Review: Superjuffie op de Zuidpool

Hoera! Er is weer een nieuw deel van de bekende serie ‘Superjuffie’ uit. Het is alweer het zevende deel over juf Josje. Dit keer speelt het verhaal zich af op de Zuidpool. In deze blog vertel ik je graag wat meer over het boek Superjuffie op de Zuidpool.

Superjuffie op de Zuidpool
Juf Josje lijkt op het eerste gezicht een heel gewone juf, maar dat is ze niet. Als een dier in nood is,

Lees verder
Review: Waar zitten ze? Vind alle dieren!

Review: Waar zitten ze? Vind alle dieren!

Werk je rondom het thema dierentuin bij de kleuters en ben je op zoek naar een spannend telboek? Dan is het boek ‘Waar zitten ze? Vind alle dieren!‘ wellicht geschikt. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Waar zitten ze? Vind alle dieren!
Oppasser Job zorgt goed voor zijn dieren, maar soms is hij een beetje vergeetachtig. Op een dag is het erg stil als hij bij de dierentuin komt.

Lees verder
Het grote karton knutselboek

Review: Het grote karton knutselboek

Karton is een veelzijdig materiaal om mee te knutselen. Je kunt het vouwen, rollen, knippen, plakken en beschilderen om de mooiste kunstwerken mee te maken. In ‘Het grote karton knutselboek‘ worden 25 ideeën gegeven zodat ook jij ermee aan de slag kunt gaan. In deze blog vertel ik je graag meer over dit knutselboek.

Het grote karton knutselboek
Aan de hand van stap-voor-stap instructies en kleurrijke foto’s  kunnen kinderen aan de slag met 25 leuke projecten.

Lees verder
Review: Woezel & Pip naar school

Review: Woezel & Pip naar school

De zomervakantie is voor regio midden al weer ten einde, maar ook voor de andere regio’s schiet de vakantie al op. Misschien gaat jouw zoon of dochter wel voor het eerst naar school. Het ene kind kan bijna niet wachten en de ander vindt het erg spannend. ‘Woezel & pip naar school’ is een leuk boek om samen met je kind te lezen ter voorbereiding op de eerste schooldag.

De inhoud
Voor Woezel en Pip is het een bijzondere dag,

Lees verder
Review: De drieling van Corien Oranje

Review: De drieling van Corien Oranje

Ben je op zoek naar een leuk en grappig voorleesboek voor kinderen vanaf vier jaar? Dan is ‘De drieling‘ van Corien Oranje echt een aanrader! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Wie heeft er op mama’s bureaustoel geplast?
Wat moet je doen als je je liefste knuffel kwijt bent?
En hoe maak je een kliedertaart?

De drieling
We kennen allemaal wel de verhaaltjes van Jip en Janneke.

Lees verder
Review: Jippie! En de ridders van Hak

Review: Jippie! En de ridders van Hak

Voor de vakantie kreeg ik een leuk boek door de brievenbus, namelijk Jippie! En de ridders van Hak. Een boek met een bijzondere titel, dat mij erg nieuwsgierig maakte naar het verhaal. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Jippie! En de ridders van Hak
Het leesboek is geschreven door Sanne Rooseboom en geïllustreerd door Annet Schaap. Het is het tweede avontuur over prinses Super. Sanne Rooseboom debuteerde namelijk in 2016 met het eerste hilarische deel: Jippie!

Lees verder
Review: Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!

Review: Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!

Altijd al eens willen weten waarom er spuug in je mond zit of waarom plas helemaal niet vies is? Dan kun je straks niet stoppen met lezen in het boek ‘Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken!’. Wat je nog meer te weten kunt komen in dit boek, vertel ik je in deze blog.

Inhoud
Op wel vijftig ‘waaromvragen’ wordt er in het boek antwoord gegeven.  De vragen zijn onderverdeeld in zeven categorieën,

Lees verder
Review: Babybijbel - Corien Oranje

Review: Babybijbel – Corien Oranje

Ben je op zoek naar een leuk (en christelijk) kraamcadeau, dan is de Babybijbel van Corien Oranje een leuk idee. Corien Oranje ken je misschien wel van de boeken over juf Fien, het is echt één van mijn lievelings kinderboekenschrijvers. In deze blog vertel ik je graag meer over de Babybijbel.

De Babybijbel
In de Babybijbel vind je de mooiste verhalen voor baby’s. De verhalen worden zo verteld dat ook het kindje ze kan ervaren.

Lees verder
Review: Silvester (ge)doeboek

Review: Silvester (ge)doeboek

Ken jij iemand die fan is van de ‘Silvester-serie’? Dan is het “Silvester (ge)doeboek” echt een aanrader. Zoals Silvester zelf zegt: ‘Doe fris, doe eng, doe sportief, doe rijk…’. Hoe? Ik licht alvast een tipje van de sluier in dit blog.

De inhoud
Op de eerste pagina word je in één bladzijde en tekening even bijgepraat over wie Silvester eigenlijk is. In de inhoudsopgave zie je in één oogopslag wat je allemaal kunt doen.

Lees verder
Review: Meiden aan de bal

Review: Meiden aan de bal

Hier word ik blij van, een leuk boek over meiden die op voetbal zitten. Misschien ken je de serie over de Effies van Vivian den Hollander al wel? In deze serie spelen zowel jongens als meisjes in hetzelfde team. In het boek ‘Meiden aan de bal!‘ gaat het over een echt meidenteam. In deze blog vertel ik je er meer over.

Meiden aan de bal
Het verhaal gaat over Kim, ze speelt bij voetbalclub RVC.

Lees verder
Review: een beetje gek en veel pret

Review: een beetje gek en veel pret

Op zoek naar een leuk en grappig boek voor de beginnende lezer? Dan is het boek ‘Een beetje gek en veel pret’ een echte aanrader. Lees deze review voor meer informatie.

De inhoud
Juf Noor is geen juf zoals alle andere juffen. Ze heeft regelmatig twee verschillende sokken aan en ze draagt een broek en een rok. In de ochtend drinkt ze koude thee en eet ze gebakken vis. Juf vindt dat een beetje gek veel meer pret is.

Lees verder
Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Welkom in het insectenrijk! Je ziet ze vaak niet, maar het zijn de succesvolste wezens ter wereld. Willen jouw kinderen de insecten eens van dichtbij bewonderen? Dan is het boek ‘Insectenrijk‘ een prachtige keuze. In deze blog vertel ik je er meer over.

Insectenrijk
Misschien ken je de oude schoolplaten van vroeger nog wel? Nou, dit boek staat er vol mee. Wanneer je het boek doorbladert vind je een prachtige verzameling van insecten.

Lees verder