een leuk extraatje voor de trouwe ‘Silvester’ lezer en ideaal voor degene die nog niet bekend zijn met de serie om er eens aan te snuffelen.

De inhoud
‘Voorouders’…. Als je het Silvester vraagt een saai thema wat hem betreft. Als opdracht voor school moet Silvester een stamboom maken. Hierdoor gaat hij in gesprek met zijn opa’s en oma.

Lees verder

Review: Samen spelen, wat nou delen?

‘Samen spelen, wat nou delen?‘ is een boek over het begeleiden van kinderen in de omgang met andere kinderen. Want hoe leer je je kind om zelf ruzies op te lossen? Hoe kan je de band tussen je kinderen verstevigen zodat het gezelliger wordt in huis? En hoe leer je je kind omgaan met sociale druk op het schoolplein? Het boek is geschreven door Eva Bronsveld en Elsbeth Teeling en uitgegeven door uitgeverij Kosmos.

Inhoud
Het boek start met een inleiding en dan volgen er 10 hoofdstukken.

Lees verder
Review: Sanne @ Sanne op tournee

Review: Sanne @ Sanne op tournee

‘Sanne @ Sanne op tournee’ is al weer het tweede deel in deze serie voor meiden vanaf 10 jaar. Ook deze keer laat Evelien Dort ons weer meelezen in het dagboek van Sanne.

De inhoud
Zingen en dansen is wat Sanne het liefst de hele dag doet. Ze geniet dan ook elke week weer van de koorrepetities. Helemaal met het nieuwe concept, waarbij ze met zijn achten a capella gaan zingen, in de hoop de zangwedstrijd in België te winnen.

Lees verder
Review: Het grote winter knutselboek

Review + winactie: Het grote winter knutselboek

Ik zal gelijk maar met de deur in huis vallen, ik ben niet erg creatief. Ik kan redelijk schrijven en dingen bedenken, maar knutselen? Dat is niet echt voor mij weggelegd. Gelukkig hebben wij in het kleutermagazijn een rij vol met knutselboeken staan. Bij het uitwerken van een nieuw thema snuffel ik altijd even tussen deze boeken en zo kom ik al snel op leuke ideeën. Daarom ben ik ook zo blij met het nieuwe knutselboek van uitgever De vier windstreken.

Lees verder