Paolo's oorlog

Boekentip: Paolo’s oorlog

Shirley Hughes heeft al veel illustraties en prentenboeken op haar naam staan en heeft daarmee veel prijzen gewonnen. ‘Paolo’s oorlog’ is haar eerste jeugdboek. Voor kinderen vanaf 12 jaar die van een spannend en aangrijpend oorlogsverhaal houden is dit boek zeker een aanrader.

Paolo’s oorlog
Tussen bepaalde tijden niet naar buiten mogen, geen één dag naar school kunnen en dus de hele dag thuis zitten. Dat is misschien even leuk, maar niet als dat al weken zo is door oorlog.

Lees verder

Boekentip: Kikker gaat logeren

Gaat je kind binnenkort bij iemand logeren of ben je gewoon fan van de boeken van Kikker? In november is er een nieuw boekje verschenen van de bekende schrijver Max Velthuijs, namelijk:  ‘Kikker gaat logeren’. In dit blog vertel ik je er meer over.

Kikker gaat logeren
Beertje wil graag eens een keer logeren. Hij besluit dan ook dat hij een nachtje bij Varkentje wil logeren. Samen met Kikker pakt hij zijn rugzak in.

Lees verder
Review: Mijn eerste codeerboek

Boekentip: Mijn eerste codeerboek

Voor je kunt beginnen met coderen of programmeren, moet je weten wat de bouwstenen van een computerprogramma zijn. De leuke spelletjes in dit interactieve flapjesboek maken stap voor stap duidelijk hoe een computerprogramma eigenlijk werkt. In dit boek worden basisbegrippen uit de informatica verwoord in een toegankelijke taal en geïllustreerd met toepassingen op maat van het kind. Zo leert een kind kritisch kijken, logisch redeneren, patronen ontdekken, plannen, problemen ontleden én oplossen.

Het codeerboek
Coderen is meer dan gewoon tegen een computer zeggen wat hij moet doen.

Lees verder
Review: Een kans voor een kat

Boekentip: Een kans voor een kat

‘Een kans voor een kat’ is het vijfde deel in de serie van De Dierenridders. Deze keer is het niet alleen een plan om iets te betekenen voor een dier, maar hopen ze vooral Koen te helpen. In dit blog vertel ik je er meer over.

De DierenRidders – Een kans voor een kat
Hoe komt Koen aan de oude schoenen van Tijn? Waarom liegt hij over een programma wat hij blijkbaar niet heeft gekeken?

Lees verder
50 (te) gekke dingen die dieren doen

Boekentip: 50 (te) gekke dingen die dieren doen

Als je alles wilt weten wat met dieren te maken heeft, dan moet je zeker dit boek lezen. In ’50 (te) gekke dingen die dieren doen’ lees je niet de meest voor de hand liggende feiten. Zo leer je bijvoorbeeld dat een stinkdier ondersteboven plast en dat koeien een ingebouwd kompas hebben. Nieuwsgierig? Lees dan vooral dit blog.

50 (te) gekke dingen die dieren doen
De voorkant van ’50 (te) gekke dingen die dieren doen’

Lees verder
Boekentip: De wonderlijke kerst van papa Panov

Boekentip: De wonderlijke kerst van papa Panov

Ben je op zoek naar een mooi verhaal om te vertellen tijdens de kerstviering? Dan is het verhaal over ‘De wonderlijke kerst van papa Panov‘ echt een aanrader. Het is een van oorsprong een oud Frans verhaal, maar door verschillende schrijvers steeds aangepast. Het bekende verhaal is geschikt voor alle leeftijden.

De wonderlijke kerst van papa Panov
Het verhaal gaat over een oude schoenmaker die in een klein Russisch dorpje woont. Iedereen noemde hem papa Panov.

Lees verder
Review: Zoom in op dieren

Boekentip: Zoom in op dieren

Ben je nog op zoek naar een leuk boek voor iemand die van dieren houdt? Dan is het boek ‘Zoom in op dieren’ echt een aanrader. De meeste van ons herkennen behoorlijk wat dieren. Maar weten we ook nog welke dieren het zijn als we alleen de staart of hoorns van zo’n dier zien?

Zoom in op dieren
Op de eerste pagina is gelijk duidelijk dat je kunt inzoomen op poten, ogen,

Lees verder

Review: Honderd dingen om te zoeken

Bij ons thuis is één van de favoriete voorleesboeken een zoekboek. Het leuke aan een zoekboek is dat je elke keer weer iets nieuws ziet. Daarnaast is het goed voor de woordenschat, concentratie, doen de kinderen kennis op en wordt hun fantasie geprikkeld. Bij het boek ‘Honderd dingen om te zoeken’ blijft het niet bij zoeken alleen. Lees dit blog voor meer informatie.

Honderd dingen om te zoeken
Het boek start met een uitleg hoe je het boek moet gebruiken.

Lees verder
Review: Mijn kleine safari

Review: Mijn kleine safari

Ben je op zoek naar een mooi en verrassend boekje met foto’s van Afrikaanse dieren? Dan is het boekje ‘Mijn kleine safari‘ van Joukje Akveld en Justin Fox zeker geschikt. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Mijn kleine safari
Hoe leuk is het om met de kinderen nieuwe dieren te ontdekken en tegelijkertijd belangrijke begrippen te oefenen? Wanneer je het boekje doorbladert kom je allerlei foto’s tegen van Afrikaanse dieren.

Lees verder
Review: Silvester... en de onhandige dief

Review: Silvester… en de onhandige dief

Yes! Weer een nieuw boek in de Silvester serie. Alweer het vierde deel, waarin ook deze keer Silvester niet stil zit. ‘Silvester… en de onhandige dief’ bevat weer veel humor, goede ideeën en soms wat onhandige acties.

Silvester… en de onhandige dief
Als één van de inwoners van IJsselbroek een klap op zijn hoofd heeft gehad door een inbreker kunnen Silvester en zijn vrienden natuurlijk niet stil blijven zitten. Zeker niet als de wijkagent aangeeft dat het belangrijk is om je omgeving goed in de gaten te houden.

Lees verder

Review: Saar op hockey

De boeken van Vivian den Hollander kan ik eigenlijk nooit laten liggen. Er staan er dan ook genoeg in mijn boekenkast. Met het boek ‘Saar op hockey’ heb je geluk. Je hebt dan niet één boek in je bezit, maar wel drie boeken. Dit zijn al eerder los verschenen delen van de serie de ‘Ministicks’. Met deze omnibus kun je lekker achter elkaar doorlezen. Lees dit blog voor meer informatie.

Saar op hockey
In de omnibus Saar op hockey vind je de verhalen: een stick voor Saar,

Lees verder
Review: Jens wordt soldaat

Review: Jens wordt soldaat

De leesboeken over hoofdpersoon Jens zijn erg leuk voor beginnende lezers. Al eerder verscheen op mijn website een review over Jens en de slaapbus. In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over het boek Jens wordt soldaat.

Jens wordt soldaat
In ‘Jens wordt soldaat’ van Vrouwke Klapwijk gaat Jens op soldatentraining. Oom Rik heeft een geweldig plan: hij gaat met Jens een dagje weg. Ze gaan leren hoe je soldaat moet zijn,

Lees verder