Je bekijkt nu Gedichtenbundel: Zomersneeuw

Gedichtenbundel: Zomersneeuw

Misschien ken je het andere boek ‘Een krekel in mijn slaapzak‘ wel van Suzanne Weterings. Goed nieuws, want Suzanne heeft een nieuw deel geschreven, namelijk ‘Zomersneeuw‘.

Gedichtenbundel Zomersneeuw

In dit beeldschone versjesbundel neemt Suzanne Weterings de lezer mee op een reis door de natuur. In de korte, maar krachtige gedichten komt de natuur echt tot leven. Zo knap hoe ze steeds in een paar regels de essentie weet vast te leggen. Het laat je echt met andere ogen naar de natuur kijken.

De illustraties van Miriam Bouwens vullen de versjes perfect aan, met hun zachte kleuren en gedetailleerde composities.

Zomersneeuw in de klas

Dit boek is echt een aanrader om in de klas te gebruiken. Mijn dochter van 5 jaar genoot van de versjes en begreep ook goed wat Suzanne probeerde te zeggen in het gedicht.

De versjes zijn geschreven zonder hoofdletters, met elke zin op een nieuwe regel. Dit maakt het ook heel geschikt om de kinderen zelf te laten lezen. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon voorlezen.

  • Begin met het tonen van de cover van het boek en vraag de leerlingen wat ze zien en wat ze verwachten dat het boek over gaat.
  • Vertel kort over de auteur en illustrator,.
  • Geef een korte samenvatting van waar het boek over gaat. Waarom zou het boek Zomersneeuw heten?
  • Kies een kort gedicht uit het boek en lees het voor aan de klas. Bespreek vervolgens de gevoelens en beelden die het gedicht oproept. Laat de kinderen een tekening bij het gedicht maken.
  • Toon een aantal illustraties uit het boek en bespreek wat de leerlingen zien. Vraag hen om te beschrijven welke details ze opvallen en hoe de illustraties de gedichten aanvullen.
  • Zouden de kinderen ook zelf een versje bij een voorwerp uit de natuur kunnen bedenken?
  • Maak een “natuurtafel” in de klas waar je voorwerpen verzamelt die gerelateerd zijn aan de verschillende seizoenen. Dit kunnen bladeren, bloemen, takken, stenen, schelpen, enzovoort zijn.

Meer informatie

Zomersneeuw
Auteur: Suzanne Weterings
Uitgever: Querido
Prijs: €17,99

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie