Je bekijkt nu Mijn tips voor de NOT 2019

Mijn tips voor de NOT 2019

Ga je dit jaar ook naar de NOT? Wanneer je de hal binnenkomt kan het wat overweldigend zijn, want welke stands en workshops zijn nu echt leuk om te bezoeken? Ik heb een handige route gemaakt waarin ik mijn favorieten met je deel.

De blog is geschreven in samenwerking met de NOT.

Ik wil je aanraden om zelf ook van te voren goed te bedenken wat je wil bekijken. Willen jullie op school meer gebruik maken van ICT-middelen? Of ben je op zoek naar nieuw schoolmeubilair? Houd hier rekening mee in je planning.

Ben je vooral nieuwsgierig naar wat de NOT te bieden heeft en heb je niet een bepaald doel? Dan kan je mijn route en tips gebruiken. Ik heb ze in een handig document gezet waar je ook jouw eigen favorieten bij kan schrijven. 

[wc_heading title=”Tips voor Hal 1″ type=”h1″ margin_top=”” margin_bottom=”” text_align=”left” font_size=”” color=”” icon_left=”” icon_right=”” icon_spacing=”” class=””]

Bloggersstraat
Vlak bij de ingang vind je de Bloggersstraat. Bekende onderwijsbloggers zullen hier dagelijks ‘live vanaf de NOT’ gaan bloggen.

Ik ben er op woensdagmiddag van 14.00-17.00 en beantwoord graag je vragen over o.a. spelenderwijs leren in groep 3. Je kunt daarnaast diverse spellenbundels inkijken en vragen om een kortingscode voor een product naar keuze.

Kinderboekenland
Helemaal rechts vind je Kinderboekenland. Hier staan alle bekende uitgevers met leuke kinderboeken. Vaak hebben ze speciale acties en kan je voordelig boeken inslaan. Ook komen diverse schrijvers en illustraties signeren.

Ook kan je diverse presentaties volgen. Bijvoorbeeld:

  • Hoe ik een succesvolle bloggende juf werd van Maike Douglas
  • Toekomst gericht lesgeven is een feestje van Sander Gordijn
  • Leren met lego van Wilma Degeling

Je kunt je voor alle presentaties gratis inschrijven.

Mijn tips voor de NOT 2019

Favoriete exposanten
Er zijn ontzettend veel interessante bedrijven, dus neem zeker de tijd om langs alle stands te wandelen. Mijn persoonlijke favorieten zijn:

  • Stichting lezen; het kennis en expertisecentrum voor leesbevordering en literatuureducatie. Je kunt je inschrijven op het gratis tijdschrift Lezen, dat gaat over leesbevordering en literatuureducatie. Bij bezoek aan de stand ontvang je een prachtige poster met een gedicht van Hans en Monique Hagen, geïllustreerd door Maartje Kuiper.
  • Kleuteruniversiteit; diverse auteurs maken in samenwerking met uitgevers van kinderboeken, digitale thematische projecten voor (kleuter)leerkrachten op basis van (prenten)boeken. Bij bezoek aan de stand krijg je een spellenplacemat cadeau.
  • Alles is rond; wil je weten wat de kinderen echt denken en niet meer de voorspelbare sociaal wenselijke antwoorden horen? Dan is het tijd om te gaan filosoferen. Bij deze stand kan je diverse spellen bekijken.
  • Capi Education; dit is een schoolleverancier met prachtig ontwikkelingsmateriaal. Het aanbod bestaat uit materialen die een belangrijke bijdrage leveren aan motorische en creatieve ontwikkeling van het jonge kind.
  • Stichting De Schoolschrijver; deze stichting zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken en daarmee klaar voor de toekomst.
  • Kijk en Lees;  hier vind je strips op AVI-leesniveau.
  • Klassenpost; een boeiende taalcampagne in de vorm van een onderlinge correspondentie voor leerlingen.
  • Lesmaatje; de educatieve posters sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen, zijn aantrekkelijk vormgegeven en hebben een overzichtelijke, heldere structuur.

[wc_heading title=”Tips voor Hal 2″ type=”h1″ margin_top=”” margin_bottom=”” text_align=”left” font_size=”” color=”” icon_left=”” icon_right=”” icon_spacing=”” class=””]

Programmeerplein 
Wil je meer informatie rondom ICT en techniek dan moet je hier zijn. Bomberbot, FutureNL en Stichting SkillsDojo vertellen je hier alles over de wereld van programmeren.

Ook kan je diverse presentaties en workshops volgen. Bijvoorbeeld:

  • W&T-inspiratieboost: maak een energieke start met Wetenschap&Techniek van Merel Sprong
  • Onderwijs met apps uit de cloud: hoe doe je dat nou? van Walewein Broeren en Patrick de Jager

Je kunt je voor alle presentaties gratis inschrijven.

Future Lab
In het Future Lab hoor je de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT voor het onderwijs. Verschillende partijen lichten hier hun innovaties toe.

Mijn tips voor de NOT 2019

[wc_heading title=”Tips voor Hal 3″ type=”h1″ margin_top=”” margin_bottom=”” text_align=”left” font_size=”” color=”” icon_left=”” icon_right=”” icon_spacing=”” class=””]

Mancave
De gastheren in de Mancave zullen je met verschillende activiteiten verrassen. Denk aan inspirerende gesprekken, actieve spellen, interviews, creatieve uitdagingen, een minionderzoek over diversiteit op de basisschool en het invullen van een muurkrant.

Favoriete exposanten

  • Active Floor; een interactieve beweegvloer met een hoge funfactor die bewegen, spelen en leren combineert. Het spelaanbod varieert van educatieve spellen tot puur vermaak.
  • Pleinplakkers; kleurrijke en slijtvaste stickers voor op het schoolplein. Ze zijn geschikt als educatieve pleinversiering, maar je kunt ze ook gebruiken voor verschillende pleinspelen.
  • Hubelino; met de knikkerbaan-producten bevorderen kinderen hun ruimtelijk inzicht en raken ze vertrouwd met de eerste beginselen van de natuurkunde, zoals zwaartekracht en versnelling. Vanwege verschillende niveaus is het bouwen van de knikkerbaan een avontuur voor jong en oud.

Wat zijn jouw favorieten?
Ik ben benieuwd. Heb jij al bedacht waar je zeker heen wil? Je kunt alle exposanten op de website van de NOT bekijken. Ook kan je een handige plattegrond downloaden. Tip: kleur de hokjes van de stands is waar je langs wil gaan.

[wc_button type=”primary” url=”https://klasvanjuflinda.nl/wp-content/uploads/2019/01/Routebeschrijving-NOT-met-favorieten-van-juf-Linda-1.pdf” title=”Download de tips van juf Linda” target=”blank” url_rel=”” icon_left=”” icon_right=”” position=”” class=””]Download de tips van juf Linda[/wc_button]

Toegang tot de NOT is gratis. Nog niet aangemeld? Je kan je hier aanmelden.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie