Je bekijkt nu Knikkerbaan Hubelino review

Knikkerbaan Hubelino review

Duplo gecombineerd met een knikkerbaan, dat klinkt goed toch! In deze blog vertel ik graag meer over de Knikkerbaan Hubelino.

Knikkerbaan Hubelino

Hubelino bestaat uit allerlei onderdelen (bochten, rechte stukken, trechters etc.) waarmee een knikkerbaan kan worden gebouwd. De onderdelen zijn verschillend van kleur en lengte.

Ik mocht de baanelementen set uittesten. Deze bestaat uit 128 delen; 4 ballen en 124 baanelementen. Op de website van Hubelino vind je voorbeelden van knikkerbanen, maar je kunt natuurlijk ook zelf je fantasie de vrije loop laten. Er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Het is bij deze set wel noodzakelijk om al duplostenen te hebben. De baanelementen klik je namelijk vast aan duplostenen.

In de praktijk

Wat ik zo ontzettend leuk vind aan Hubelino is dat het open ended speelgoed is. Dat betekent dat kinderen er plezier aan blijven beleven. Het is nooit echt klaar, want er kan altijd wel een andere knikkerbaan worden gebouwd.

Daarnaast blijft het ook voor verschillende leeftijden leuk. Het is voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar geschikt, de kleine balletjes zijn voor jongere kinderen gevaarlijk vanwege stikgebaar.

Het is heel fijn dat je op internet bouwvoorbeelden kunt vinden, het vergt namelijk echt logisch denken en wat creativiteit. Je moet namelijk bij het bouwen van de banen steeds een stap vooruit denken. Hoe vaker kinderen ermee spelen, hoe sneller ze op een gegeven moment ook zelf iets kunnen bedenken.

De kwaliteit van Hubelino is trouwens heel goed, het is van dezelfde kwaliteit als duplo.

Aanrader

Hubelino is echt een leuke uitdaging, zeker voor kinderen die graag met techniek en bouwen bezig zijn. Het stimuleert het ruimtelijk inzicht, de fijne motoriek, creativiteit en het probleemoplossend denken.

En het blijft jaren leuk, elk kind kan er op zijn eigen niveau mee aan de slag gaan. Jonge kinderen zullen vooral plezier hebben aan de knikkerbaan (dan mag papa, mama of de juf) bouwen. Maar op een gegeven moment zullen ze zelf aan de slag willen.

Echt een leuk cadeau voor Sinterklaas of de verjaardag, maar ook op school heel goed in te zetten tijdens techniekonderwijs. Geef de kinderen een bak met duplo en de Hubelino baanonderdelen en kijk wat er gebeurt!

Ik kreeg nog een leuke tip van @pientjedewit. Zij heeft op school ook de knikkerbaan en gebruikt dit in combinatie met rekenen. ‘Welke bal komt het verst?‘ Met een meetlint meten ze hoe ver de bal komt, dit noteren ze en een ander groepje kan dit record weer proberen te verbreken. Zo komen begrippen als centimeter, meter, hoger etc. aan bod.

En wat ook tof is, je kunt verschillende uitbreidingssets kopen. Bijvoorbeeld deze aanvulset met een wipwap.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie