sinterklaascadeaus voor leerkrachten

5x Sinterklaascadeaus voor leerkrachten

Volgende week is het pakjesavond. Misschien ga je het ook wel vieren? Heb je een leerkracht in de familie- of vriendenkring en ben je nog op zoek zijn naar een leuk sinterklaascadeau dan kan dit lijstje je vast helpen.

Iets tegen de kou
Zeker de kleuterleerkrachten hebben het in de winter zwaar te verduren. Elke dag minimaal een uur buiten zijn valt niet altijd mee. Een warme sjaal, muts of handschoenen is dus een heel geschikt cadeau.

Lees verder
Pietenbakkerij thema Sinterklaas

Pietenbakkerij thema Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land en ook in groep 3/4 werken we rondom dit thema. Vorig jaar hebben we een Pietenkantoor gemaakt. Dit jaar gaan we voor een Pietenbakkerij. In deze blog vertel ik hoe we samen met de kinderen de hoek hebben ingericht en wat de kinderen in de hoek kunnen doen.

De voorbereiding
Ik heb bewust voor het concept van de Pietenbakkerij gekozen, omdat groep 4 anders voor het vierde jaar zou gaan spelen in een Pietenkantoor.

Lees verder
Thema Sinterklaas

Thema Sinterklaas

Sinterklaas is bijna in het land en wellicht zijn sommige leerkrachten, net als ik, al met het thema Sinterklaas begonnen. Ontzettend leuk thema, maar wat brengt het een hoop drukte met zich mee.

Een enthousiaste leerkracht die deze tijd vooral gezellig en leuk wil maken, nog enthousiastere kinderen die het allemaal wel heel erg spannend vinden en vooral alles optimaal willen beleven. De leukste tijd van het jaar?

Thema Sinterklaas
Het allerbelangrijkste is denk ik: laat het uit de kinderen komen.

Lees verder
Review: Het grote winter knutselboek

Review + winactie: Het grote winter knutselboek

Ik zal gelijk maar met de deur in huis vallen, ik ben niet erg creatief. Ik kan redelijk schrijven en dingen bedenken, maar knutselen? Dat is niet echt voor mij weggelegd. Gelukkig hebben wij in het kleutermagazijn een rij vol met knutselboeken staan. Bij het uitwerken van een nieuw thema snuffel ik altijd even tussen deze boeken en zo kom ik al snel op leuke ideeën. Daarom ben ik ook zo blij met het nieuwe knutselboek van uitgever De vier windstreken.

Lees verder

Help! Wat geef ik mijn kind cadeau?

Wanneer we een cadeau voor kinderen kopen dan denken we vaak wel te weten wat geschikt is. We kopen wat we zelf leuk vinden of waarvan wij denken dat de kinderen het leuk vinden. Het is goed om eens stil te staan bij wat voor speelgoed er al is en hoe je dit nog kunt aanvullen.

Marianne de Valck van het Adviesbureau Spelen en Speelgoed heeft de schijf van vijf bedacht. Dit kan je helpen bij het uitkiezen van een geschikt cadeau.

Lees verder
Leukste boeken over Sinterklaas

Leukste boeken over Sinterklaas

Er zijn veel verschillende verhalen over de oorsprong van Sint-Nicolaas. Het bekendste verhaal is wel dat hij drie arme meisjes hielp om te trouwen. Hij gooide ’s nachts zakjes met geld in het huis van de meisjes en een van die zakjes kwam in een schoen terecht. Daarom zetten wij nog steeds onze schoen.

Tegenwoordig is het vooral een feest van cadeaus, snoepgoed en gezelligheid. Ik vind het een fijne tijd en om helemaal in de sfeer te komen vind ik het leuk om boeken over het feest voor te lezen.

Lees verder

Niet-speelgoed cadeaus voor de feestdagen

Misschien ben je al weken op zoek naar leuke cadeaus voor sinterklaas. Ik verbaas me er altijd over hoeveel speelgoed de kinderen krijgen en vraag me af of dit echt nodig is.

Natuurlijk is het super leuk om echt iets moois te geven, maar je kunt ook prima andere dingen bedenken. In deze blog wil ik tips voor niet-speelgoed cadeaus geven.

Lees ook: help wat geef ik mijn kind cadeau? 

Boek
De meeste kinderen zullen elk half jaar wisselen van AVI-niveau.

Lees verder

Het kantoor van sinterklaas

De kinderen konden niet wachten om over het thema Sinterklaas te werken. Bij de kleuters waren ze al een week eerder gestart, dus het begon bij hen ook al echt te kriebelen. Ik vind het ook altijd een hele leuke tijd en probeer er ook echt iets leuks van te maken.

Samen met mijn collega van groep 1 hebben we op de gang een stoomboot en inpaktafel gemaakt. Ook de pepernotenfabriek mocht natuurlijk niet ontbreken.

Lees verder

De pepernotenfabriek

Samen met mijn collega van groep 1 hebben we de hal ingericht voor het thema sinterklaas. Er staat een stoomboot en de pietjes kunnen oefenen met inpakken.

Daarnaast hebben we een pepernotenfabriek op de muur gemaakt. Wij hebben in de hal een prikbordmuur, waardoor je dit heel makkelijk kunt maken.

In de klas heb ik het kantoor van sinterklaas gemaakt.

Wat heb je nodig:
– keukenrollen en/of wc-rollen

Lees verder

Zwarte piet in 7 dagen (Weggeefactie)

Het is november. In het paleis van sinterklaas zijn de Zwarte Pieten hard aan het werk. Ze bakken pepernoten, ze pakken cadeautjes in, ze poetsen de staf en oefenen op het dak. Eén pietje ziet er nogal tegen op, want hij moet al dat werk nog leren. Het pietje Piko heeft zeven dagen de tijd om een echte Zwarte Piet te worden. Want alleen dan mag hij met de stoomboot mee. 

Thematisch werken
Het boek ‘Zwarte Piet in 7 dagen‘

Lees verder

Jip en Janneke: Sinterklaas komt!

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten… Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus.

Jip en Janneke
Ik denk dat elke kleuterleerkracht wel het grote ‘Jip en Janneke’ boek heeft. Ik lees regelmatig een verhaaltje voor als ik een paar minuten over heb.

Lees verder

Het grote decemberboek

Ik geniet altijd ontzettend van de periode rondom sinterklaas en kerst. Natuurlijk is het druk, maar het is ook altijd zo gezellig! De kinderen zijn vaak zo lekker enthousiast en daar word ik altijd heel vrolijk van! Ik vind het heerlijk om voor te lezen en in de decembermaand past ‘Het grote decemberboek‘ er goed bij!

Sinterklaas
Ik werk eerst twee weken over sinterklaas en daar passen de eerste 13 verhalen goed bij.

Lees verder