Boekentip: Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

Al van jongs af aan stellen kinderen vragen. In het boek ‘Waarom voel ik niet dat de aarde draait?’ wordt antwoord gegeven op de meest bijzondere wetenschappelijke vragen. Dus wil jij ook weten wat een wormgat is en waarom je je moet wassen? Lees dan zeker even verder.

Waarom voel ik niet dat de aarde draait?
Het boek voelt bijzonder vanwege de dikke omslag. Vervolgens krijg je meteen een goed beeld van de inhoud van het boek door de overzichtelijke inhoudsopgave.

Lees verder

Boekentip: Kapitein Klungel

Yes! Het tweede deel in de serie van Cruiseschip De Cliffhanger is verschenen: ‘Kapitein Klungel’. In een eerder blog vertelde ik je al over deel één. Ook dit keer is er weer een mysterie om op te lossen. Benieuwd naar de inhoud van ‘Kapitein Klungel’? Lees dan snel verder.

Kapitein Klungel
Het personeel van De Cliffhanger is behoorlijk van zijn stuk als de kapitein aangeeft dat ze verplicht mee moeten doen met een wedstrijd.

Lees verder

Boekentip: Spekkie en Sproet – Wachtwoord Amigo

De bekende serie ‘Spekkie en Sproet’ van Vivian den Hollander heeft al weer een zestiende deel. ‘Spekkie en Sproet – Wachtwoord Amigo‘ is net als de eerdere boeken weer een spannend avontuur. Ook zo benieuwd? Lees dan dit blog.

Wachtwoord Amigo
De neef van Spekkie heeft tegenwoordig een vriendin, Kitty. Daardoor heeft hij niet zoveel tijd voor Spekkie en Sproet en valt er weinig te speuren. Maar de twee vrienden hoeven zich niet lang te vervelen.

Lees verder

Boekentip: Kaat en Ko op zoek naar de schat

Vivian den Hollander schrijft meerdere series. Eén daarvan is de avi- serie van Kaat en Ko. Ik mocht het derde deel lezen: ‘Kaat en Ko op zoek naar de schat’. Een aantrekkelijk boek voor de lezers van begin groep 4.

Kaat en Ko op zoek naar de schat
Wat zou papa toch aan het maken zijn in de schuur? Kaat is ontzettend nieuwsgierig, maar het is nog geheim. Ze is morgen jarig en geeft dan haar feestje.

Lees verder
Kikkervisjes in de soep

Boekentip: Kikkervisjes in de soep

Ben je op zoek naar een  voorleesboek met vrolijke en korte verhalen voor de kleuters of kinderen uit groep 3? Dan heb ik een leuke boekentip voor je. Het boek Kikkervisjes in de soep is een feest om voor te lezen!

Kikkervisjes in de soep
Het boek Kikkervisjes in de soep bevat 40 voorleesverhalen die voor de kinderen erg herkenbaar zullen zijn. Willemijn de Weerd schreef voor elk seizoen 10 afwisselende verhalen,

Lees verder
Boekentip: Het gekste paard van stal

Boekentip: Het gekste paard van stal

Dat in boeken alles kan bewijst het boek ‘Het gekste paard van stal’. Het is het eerste deel van de serie ‘Plotseling Pony’. Een boek waarin een pratende pony niet eens het meest gekke is. Nieuwsgierig? Lees deze blog om meer te weten te komen.

Het gekste paard van stal
Noor weet even niet wat haar overkomt als ze in haar trappenhuis een pony tegenkomt. Alsof dat allemaal nog niet vreemd genoeg is blijkt de pony ook nog te kunnen praten.

Lees verder
Boekentip: Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica

Boekentip: Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica

Je denkt twee mannen van advies te voorzien, maar je wordt vervolgens ontvoerd. Dat overkomt Nurdius. In ‘Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica’ lees je hoe dat verder gaat. Op zoek naar een leuk leesboek voor de bovenbouw? Lees dan verder.

Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica
“Ik ben Nurdius Maximus, en ooit zal ik de grootste held in de Romeinse geschiedenis zijn. 
Op dit moment schiet dat nog niet zo op.

Lees verder
Boekentip: De zoon van de pottenbakker

Boekentip: De zoon van de pottenbakker

Wat als je in plaats van pottenbakker liever een dappere krijger wil worden? In het boek De zoon van de pottenbakker lees je het verhaal van Ryo. Hij is voorbestemd om pottenbakker te worden, maar door de komst van de geheimzinnige Vreemdeling, weet hij dat hij iets anders wil. In deze blog vertel ik je graag meer over dit spannende boek voor de bovenbouw.

De zoon van de pottenbakker
Een geheimzinnige Vreemdeling die helemaal alleen een groepje straatrovers verslaat zonder te vechten.

Lees verder
Boekentip: Elektriciteit

Boekentip: Elektriciteit

De informatieve serie Willewete heeft twee nieuwe delen. Over Zo maak je een boek is pas een blog verschenen. Het andere nieuwe deel is Elektriciteit. Lees dit blog als je nieuwsgierig bent naar de inhoud.

Elektriciteit
Als je alles wilt weten over elektriciteit, dan moet je zeker dit boek lezen. Je krijgt antwoord op veel vragen. Waarvoor gebruiken we elektriciteit? Wat is groene stroom? Hoe werkt een zonnepaneel en wat heeft dat met elektriciteit te maken?

Lees verder
Bliksemstart: word een topleraar in 100 dagen

Bliksemstart: word een topleraar in 100 dagen

De start van het nieuwe schooljaar is begonnen. In de zomervakantie heb je urenlang op Pinterest gekeken voor leuke ideeën, misschien heb je de halve Action leeg gekocht en je klaslokaal ziet er tiptop in orde uit. Toch blijft het spannend. Een nieuwe klas vol kinderen die je verwachtingsvol aankijken. Hoe zou dit schooljaar eruit zien en wat wil je anders of beter gaan doen? Hoe kan je jezelf nog verder ontwikkelen? Het boek Bliksemstart kan je hierbij helpen.

Lees verder
Het meisje dat nooit fouten maakte

Boekentip: Het meisje dat nooit fouten maakte

Nooit een fout maken. Zo op het eerste gezicht lijkt dat best fijn. Toch is dat ook niet alles. In het boek Het meisje dat nooit fouten maakte maak je kennis met Isabella en ontdek je of perfect zijn nou zo fijn is. Lees dit blog als je meer te weten wilt komen.

Het meisje dat nooit fouten maakte
Isabella lijkt een perfect meisje. Ze vergeet nooit iets. Haar hamster krijgt altijd zijn eten.

Lees verder
Boekentip: Val niet van dat vlot

Boekentip: Val niet van dat vlot

Deel 12 in de vrolijke en avontuurlijke avi-reeks over juf Fiep en haar dappere groep 3 is uitgekomen. Namelijk het boek Val niet van dat vlot. In deze blog vertel ik je graag meer over dit deel.

Val niet van dat vlot
De neef van Kas komt een maand in de klas. Zijn ouders werken in het circus en ook Bram kan koorddansen. Dit komt in het avonturenverhaal goed van pas. Na het harde werken neemt juf Fiep groep 3 mee naar de beek op de berg.

Lees verder