Review: De schat van Klaas Kompaan

Review: De schat van Klaas Kompaan

Ga je binnenkort aan de slag met een thema over piraten of ben je op zoek naar een spannend leesboek voor groep 4? Dan is het boek ‘De schat van Klaas Kompaan‘ van Arend van Dam een echte aanrader! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De schat van Klaas Kompaan
Arend van Dam heeft al diverse leesboekjes rondom het thema ‘Lang geleden’ geschreven. Al eerder reviewde ik het boek ‘Man op de maan‘.

Lees verder
Review: Struinen door de schepping

Review: Struinen door de schepping

Wil je vaker met de kinderen door de natuur struinen? Ben je op zoek naar een goed natuurboek en wil je dit koppelen aan Bijbelteksten, dan word je vast net als ik heel enthousiast over het natuurboek voor christelijke gezinnen, namelijk ‘Struinen door de schepping‘.

Struinen door de schepping
Kinderen houden ervan om eropuit te trekken en de natuur te ontdekken. Ze rennen door het gras, bestuderen vlinders en bouwen hutten of vlotten.

Lees verder
Review: Wereldsteden

Review: Wereldsteden

De wereld om ons heen onderzoeken we maar al te graag. Wat dacht je van 30 wereldsteden ontdekken zonder op reis te gaan? Het kan met het nieuwe boek ‘Wereldsteden’ van Georgia Cherry. Ik vertel je er graag meer over.

De inhoud
Je ontdekkingsreis begint al op de voorkant van dit grote prentenboek. De mooi ‘zachte’ kaft bestaat uit diverse postzegels met de namen van de 30 wereldsteden. Elke postzegel bevat een afbeelding waardoor je al een beetje idee krijgt wat typisch is voor deze stad.

Lees verder
Review + winactie: A Year in Holland with Jip and Janneke

A Year in Holland with Jip and Janneke

Afgelopen woensdag 10 mei is de vijftiende editie van de Annie M.G. Schmidt-week van start gegaan. De week wordt elk jaar gevierd rond 20 mei, de geboortedag van de schrijfster. Dit jaar heeft de week als thema ‘Heel Nederland viert feest met Jip en Janneke’. De verhaaltjes over de twee eigenwijze kleuters blijven grappig voor jong en oud. Ter gelegenheid van de Schmidt-week is er nu een Engelstalige versie namelijk: A Year in Holland with Jip and Janneke.

Lees verder
Review: Job en Keetje

Review: Job en Keetje

Soms ben je als leerkracht of ouder wel eens toe aan een nieuw voorleesboek voor de kinderen. Via uitgeverij Ploegsma kreeg ik het vrolijke voorleesboek “Job en Keetje”. Het boek ging meteen mee naar school en zowel mijn klas als mijn duo zijn enthousiast.

De inhoud
Op een dag staat er een grote auto voor het huis van Keetje. Het blijkt een verhuiswagen te zijn waaruit onder andere een roze step wordt gehaald.

Lees verder
Niet-onderwijsboeken die je toch zou moeten lezen

Niet-onderwijsboeken die je toch zou moeten lezen

Wanneer ik met mensen over mijn website praat vragen ze wel eens waar ik de kennis en informatie vandaag haal. Ik vertel dan dat ik graag leer, kennis verzamel en heel veel lees. Ik heb een boekenkast vol onderwijsboeken en lees daarnaast diverse onderwijstijdschriften. Naast het onderwijs heb ik altijd al een bepaalde interesse voor psychologie gehad. Vooral sinds de opleiding Master SEN – gedragsspecialist ben ik meer van dit soort boeken gaan lezen.

Geen-onderwijsboeken
Misschien ben je ook wel een echte lezer en wil je meer weten over het gedrag van de mens of ontwikkeling.

Lees verder
5x leuke boeken over het thema kunst

5x leuke boeken over het thema kunst

‘Ieder kind is een kunstenaar’ – Pablo Picasso. Uitgever Lemniscaat is het helemaal eens met Picasso, en met Einstein, die zei: ‘Creativieit is besmettelijk, geef het door!’ Daarom lanceren zij ‘Lemniscaat uit de kunst’.

In samenwerking met kunstuitgeverijen als Phaidon en Thames & Hudson brengen zij de allermooiste kunstboeken voor kinderen naar Nederland. Boeken die je met nieuwe ogen laten kijken naar kunst. Maar ook boeken om zelf mee aan de slag te gaan. 

Lees verder
Winactie + review: Pixi-boeken

Winactie + review: Pixi-boeken

Misschien ken je ze nog wel van vroeger? “Pixi-boeken”, een prentenboek maar dan in een formaat van 10 bij 10 cm. Uitgeverij ‘De Vier Windstreken’ heeft ze opnieuw uitgegeven en ik kreeg er een aantal opgestuurd. Nog nooit van gehoord of juist wel en ben je nieuwsgierig welke er zijn? Lees dan verder.

Pixi-serie
Er zijn vijf series uitgegeven die elk bestaan uit acht boekjes. Elke serie heeft zijn eigen thema: klassiek,

Lees verder
God woont bij zijn volk

Review: God woont bij zijn volk

Als je opgegroeid bent met de verhalen uit de Bijbel en je vertelt ze in de klas en leest ze thuis voor aan je kinderen, zoals ik, dan kunnen ze soms zo ‘gewoon’ worden. Daarom ben ik altijd op zoek, zeker rond de christelijke feestdagen, naar een manier of bepaalde invalshoek waardoor de verhalen speciaal blijven. “God woont bij zijn volk” is een boekje waarbij er vanuit een hele andere invalshoek bij het wonder van Pasen wordt stilgestaan.

Lees verder
Review: De kleine voetganger

Review: De kleine voetganger

Nu het zonnetje steeds vaker schijnt, hoor ik met regelmaat één van mijn kleuters in de kring vertellen: “Ik ben op mijn eigen fiets naar school gekomen”. Hierdoor besefte ik dat zij steeds meer deelnemen aan het verkeer en ik eerlijk moet bekennen dat ik daar vrij weinig aandacht aan besteed in mijn klas. Dat dit zeker mogelijk is op een leuke en speelse manier bewijst het boek: “De kleine voetganger” van Patricia Geis.

De inhoud
Op de eerste bladzijde word je gelijk ondergedompeld in de verkeersdrukte.

Lees verder
zo maak je een boek

Review: Zo maak je een boek

Een leesboek, een lesboek, een prentenboek; boeken vind je overal. Je gebruikt ze als naslagwerk, ter ontspanning, om je kinderen voor te lezen of je klas. Heb je je wel eens afgevraagd hoe boeken eigenlijk worden gemaakt? Met het lezen van het boek “Zo maak je een boek”, krijg je een uitgebreid antwoord op deze vraag.

De inhoud
Meteen als je het boek openslaat leer je iets over het boek dat je in handen hebt.

Lees verder
Review: Stad en land

Review: Stad en land

Op de Pabo ben ik begonnen met het verzamelen van kinderboeken. Inmiddels heb ik mede dankzij mijn website een grote boekenkast vol. De eerste boeken die ik zelf kocht waren de informatieboeken van Arend van Dam & Alex de Wolf. Je kent ze vast wel, ‘Lang geleden’ of ‘In een land hier ver vandaan’. Inmiddels is er een nieuw deel uitgekomen, namelijk ‘Stad en land‘. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Lees verder