Girl power promoten via boeken

Girl power stimuleren via boeken

Een paar weken geleden deelde ik in een blog de uitslagen van een Amerikaans onderzoek over het zelfvertrouwen onder jongens en meisjes. Hierin kwam onder andere naar voren dat meisjes van zes jongens getalenteerder vinden dan zichzelf. Tijd om de girl power te stimuleren!

Jongens zijn slimmer
Tijdens het onderzoek werd een verhaal voorgelezen waarin de hoofdpersoon heel erg slim was. In het verhaal werd niet duidelijk of het om een jongen of meisje ging.

Lees verder
Review: Letterkwartet die vier

Review: Letterkwartet die® vier

In mijn klas heb ik ontzettend veel leuke spellen om de letters mee te oefenen, denk bijvoorbeeld aan ‘Lettertje tik‘ of ‘alfabet rijgletters‘. Ik merk dat de kinderen het ontzettend fijn vinden om spelenderwijs de letters te oefenen. Uitgever Gottmer heeft een letterkwartet uitgegeven en deze wilde ik natuurlijk ook graag in mijn klas uitproberen. Ik was erg benieuwd wat de kinderen hiervan zouden vinden.

Dit kwartetspel heb ik gekregen van uitgever Gottmer.

Lees verder
5 tips om Engels te geven bij de kleuters

5 tips om Engels te geven bij de kleuters

Hey, hey, hey, what day is it today? Engels geven bij kleuters… do or don’t? Engels is een hoofdvak op de basisschool geworden en daarom krijgen op onze school  alle leerlingen vanaf groep 1 tot groep 8 Engels. In dit artikel geef ik je 5 tips om Engels te geven bij kleuters op een leuke én effectieve manier. Here we go!

Tip 1: Schaaf je eigen Engels bij
Als je anderen een taal wilt leren,

Lees verder

Fotoverslag NOT 2017

Vandaag ben ik samen met (gastblogger) Hanneke naar de NOT-beurs geweest. We hebben een gezellige dag gehad en veel leuke indrukken opgedaan. We waren uitgenodigd door Eduenvogue en NOT voor een leuke VIP-tour. Op deze manier hebben we kennis gemaakt met allerlei nieuwe bedrijven en intiatieven. Daarnaast was het erg leuk om andere bekende bloggers/vloggers uit het onderwijsveld te ontmoeten.

Lees verder
Dichten met Professor Poem in de klas

Dichten met Professor Poem en zijn Dichtmasjien

Van 26 januari tot 1 februari is het Poëzieweek in Nederland. Ook in de klas kan je hier aandacht aan geven. Van uitgever Levendig heb ik een geweldig prentenboek over Professor Poem gekregen. Dit boek kan je erg goed gebruiken bij een lessenserie rondom poezie. Ik vertel je er in deze blog graag meer over.

Het prentenboek
Professor Poem praat het liefst in de vorm van een gedicht. Na jarenlange studie en heel veel uitproberen is het hem eindelijk gelukt!

Lees verder
6x boeken voor kleuterleerkrachten

6x boeken voor kleuterleerkrachten

Of je nou PABO-student bent of een doorgewinterde kleuterleerkracht, goede vakliteratuur is onmisbaar. De afgelopen jaren heb ik kennis gemaakt met ontzettend veel mooie boeken. In deze blog wil ik je de leukste boeken voor kleuterleerkrachten geven.

Hoera ik krijg kleuters
Heb je nog nooit met kleuters gewerkt of ben je hier net mee gestart, dan is dit boek echt iets voor jou. Het kleuteronderwijs is een vak apart en niet te vergelijken met de groepen 3 tot en met 8. 

Lees verder
5 redenen om leerspelletjes te gebruiken

5 redenen om leerspelletjes te gebruiken

Dit is het tweede schooljaar dat ik in de klas regelmatig gebruik maak van leerspelletjes. Het is best een andere manier van onderwijs geven, maar er zitten vele voordelen aan. In deze blog geef ik 5 redenen om leerspelletjes te gebruiken.

Leerspelletjes in de klas
Wij plannen elke dag spelletjestijd in om ook op een actieve manier en spelenderwijs de leerdoelen te oefenen. Dit bevalt ons en de kinderen heel erg goed. 

Lees verder
Mijn goede voornemens als leerkracht

Mijn goede voornemens als leerkracht

Lieve volgers, allereerst wil ik jullie een prachtig en mooi nieuwjaar toewensen. Ik hoop dat jullie een fijne kerstvakantie hebben en weer helemaal zijn opgeladen voor de tweede helft van het schooljaar. Ik ben een paar dagen naar Londen geweest, heb een stapel boeken uitgelezen en veel theetjes gedronken. Maar ik heb ook aan mijn studie gewerkt (joehoe, de laatste module) en veel dingetjes geregeld voor mijn website. In deze blog deel ik een aantal van mijn goede voornemens.

Lees verder

Review: Warrige woorden Spelling

Warrige woorden Spelling is een kwartetspel waarmee kinderen verschillende moeilijke klanken kunnen oefenen. Het spel oefent woorden met de ei/ij, ou/au, b/p, g/ch en d/t.  Het spel wordt uitgegeven door uitgever Scala, die nog veel meer eigenzinnige leermiddelen en spelmaterialen te koop heeft. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Het spel
Het kwartetspel zit in een stevige doos, die een frisse, blauwe en groene kleur heeft. In de doos zitten 76 kwartetkaarten,

Lees verder
Evalueren einde van het jaar

Einde van het jaar evalueren

Ik vind het fijn om doelen te stellen. Op deze manier ga ik effectiever aan het werk, maar kan ik ook concluderen of ik effectief aan het werk ben geweest. Daarom vind ik het mooi om aan het eind van het jaar terug te kijken en te evalueren. Hoe is het afgelopen jaar verlopen? Wat heb ik geleerd? Waar ben ik in gegroeid? Wat had anders gekund? Dit probeer ik zowel privé/werk als met mijn website te doen.

Lees verder
Rekenen met het getallenbord

Rekenen met het getallenbord

Ik heb al een aantal maanden een prachtig getallenbord in de klas staan. Het is een heel krachtig middel om tijdens de rekenlessen te gebruiken. Het maakt het 100-stelsel niet alleen visueel, maar je kunt er ook ontzettend veel andere activiteiten mee uitvoeren. Mijn getallenbord komt van Capi Education. In deze blog wil ik je er graag meer over vertellen.

Dit artikel is geschreven is samenwerking met Capi Education. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

Lees verder