Je bekijkt nu Gratis sinterklaasspel: Pakjes bezorgen

Gratis sinterklaasspel: Pakjes bezorgen

De sinterklaasperiode is weer in volle gang. Werk je in de onderbouw dan kun je er niet omheen. Waarschijnlijk werk je er ook over in de klas; spelen de kinderen sinterklaasspellen en in de hoeken. In deze blog vind je een extra sinterklaasspel om tijdens hoekenwerk te gebruiken.

Spellen

Tijdens een taal- en/of rekencircuit kun je heel goed de spellen uit mijn themabundel gebruiken. Joy (Op Instagram bekend onder Juv_) heeft daarnaast nog een prachtig rekenspel gemaakt om sommen tot 20 te oefenen.

Speluitleg sinterklaasspel

Het spel kan gespeeld worden met 2 spelers. De spelers zitten elk aan een kant van het speelbord. Speler 1 speelt met de oneven schoorstenen en speler 2 met de even schoorstenen.

Als leerkracht kun je ervoor kiezen om de leerlingen met de sommen tot 10 of tot 20 te laten oefenen. Ook kun je kiezen voor min-, plussommen of beide.

De spelers pakken om de beurt een pakje, die omgekeerd op de grote zak liggen. Ze rekenen de som uit en kijken of zij de schoorsteen hebben met het antwoord op de som. Wanneer zij het antwoord op de schoorsteen hebben staan, leggen ze het pakje bovenop de schoorsteen.

Hebben ze hem niet, wordt het pakjeop een aparte stapel gelegd. De andere speler pakt nu een pakje. Zijn alle pakjes op, worden de overige pakjes geschud en weer op de zak gelegd.

Wie als eerste in alle schoorstenen een pakje heeft, heeft gewonnen!

Gratis sinterklaasspel: Pakjes bezorgen

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Annabel Horemans

    Hallo :)
    Hoe kan ik dit Sinterklaasspel ontvangen?

Geef een reactie