Hoe haal je meer uit knutselwerkjes?

Hoe haal je meer uit de knutselwerkjes?

In bijna elke groep hangen wel knutselwerkjes van de kinderen. Misschien heb je wel een ijzerdraad voor het raam waaraan je de werkjes ophangt of je plakt de werkjes op de muur. Maar heb je er weleens over nagedacht wat je doel hiermee is? Wil je het lokaal opvrolijken of laten zien welke werkjes de kinderen hebben gemaakt? In deze blog geef ik een aantal ideeën hoe je meer kunt halen uit de knutselwerkjes en geef ik je een tip voor een handig ophangsysteem.

Lees verder

Online lespakket ‘Op de fiets? Even niets…’

Na groep 8 gaan de kinderen naar de middelbare school. De afstand van thuis naar school wordt vaak groter en dit betekent dat ze een langere fietsroute afleggen. Het is belangrijk dat ze hun aandacht goed bij het verkeer houden, maar toch zie je steeds vaker scholieren op de fiets met hun telefoon bellen, gamen of Whatsappen. Door al in groep 8 te werken aan bewustwording rondom dit thema kunnen veel ongelukken worden voorkomen. In deze blog wil ik je graag meer vertellen over het online lespakket ‘

Lees verder
Oefenen met taal in de taalzee

Oefenen met taal in de taalzee

Steeds meer scholen zetten de computer in om taalvaardigheden te automatiseren. Er zijn allerlei websites waar kinderen dit kunnen oefenen. Het nadeel hiervan is dat je er geen controle over hebt en het niet altijd aansluit bij de beginsituatie van de leerlingen. Daarom ben ik zo blij met Taalzee; een website waarbij spelers  automatisch taalopgaven en feedback op hun eigen niveau krijgen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Taalzee. 

Lees verder
5 spullen die in mijn schooltas zitten

5 spullen die in mijn schooltas zitten

Elke dinsdagavond leg ik mijn spullen klaar voor de volgende dag. Op woensdag tot en met vrijdag sta ik namelijk voor de klas. Ik maak mijn lunchtrommel klaar, zoek mijn kleding uit en pak mijn tas in. In deze blog wil ik je graag vertellen wat ik allemaal meeneem naar mijn werk. Ik heb een hele fijne dames laptoptas gekregen van de Marington en hier past gelukkig alles in.

Ik heb de tas gratis gekregen.

Lees verder
Schoudercom: school-ouder communicatie

Schoudercom: school-ouder communicatie

De meeste scholen zijn op zoek naar manieren om sneller en beter met ouders te communiceren.  Een handig communicatiemiddel dat ouders en leerkrachten dichter bij elkaar brengt is SchouderCom. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Dit artikel is geschreven is samenwerking met SchouderCom. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

SchouderCom
Misschien herken je het wel, je geeft aan de kinderen briefjes mee naar huis maar ze blijven in de tassen zitten of je doet een oproep per e-mail maar er wordt bijna niet op gereageerd.

Lees verder
Review: Eurowijs

Eurowijs: kinderen leren omgaan met geld

Mijn ouders hebben mij heel bewust met geld leren omgaan. Ik had een eigen bankrekening en werd al van jongs af aan gemotiveerd om bijbaantjes te nemen. Elke week kreeg ik zakgeld, later kwam daar kleedgeld bij, en ik mocht zelf bepalen wat ik hiermee deed. Ik kon er snoep van kopen of ik kon het opsparen zodat ik er iets groots van kon aanschaffen. Op deze manier heb ik al op jonge leeftijd kennis gemaakt met uitgeven,

Lees verder

Leuke en handige apps voor leerkrachten

Het duurde even, maar ik heb me dan toch ook eindelijk in de wereld van de apps verdiept. Ik vond een ipad in de klas eigenlijk maar onzin en was tot voor kort nog enorm gelukkig met mijn internetloze toetsentelefoon. Nu piep ik wel anders en zit ik eigenlijk te veel aan mijn telefoon geplakt. Zeker voor mijn werk gebruik ik mijn telefoon meer dan ooit, want er zijn ontzettend veel leuke en handige apps voor leerkrachten.

Lees verder

TSO-ASSISTENT: overblijfadministratie in een handomdraai

Op mijn school zijn er een paar overblijfmoeders die het overblijven regelen. Wij hebben een hele kleine school, maar ik kan me zo voorstellen dat het op een grote school bijna niet meer te overzien is. Wie heeft er al betaald? Wie blijft wanneer over? Hoeveel overblijfouders moeten we regelen? Met TSO-ASSISTENT, een online administratiesysteem, is het mogelijk om de administratie van de overblijf tot enkele minuten per dag te beperken.

Wat is TSO-ASSISTENT?

Lees verder

Review: De buffettenboer

Het begin van het schooljaar is altijd druk, druk, druk. Zo hebben wij in de eerste weken altijd de informatieavond en de oudervertelgesprekken. Dit jaar gaan we voor de eerste keer zowel in de middag als in de avond gesprekken voeren. Tussen half 6 en half 7 hebben we tijd om te eten. Soms krijgen we een patatje, een luxe broodje of Chinees, maar dit jaar kregen we een buffet van ‘De buffettenboer‘.

Dit buffet heb ik gekregen.

Lees verder

Een gezellige leeshoek in 4 stappen (+ gadget tip)

Lezen is ontzettend belangrijk. Ik vind daarom dat elke groep dan ook een echte leeshoek in de klas moet hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat kinderen meer plezier in het lezen hebben en eerder uit zichzelf een boek zullen pakken. In deze blog wil ik je uitleggen hoe je in 4 stappen een gezellige leeshoek maakt. En ik geef je tips voor leuke gadgets voor in de leeshoek.

Dit artikel is gesponsord.

Lees verder

Review: Maan roos vis

Groep 3 is het jaar waarin de kinderen leren lezen en schrijven. Maar wist je dat ouders ook thuis op een educatieve manier met het lezen aan de slag kunnen gaan? Speciaal voor kinderen in groep 3 heeft Zwijsen een tijdschrift ontwikkeld, namelijk ‘Maan roos vis‘. Dit tijdschrift sluit aan bij de bekende leesmethode Veilig Leren Lezen; de grootste lesmethode van Nederland.

Maan, roos, vis
Wanneer je door het dikke tijdschrift bladert kom je allerlei gekleurde opdrachten tegen die het lezen,

Lees verder

Kinderjury 2016. Laat je stem horen!

Doe ook mee met de Nederlandse Kinderjury
De Nederlandse Kinderjury kiest elk jaar het beste kinderboek van het jaar. De jury bestaat uit alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Daarmee is de Nederlandse Kinderjury de grootse publieksprijs van Nederland. Hoe zorgt u als leerkracht ervoor dat uw leerlingen verschillende soorten boeken ontdekken, gemotiveerd raken én genoeg boeken lezen? De Kinderjury helpt u graag op weg op via www.www.kinderjury.nl/school met tips en materialen.

Lees verder