Review: Honderd dingen om te zoeken

Bij ons thuis is één van de favoriete voorleesboeken een zoekboek. Het leuke aan een zoekboek is dat je elke keer weer iets nieuws ziet. Daarnaast is het goed voor de woordenschat, concentratie, doen de kinderen kennis op en wordt hun fantasie geprikkeld. Bij het boek ‘Honderd dingen om te zoeken’ blijft het niet bij zoeken alleen. Lees dit blog voor meer informatie.

Honderd dingen om te zoeken
Het boek start met een uitleg hoe je het boek moet gebruiken.

Lees verder
Review: Mijn kleine safari

Review: Mijn kleine safari

Ben je op zoek naar een mooi en verrassend boekje met foto’s van Afrikaanse dieren? Dan is het boekje ‘Mijn kleine safari‘ van Joukje Akveld en Justin Fox zeker geschikt. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Mijn kleine safari
Hoe leuk is het om met de kinderen nieuwe dieren te ontdekken en tegelijkertijd belangrijke begrippen te oefenen? Wanneer je het boekje doorbladert kom je allerlei foto’s tegen van Afrikaanse dieren.

Lees verder
Review: Silvester... en de onhandige dief

Review: Silvester… en de onhandige dief

Yes! Weer een nieuw boek in de Silvester serie. Alweer het vierde deel, waarin ook deze keer Silvester niet stil zit. ‘Silvester… en de onhandige dief’ bevat weer veel humor, goede ideeën en soms wat onhandige acties.

Silvester… en de onhandige dief
Als één van de inwoners van IJsselbroek een klap op zijn hoofd heeft gehad door een inbreker kunnen Silvester en zijn vrienden natuurlijk niet stil blijven zitten. Zeker niet als de wijkagent aangeeft dat het belangrijk is om je omgeving goed in de gaten te houden.

Lees verder

Review: Saar op hockey

De boeken van Vivian den Hollander kan ik eigenlijk nooit laten liggen. Er staan er dan ook genoeg in mijn boekenkast. Met het boek ‘Saar op hockey’ heb je geluk. Je hebt dan niet één boek in je bezit, maar wel drie boeken. Dit zijn al eerder los verschenen delen van de serie de ‘Ministicks’. Met deze omnibus kun je lekker achter elkaar doorlezen. Lees dit blog voor meer informatie.

Saar op hockey
In de omnibus Saar op hockey vind je de verhalen: een stick voor Saar,

Lees verder
Review: Jens wordt soldaat

Review: Jens wordt soldaat

De leesboeken over hoofdpersoon Jens zijn erg leuk voor beginnende lezers. Al eerder verscheen op mijn website een review over Jens en de slaapbus. In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over het boek Jens wordt soldaat.

Jens wordt soldaat
In ‘Jens wordt soldaat’ van Vrouwke Klapwijk gaat Jens op soldatentraining. Oom Rik heeft een geweldig plan: hij gaat met Jens een dagje weg. Ze gaan leren hoe je soldaat moet zijn,

Lees verder
Review: de Weetjevogel

Review: de Weetjevogel

Als juf word ik heel blij van een veelzijdig boek waar je veel kanten mee op kunt. Het boek ‘De Weetjevogel‘ van Minke Hazewindus en Irene Wiersma is zo’n boek. Het behandelt verschillende thema’s die je goed kan toepassen in de klas.

Omschrijving
Het boek gaat over een vogel die allemaal avonturen meemaakt en goede oplossingen weet te bedenken voor problemen. Zo helpt de Weetjevogel opa Egel, voert hij actie tegen vervuiling van het bos en helpt hij bij het oplossen van ruzies.

Lees verder

Review: De oorlog die mijn leven redde

Als ik aan een oorlogsboek denk dan komen de woorden: jongens, verzetshelden, gevechten en dappere vrouwen in mij naar boven. ‘De oorlog die mijn leven redde’ is wat mij betreft geen typisch oorlogsverhaal, maar raakt de lezer des te meer. In deze blog vertel ik je graag meer over dit indrukwekkende boek.

De oorlog die mijn leven redde
Een moeder die je mishandeld,  je hebt nog nooit een stap buiten gezet en elke dag de angst dat je misschien in het aanrechtkastje wordt gestopt. 

Lees verder
Review: Verhalen uit de Bijbel

Review: Verhalen uit de Bijbel

Als kleuterjuf en moeder van twee jonge kinderen hebben wij aardig wat kinderbijbels in huis en die zijn ook vaak gelezen. Herhaling is zeker niet verkeerd, maar soms ben je wel eens toe aan iets anders.  ‘Verhalen uit de Bijbel’ is niet zomaar een kinderbijbel. Dat zie je al aan de mooie linnen omslag met gouden letters. Ik vertel je er graag meer over.

Verhalen uit de Bijbel
‘Verhalen uit de Bijbel’

Lees verder

Review: Superjuffie op de Zuidpool

Hoera! Er is weer een nieuw deel van de bekende serie ‘Superjuffie’ uit. Het is alweer het zevende deel over juf Josje. Dit keer speelt het verhaal zich af op de Zuidpool. In deze blog vertel ik je graag wat meer over het boek Superjuffie op de Zuidpool.

Superjuffie op de Zuidpool
Juf Josje lijkt op het eerste gezicht een heel gewone juf, maar dat is ze niet. Als een dier in nood is,

Lees verder
Review: Waar zitten ze? Vind alle dieren!

Review: Waar zitten ze? Vind alle dieren!

Werk je rondom het thema dierentuin bij de kleuters en ben je op zoek naar een spannend telboek? Dan is het boek ‘Waar zitten ze? Vind alle dieren!‘ wellicht geschikt. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Waar zitten ze? Vind alle dieren!
Oppasser Job zorgt goed voor zijn dieren, maar soms is hij een beetje vergeetachtig. Op een dag is het erg stil als hij bij de dierentuin komt.

Lees verder
Het grote karton knutselboek

Review: Het grote karton knutselboek

Karton is een veelzijdig materiaal om mee te knutselen. Je kunt het vouwen, rollen, knippen, plakken en beschilderen om de mooiste kunstwerken mee te maken. In ‘Het grote karton knutselboek‘ worden 25 ideeën gegeven zodat ook jij ermee aan de slag kunt gaan. In deze blog vertel ik je graag meer over dit knutselboek.

Het grote karton knutselboek
Aan de hand van stap-voor-stap instructies en kleurrijke foto’s  kunnen kinderen aan de slag met 25 leuke projecten.

Lees verder
Review: Woezel & Pip naar school

Review: Woezel & Pip naar school

De zomervakantie is voor regio midden al weer ten einde, maar ook voor de andere regio’s schiet de vakantie al op. Misschien gaat jouw zoon of dochter wel voor het eerst naar school. Het ene kind kan bijna niet wachten en de ander vindt het erg spannend. ‘Woezel & pip naar school’ is een leuk boek om samen met je kind te lezen ter voorbereiding op de eerste schooldag.

De inhoud
Voor Woezel en Pip is het een bijzondere dag,

Lees verder