Playmobil speeltuin

Playmobil aan taalactiviteiten koppelen

Playmobil is ontzettend leuk en leerzaam om tijdens de thema’s in de klas te gebruiken. In deze blog deel ik graag hoe je het ook tijdens taalactiviteiten kunt inzetten en vertel ik je meer over de Playmobil Speeltuin die ik heb gekregen.

Playmobil Speeltuin
Welk kind kan zich nu niet in de speeltuin vermaken? Ik denk dat elk kind het heerlijk vindt om naar de speeltuin te gaan om hier plezier te maken.

Lees verder
Tiptoi® Spel - Al mijn dieren

Tiptoi® Spel – Al mijn dieren

De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht voor digitale leermiddelen. In de kleutergroepen wordt dit vaak gedaan door de materialen van Tiptoi® in te zetten. Speciaal voor de peuters/groep 1 heeft Tiptoi® twee nieuwe producten ontwikkeld. Vandaag deel ik meer informatie over het spel Al mijn dieren.

Wat is Tiptoi®?
Tiptoi® is een interactief leersysteem wat ontwikkelt is door Ravensburger. Het concept bestaat uit een zogeheten stift en een boek die  je los van elkaar aanschaft. 

Lees verder
Tiptoi® Mijn geluiden prentenboek - Bij ons thuis

Tiptoi® Mijn geluiden prentenboek – Bij ons thuis

De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht voor digitale leermiddelen. In de kleutergroepen wordt dit vaak gedaan door de materialen van Tiptoi® in te zetten. Speciaal voor de peuters/groep 1 heeft Tiptoi® twee nieuwe producten ontwikkeld. Vandaag deel ik meer informatie over de starter set Mijn geluiden prentenboek – Bij ons thuis.

Wat is Tiptoi®?
Tiptoi® is een interactief leersysteem wat ontwikkelt is door Ravensburger. Het concept bestaat uit een zogeheten stift en een boek die  je los van elkaar aanschaft. 

Lees verder
Spellentip: Denkdobbelen

Spellentip: Denkdobbelen

In steeds meer groepen wordt er aandacht besteed aan filosofie. Dit lijkt iets heel ingewikkelds, maar door een spel als Denkdobbelen te gebruiken worden kinderen al op een leuke manier aan het denken gezet. In deze blog wil ik je er graag meer over vertellen.

Deze blog is geschreven in samenwerking met filosofiejuf.nl. 

Filosoferen
Misschien word je niet gelijk enthousiast van het idee om te filosoferen met de kinderen.

Lees verder
Ruimtespel Reis door de ruimte

Ruimtespel Reis door de ruimte

Een paar maanden geleden deden de kinderen uit mijn klas vol enthousiasme mee aan de ruimtevaartplaatjes spaaractie van AH. De kinderen vinden het spannend om meer te leren over het heelal en kijken graag filmpjes over de ruimte. Om het jaar hebben we dan ook het thema ‘de ruimte’ in groep 3/4. We lezen teksten over het heelal, leren in de astronautenhoek en spelen het spel Reis door de ruimte. In deze blog wil ik je graag meer vertellen over het spel.

Lees verder
Letters leren met het spel Alpha catch

Letters leren met het spel Alpha catch

Als leerkracht van groep 3 ben je altijd op zoek naar nog leukere manieren om de letters te oefenen. Ik heb in mijn klas al veel materiaal staan, maar sinds kort hebben we iets nieuws. Met het spel Alpha Catch leer je de letters tijdens het bewegen. In de blog vertel ik je er graag meer over.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Educratief. 

Alpha Catch
Je kent vast wel het vangspelletje waarbij de kinderen een balletje met een handschoen moeten vangen.

Lees verder

Spel: Captains of the golden Age

Ben je een bovenbouwleerkracht en werk je rondom de Gouden eeuw? Dan mag het spel ‘Captains of the golden Age‘ van Amsterdamse bodem eigenlijk niet ontbreken. Dit spel is geschikt voor 2-4 personen en de kinderen kunnen zich er uren mee vermaken. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Golden Age Games.

Captains of the golden Age
In Smokkelaarsbaai liggen vier felgekleurde schepen,

Lees verder
Fantasy forts

Fantasy forts

Bij mij in de klas zijn de kinderen gek op bouwen en ik heb daarom ook veel constructiespeelgoed in de kast staan. Sinds kort hebben we nieuw bouwspeelgoed, namelijk Fantasy Forts STURDY. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fantasy Forts. 

Fantasy Forts
Hoe leuk is het om hutten of andere bouwwerken te bouwen waar je ook echt in kan zitten?

Lees verder
Review + winactie: North Pole expedition

Review + winactie: North Pole expedition

Ik ben ontzettend fan van de Smart games en ik heb er dan ook al een heel aantal verzameld. Ze zijn niet alleen goed in te zetten bij de kleuters, maar ook juist in hogere groepen. Sinds kort is er weer een nieuwe Smartgame op de markt, namelijk North Pole Expeditions. In deze blog vertel ik je er graag meer over en deel ik een leuke winactie!

Smartgames
Smart Games zijn slim opgebouwde puzzelspellen voor kinderen.

Lees verder
Spiekwaaier: rekenen en taal van Lesmaatje.nl

Spiekwaaier: rekenen en taal van Lesmaatje.nl

Misschien ken je Lesmaatje.nl al wel van de mooie kleurrijke educatieve posters?  Maar wist je dat ze ook een hele handige spiekwaaier voor taal en rekenen hebben ontwikkeld? Een fijn middel voor kinderen om op te spieken als ze bijvoorbeeld een spellingsregel of tafelsom niet goed meer weten. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Lesmaatje.nl

De spiekwaaier
De kleurrijke A5 spiekwaaier bestaat uit zestien kaarten voor taal,

Lees verder
Review: Kiene Klanken

Kiene Klanken een interactieve klankstempelset

De eerste helft van groep 3 leren de kinderen de letters. De meeste leerkrachten zoeken naar manieren om de verwerking spelenderwijs in te zetten. Denk aan spelletjes met de letterdoos, loco, woordjes rijgen of lettertje tik. Tegenwoordig is de tablet niet meer weg te denken, hoe leuk is het dat er nu ook een mogelijkheid is om erop te stempelen! In deze blog vertel ik je graag meer over een interactieve klankstempelset, namelijk Kiene Klanken.

Lees verder
Review: Letterkwartet die vier

Review: Letterkwartet die® vier

In mijn klas heb ik ontzettend veel leuke spellen om de letters mee te oefenen, denk bijvoorbeeld aan ‘Lettertje tik‘ of ‘alfabet rijgletters‘. Ik merk dat de kinderen het ontzettend fijn vinden om spelenderwijs de letters te oefenen. Uitgever Gottmer heeft een letterkwartet uitgegeven en deze wilde ik natuurlijk ook graag in mijn klas uitproberen. Ik was erg benieuwd wat de kinderen hiervan zouden vinden.

Dit kwartetspel heb ik gekregen van uitgever Gottmer.

Lees verder