Boekentip: De zoon van de pottenbakker

Boekentip: De zoon van de pottenbakker

Wat als je in plaats van pottenbakker liever een dappere krijger wil worden? In het boek De zoon van de pottenbakker lees je het verhaal van Ryo. Hij is voorbestemd om pottenbakker te worden, maar door de komst van de geheimzinnige Vreemdeling, weet hij dat hij iets anders wil. In deze blog vertel ik je graag meer over dit spannende boek voor de bovenbouw.

De zoon van de pottenbakker
Een geheimzinnige Vreemdeling die helemaal alleen een groepje straatrovers verslaat zonder te vechten.

Lees verder
Boekentip: Elektriciteit

Boekentip: Elektriciteit

De informatieve serie Willewete heeft twee nieuwe delen. Over Zo maak je een boek is pas een blog verschenen. Het andere nieuwe deel is Elektriciteit. Lees dit blog als je nieuwsgierig bent naar de inhoud.

Elektriciteit
Als je alles wilt weten over elektriciteit, dan moet je zeker dit boek lezen. Je krijgt antwoord op veel vragen. Waarvoor gebruiken we elektriciteit? Wat is groene stroom? Hoe werkt een zonnepaneel en wat heeft dat met elektriciteit te maken?

Lees verder
Bliksemstart: word een topleraar in 100 dagen

Bliksemstart: word een topleraar in 100 dagen

De start van het nieuwe schooljaar is begonnen. In de zomervakantie heb je urenlang op Pinterest gekeken voor leuke ideeën, misschien heb je de halve Action leeg gekocht en je klaslokaal ziet er tiptop in orde uit. Toch blijft het spannend. Een nieuwe klas vol kinderen die je verwachtingsvol aankijken. Hoe zou dit schooljaar eruit zien en wat wil je anders of beter gaan doen? Hoe kan je jezelf nog verder ontwikkelen? Het boek Bliksemstart kan je hierbij helpen.

Lees verder
Het meisje dat nooit fouten maakte

Boekentip: Het meisje dat nooit fouten maakte

Nooit een fout maken. Zo op het eerste gezicht lijkt dat best fijn. Toch is dat ook niet alles. In het boek Het meisje dat nooit fouten maakte maak je kennis met Isabella en ontdek je of perfect zijn nou zo fijn is. Lees dit blog als je meer te weten wilt komen.

Het meisje dat nooit fouten maakte
Isabella lijkt een perfect meisje. Ze vergeet nooit iets. Haar hamster krijgt altijd zijn eten.

Lees verder
Boekentip: Val niet van dat vlot

Boekentip: Val niet van dat vlot

Deel 12 in de vrolijke en avontuurlijke avi-reeks over juf Fiep en haar dappere groep 3 is uitgekomen. Namelijk het boek Val niet van dat vlot. In deze blog vertel ik je graag meer over dit deel.

Val niet van dat vlot
De neef van Kas komt een maand in de klas. Zijn ouders werken in het circus en ook Bram kan koorddansen. Dit komt in het avonturenverhaal goed van pas. Na het harde werken neemt juf Fiep groep 3 mee naar de beek op de berg.

Lees verder
Boekentip: Zo maak je een boek

Boekentip: Zo maak je een boek

Er zijn weer twee nieuwe delen van de informatieve serie Willewete uitgekomen. In deze blog vertel ik je graag meer over Zo maak je een boek. Ontzettend leuk om straks bij de kinderboekenweek te gebruiken!

Zo maak je een boek
Zijn de kinderen in jouw klas nieuwsgierig hoe boeken gemaakt worden?  In Zo maak je een boek krijgen ze op vele vragen een antwoord. Hoe heette de eerste echte drukker? Wie heeft er allemaal meegewerkt voor je een verhaal als boek in je handen kunt houden?

Lees verder

Boekentip: Techniekdoeboek

Wil jij (je kinderen/klas) leren ontwerpen en bouwen? Leren hoe je de mooiste en grappigste dingen kunt maken, hoe je iets moet uitproberen en hoe techniek werkt? Dan is het techniekdoeboek, een initiatief van Stichting Techniekpromotie, iets voor jou!

De inhoud
Het boek bestaat uit verschillende experimenten waardoor je kan leren hoe iets werkt en hoe je iets kan verbeteren. Het boek is verdeeld in verschillende thema’s:

  • De lucht in!
Lees verder
Boekentip: Het stuur van Tuur

Boekentip: Het stuur van Tuur

Op zoek naar een heerlijk lezen-is-leuk-boek of een boek voor jonge kinderen dat past bij het thema verkeer en vervoer? Dan is het boek Het stuur van Tuur iets voor jou!

De inhoud
Het boek ‘Het stuur van Tuur’ gaat over Vik die naar school gaat. Na school wordt hij opgehaald door buur Tuur en in de klas droomt hij weg over hoe Tuur hem komt ophalen. Komt hij met de fiets,

Lees verder

Boekentip: Spekkie en Sproet zelf lees boek

Ben je fan van de Spekkie en Sproet serie? Dan word je zeker blij van het boek ‘Spekkie en Sproet zelf lees boek’. Maar liefst drie verhalen in één boek. Een nieuw verhaal en twee oude bekende. Het bijzondere is dat de al eerder verschenen verhalen in dit boek speciaal zijn herschreven zodat je ze vanaf AVI E4 al helemaal zelf kan lezen. Ben je benieuwd naar welke verhalen? Lees dan snel dit blog.

Spekkie en Sproet zelf lees boek
Het boek bevat drie verhalen.

Lees verder
Boekentip: Roza Rozeurs grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs

Boekentip: Roza Rozeurs grote werk- en knutselboek

Afgelopen vrijdag kreeg ik een prachtig werk- en knutselboek door de brievenbus, genaamd ‘Roza Rozeurs grote werk- en knutselboek voor jonge ingenieurs‘. Dit boek is geschreven door Andrea Beaty en de prachtige illustraties zijn gemaakt door David Roberts. Het boek bracht mij op ideeën om te werken aan de 21e eeuwse vaardigheden in de klas.

De inhoud
Dit werkboek begint met een kort verhaaltje over Roza Rozeurs. Roza is een meisje dat stiekem graag een beroemde uitvinder wil worden.

Lees verder
Feedback is fantastisch

Boekentip: Feedback is fantastisch

Iedereen heeft er mee te maken: feedback. Ook al is het een onderdeel van het dagelijks leven toch is het niet vanzelfsprekend dat je weet hoe je met feedback om moet gaan. Hoe vaak ik zelf niet zeg: ‘Oh, in de uitverkoop gekocht’, als iemand me een compliment geeft over mijn kleding in plaats van dank je wel.

Als wij als volwassenen er soms al moeite mee hebben, hoe is het dan voor kinderen?

Lees verder

Boekentip: De verwoestende puppy

Wie de blogs over de Silvester boeken heeft gelezen en enthousiast is over deze serie, moet zeker even verder lezen. Willeke Brouwer is namelijk een nieuwe serie gestart: ‘Lotte laat maar’. Wederom een graphic novel, maar dit keer over het leven van Lotte. ‘De verwoestende puppy’ is deel één in deze serie. Lees snel verder om meer te weten te komen.

De verwoestende puppy
Lotte woont samen met haar moeder, broer Max en broertje Daan in een huis.

Lees verder