Review: Silvester (ge)doeboek

Review: Silvester (ge)doeboek

Ken jij iemand die fan is van de ‘Silvester-serie’? Dan is het “Silvester (ge)doeboek” echt een aanrader. Zoals Silvester zelf zegt: ‘Doe fris, doe eng, doe sportief, doe rijk…’. Hoe? Ik licht alvast een tipje van de sluier in dit blog.

De inhoud
Op de eerste pagina word je in één bladzijde en tekening even bijgepraat over wie Silvester eigenlijk is. In de inhoudsopgave zie je in één oogopslag wat je allemaal kunt doen.

Lees verder
Review: Meiden aan de bal

Review: Meiden aan de bal

Hier word ik blij van, een leuk boek over meiden die op voetbal zitten. Misschien ken je de serie over de Effies van Vivian den Hollander al wel? In deze serie spelen zowel jongens als meisjes in hetzelfde team. In het boek ‘Meiden aan de bal!‘ gaat het over een echt meidenteam. In deze blog vertel ik je er meer over.

Meiden aan de bal
Het verhaal gaat over Kim, ze speelt bij voetbalclub RVC.

Lees verder
Review: een beetje gek en veel pret

Review: een beetje gek en veel pret

Op zoek naar een leuk en grappig boek voor de beginnende lezer? Dan is het boek ‘Een beetje gek en veel pret’ een echte aanrader. Lees deze review voor meer informatie.

De inhoud
Juf Noor is geen juf zoals alle andere juffen. Ze heeft regelmatig twee verschillende sokken aan en ze draagt een broek en een rok. In de ochtend drinkt ze koude thee en eet ze gebakken vis. Juf vindt dat een beetje gek veel meer pret is.

Lees verder
Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Welkom in het insectenrijk! Je ziet ze vaak niet, maar het zijn de succesvolste wezens ter wereld. Willen jouw kinderen de insecten eens van dichtbij bewonderen? Dan is het boek ‘Insectenrijk‘ een prachtige keuze. In deze blog vertel ik je er meer over.

Insectenrijk
Misschien ken je de oude schoolplaten van vroeger nog wel? Nou, dit boek staat er vol mee. Wanneer je het boek doorbladert vind je een prachtige verzameling van insecten.

Lees verder

Review: Er zit een gat in mijn boek

Als je dit boek van Hervé Tullet ziet dan kun je niet anders dan het even oppakken en er doorheen bladeren. ‘Er zit een gat in mijn boek‘ is niet een gewoon voorleesboek. Niet alleen het formaat van het boek is bijzonder, er is ook nog eens een hap uit, dat geeft veel mogelijkheden! Lees snel verder voor meer informatie over dit grappige boek.

De inhoud
Als je de eerste pagina van dit boek voor je hebt wordt er gelijk een vraag aan je gesteld.

Lees verder
Hallo, mijn eerste woordenboek

Review: Hallo, mijn eerste woordenboek

Ben je op zoek naar een woordenboek met ‘echte’ foto’s voor een leerling die Nederlands leert of als ouder voor je dreumis? Dan is het Hallo, mijn eerste woordenboek misschien wel wat. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Hallo, mijn eerste woordenboek
Dit kartonnen woordenboek is niet zomaar een boek met plaatjes en woorden. Het is een groot fotoboek waarbij de verschillende voorwerpen worden genoemd. Kinderen leren dus de nieuwe woorden via beelden uit hun directe omgeving en niet via geïllustreerde afbeeldingen.

Lees verder
Review: De schat van Klaas Kompaan

Review: De schat van Klaas Kompaan

Ga je binnenkort aan de slag met een thema over piraten of ben je op zoek naar een spannend leesboek voor groep 4? Dan is het boek ‘De schat van Klaas Kompaan‘ van Arend van Dam een echte aanrader! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

De schat van Klaas Kompaan
Arend van Dam heeft al diverse leesboekjes rondom het thema ‘Lang geleden’ geschreven. Al eerder reviewde ik het boek ‘Man op de maan‘.

Lees verder
Review: Struinen door de schepping

Review: Struinen door de schepping

Wil je vaker met de kinderen door de natuur struinen? Ben je op zoek naar een goed natuurboek en wil je dit koppelen aan Bijbelteksten, dan word je vast net als ik heel enthousiast over het natuurboek voor christelijke gezinnen, namelijk ‘Struinen door de schepping‘.

Struinen door de schepping
Kinderen houden ervan om eropuit te trekken en de natuur te ontdekken. Ze rennen door het gras, bestuderen vlinders en bouwen hutten of vlotten.

Lees verder
Review: Wereldsteden

Review: Wereldsteden

De wereld om ons heen onderzoeken we maar al te graag. Wat dacht je van 30 wereldsteden ontdekken zonder op reis te gaan? Het kan met het nieuwe boek ‘Wereldsteden’ van Georgia Cherry. Ik vertel je er graag meer over.

De inhoud
Je ontdekkingsreis begint al op de voorkant van dit grote prentenboek. De mooi ‘zachte’ kaft bestaat uit diverse postzegels met de namen van de 30 wereldsteden. Elke postzegel bevat een afbeelding waardoor je al een beetje idee krijgt wat typisch is voor deze stad.

Lees verder
Review + winactie: A Year in Holland with Jip and Janneke

A Year in Holland with Jip and Janneke

Afgelopen woensdag 10 mei is de vijftiende editie van de Annie M.G. Schmidt-week van start gegaan. De week wordt elk jaar gevierd rond 20 mei, de geboortedag van de schrijfster. Dit jaar heeft de week als thema ‘Heel Nederland viert feest met Jip en Janneke’. De verhaaltjes over de twee eigenwijze kleuters blijven grappig voor jong en oud. Ter gelegenheid van de Schmidt-week is er nu een Engelstalige versie namelijk: A Year in Holland with Jip and Janneke.

Lees verder
Review: Job en Keetje

Review: Job en Keetje

Soms ben je als leerkracht of ouder wel eens toe aan een nieuw voorleesboek voor de kinderen. Via uitgeverij Ploegsma kreeg ik het vrolijke voorleesboek “Job en Keetje”. Het boek ging meteen mee naar school en zowel mijn klas als mijn duo zijn enthousiast.

De inhoud
Op een dag staat er een grote auto voor het huis van Keetje. Het blijkt een verhuiswagen te zijn waaruit onder andere een roze step wordt gehaald.

Lees verder