5 tips hoe je kinderen kunt leren omgaan met geld

Vanaf groep 3 leren de kinderen rekenen met geld. Maar daarnaast is het van belang dat we de kinderen ook bewustwording bijbrengen. Hoe ga je verstandig met het geld om? Kies je voor sparen of uitgeven? In deze blog wil ik je graag een aantal ideeën geven hoe je de kinderen leert omgaan met geld.

Deze blog is geschreven is samenwerking met Eurowijs. 

1. Winkel in de klas
Ik ben een groot voorstander van het werken met thema’s en spelenderwijs leren.

Lees verder

Rapportmapje; op maat gemaakt voor jouw school

De afgelopen jaren zijn steeds meer basisscholen overgestapt naar het digitaal rapport. Na het printen wil je het rapport netjes in een mapje kunnen opbergen. Hiermee is de vraag naar een geschikte omslag voor de losse rapportbladen gekomen. Rapportmapje.nl heeft hiervoor een passende oplossing ontworpen waar ik je in deze blog graag meer over wil vertellen.

De blog is geschreven in samenwerking met rapportmapje.nl.

Rapportmapje
Als school wil je het geprinte rapport natuurlijk niet los meegeven of in een eenvoudige snelhechter doen.

Lees verder
Educatieve posters van Lesmaatje

Educatieve posters van Lesmaatje.nl

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan en je bent vast druk bezig geweest met de inrichting van het klaslokaal. Heb je nog een leeg prikbord dan zijn de educatieve posters van Lesmaatje.nl een hele goede en functionele optie om je klas verder aan te kleden. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Deze blog is geschreven is samenwerking met Lesmaatje.nl

Educatieve posters
Elk leerjaar heeft bepaalde lesstof dat centraal staat.

Lees verder
Voorleesverhalen over energietransitie in de klas

Energietransitie uitleggen door voorleesverhalen

Ben je een bovenbouwleerkracht en wil je in de klas aandacht geven aan lessen rondom energie? In deze blog geef ik een aantal handige tips. Je kunt bijvoorbeeld de gratis voorleesverhalen gericht op kinderen over energietransitie gebruiken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Feenstra.

Wetenschap en techniek
Steeds meer scholen richten zich naast rekenen, taal en spelling op vakken als wetenschap en techniek. Op deze wijze worden kinderen gestimuleerd om de 21st century skills eigen te maken.

Lees verder
Werken aan 21st century skills met Jouwweb

Werken aan 21st century skills met Jouwweb

Steeds meer scholen willen kinderen goed voorbereiden op de 21e eeuwse samenleving. De 21st century skills zijn de competenties die kinderen nodig hebben om hieraan succesvol deel te nemen. Vaardigheden als kritisch denken, probleemoplossend vermogen, creatief denken, informatievaardigheden en ict-vaardigheden spelen hierbij een belangrijke rol. Het ontwikkelen van ict-vaardigheden kan bijvoorbeeld door het maken van een eigen website bij Jouwweb. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Jouwweb.

Lees verder
Hoe organiseer je een kinderfeestje?

Hoe organiseer je een kinderfeestje?

Er is er één jarig, hoera, hoera! Op sommige scholen gebeurt het al in de kleutergroepen, maar vaak zie je dat vanaf groep 3 de eerste kinderfeestjes worden gevierd. Sommige ouders vinden het fijn om het thuis te vieren en anderen gaan liever met de kinderen op stap. Het is allemaal prima. In deze blog wil ik je graag een aantal ideeën en tips geven waar je aan kunt denken bij het organiseren van een kinderfeestje.

Lees verder
Luister!Oren: Creativiteit en concentratie trainen

Luister!Oren: Creativiteit en concentratie oefenen

In mijn klas zitten een aantal kinderen die het lastig vinden om zich goed te concentreren. Ze zijn snel afgeleid en hebben veel prikkels nodig om tot leren te komen. Luisteren is zeker in de 21e eeuw een hele belangrijke vaardigheid geworden en daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om dit te oefenen. Na wat research maakte ik kennis met Luister!Oren: een leermiddel dat leerlingen helpt hun creativiteit en leerprestaties te ontwikkelen.

Lees verder
Hoe haal je meer uit knutselwerkjes?

Hoe haal je meer uit de knutselwerkjes?

In bijna elke groep hangen wel knutselwerkjes van de kinderen. Misschien heb je wel een ijzerdraad voor het raam waaraan je de werkjes ophangt of je plakt de werkjes op de muur. Maar heb je er weleens over nagedacht wat je doel hiermee is? Wil je het lokaal opvrolijken of laten zien welke werkjes de kinderen hebben gemaakt? In deze blog geef ik een aantal ideeën hoe je meer kunt halen uit de knutselwerkjes en geef ik je een tip voor een handig ophangsysteem.

Lees verder

Online lespakket ‘Op de fiets? Even niets…’

Na groep 8 gaan de kinderen naar de middelbare school. De afstand van thuis naar school wordt vaak groter en dit betekent dat ze een langere fietsroute afleggen. Het is belangrijk dat ze hun aandacht goed bij het verkeer houden, maar toch zie je steeds vaker scholieren op de fiets met hun telefoon bellen, gamen of Whatsappen. Door al in groep 8 te werken aan bewustwording rondom dit thema kunnen veel ongelukken worden voorkomen. In deze blog wil ik je graag meer vertellen over het online lespakket ‘

Lees verder
Oefenen met taal in de taalzee

Oefenen met taal in de taalzee

Steeds meer scholen zetten de computer in om taalvaardigheden te automatiseren. Er zijn allerlei websites waar kinderen dit kunnen oefenen. Het nadeel hiervan is dat je er geen controle over hebt en het niet altijd aansluit bij de beginsituatie van de leerlingen. Daarom ben ik zo blij met Taalzee; een website waarbij spelers  automatisch taalopgaven en feedback op hun eigen niveau krijgen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Taalzee. 

Lees verder
5 spullen die in mijn schooltas zitten

5 spullen die in mijn schooltas zitten

Elke dinsdagavond leg ik mijn spullen klaar voor de volgende dag. Op woensdag tot en met vrijdag sta ik namelijk voor de klas. Ik maak mijn lunchtrommel klaar, zoek mijn kleding uit en pak mijn tas in. In deze blog wil ik je graag vertellen wat ik allemaal meeneem naar mijn werk. Ik heb een hele fijne dames laptoptas gekregen van de Marington en hier past gelukkig alles in.

Ik heb de tas gratis gekregen.

Lees verder