Maak een natuurpakket voor kinderen

De meeste kinderen vinden het heerlijk om de natuur in te gaan. Lekker met takken slepen, hutten bouwen of kriebelbeestjes en herfstvruchten zoeken. Buitenspelen is ontzettend belangrijk, want het heeft andere kenmerken dan spel binnen en vormt daardoor een onmisbaar onderdeel van het ontwikkelingsaanbod. In de zomer zouden we de kinderen extra moeten stimuleren om naar buiten te gaan.

Natuurpakket voor kinderen
Ga bijvoorbeeld samen (met het gezin) naar het bos, strand of hei en laat de kinderen genieten van de vrijheid.

Lees verder

Speeltafel ‘Lente’ op de boerderij

Je kunt wel stellen dat de afgelopen weken de lente in Nederland echt is begonnen. Een week voor de meivakantie zijn we dan ook begonnen met het thema ‘(boerderij)dieren’. De kinderen in groep 2 werken vooral over de jonge dieren en de kinderen in groep 3 leren over de boerderijdieren in het algemeen en over de werkzaamheden op de boerderij. Ik heb een speeltafel gemaakt met allerlei materialen waardoor het genoeg kansen tot spel geeft.

Lees verder
Prentenboeken lente

5 educatieve (prenten)boeken over de lente

Prentenboeken zijn een geschikt middel om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Ze bevatten nieuwe woorden waardoor je de woordenschat van kinderen kunt vergroten. Daarnaast ontwikkelen de kinderen verhaalbegrip doordat prentenboeken meestal een probleem en oplossing bevatten. Ook de illustraties nodigen de kinderen uit tot het vertellen van eigen verhalen en het delen van ervaringen.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer. 

Lees verder
beleef de lente

Beleef de lente spelenderwijs!

De lente staat voor mij gelijk aan nieuw leven, licht en warmte. Het is een prachtige overgang van de koude winter naar de warme zomer. Ik vind het heerlijk om zonder handschoenen weer te kunnen fietsen, om de gordijnen steeds later dicht te hoeven doen en om straks elke dag weer de vraag  “Mogen we met zonder jas buitenspelen?” te horen. De lente mag er zijn!

Lees verder