Paasfeest met smarties

Paasviering met smarties

Afgelopen week hebben we met de klas de Paasviering gehad. Het ene jaar doen we het in de kerk en het andere jaar samen met de ouders in de klas. Het voordeel is dat bijna alle kinderen (die dit willen) een rol kunnen krijgen.

Denk aan Bijbellezen, een tekst opzeggen of een stukje van een lied zingen. Elk jaar zijn mijn collega en ik al weken van te voren druk met het bedenken en organiseren.

Lees verder
God woont bij zijn volk

Review: God woont bij zijn volk

Als je opgegroeid bent met de verhalen uit de Bijbel en je vertelt ze in de klas en leest ze thuis voor aan je kinderen, zoals ik, dan kunnen ze soms zo ‘gewoon’ worden. Daarom ben ik altijd op zoek, zeker rond de christelijke feestdagen, naar een manier of bepaalde invalshoek waardoor de verhalen speciaal blijven. “God woont bij zijn volk” is een boekje waarbij er vanuit een hele andere invalshoek bij het wonder van Pasen wordt stilgestaan.

Lees verder

Het paasverhaal in een Kamishbai kastje

Wij vieren 1 april de paasviering met de ouders. Waarschijnlijk zullen er al meer leerkrachten druk bezig zijn met de voorbereidingen. Vanaf volgende week starten we ook met het vertellen van de verhalen rondom Pasen. Van de intocht in Jeruzalem tot de verschijning van Jezus aan de discipelen bij het meer. Marieke ten Berge heeft prachtige platen gemaakt waarbij het hele Paasverhaal is afgebeeld. Deze kun je bestellen bij de schatkoffer. 

Japanse vertelmethode
De platen zijn geschikt voor een Kamishbai kastje. 

Lees verder
Thema Pasen: 'Hij is opgestaan'

Thema Pasen: ‘Hij is opgestaan’

Uit ervaring weet ik dat het moeilijk is om christelijke lessen rondom Pasen te vinden. Je komt al snel uit op paaseieren en de paashaas en dat is niet wat je op een christelijke basisschool wilt meegeven. Ik heb daarom voor Kleuteruniversiteit een project voor de onderbouw gemaakt dat je goed kunt gebruiken om je echt te richten op de belangrijke inhoud van Pasen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Gelijk bestellen?

Lees verder