Je bekijkt nu Boekentip: Nijntje en Nina

Boekentip: Nijntje en Nina

Speciaal voor de Kinderboekenweek is het peuterboek Nijntje en Nina op groot formaat beschikbaar gemaakt. In deze blog wil ik je graag meer vertellen over dit prentenboek.

Nijntje en Nina
De vriendin van Nijntje, Nina, woont in een land ver van haar vandaan. Regelmatig schrijven ze elkaar brieven.

Op een dag schreef Nina in een brief dat ze op het vliegtuig stapt om op bezoek te komen bij Nijntje. Dat vond Nijntje wel heel fijn.

Samen met haar vader en moeder haalden ze Nina op van het vliegveld. Op weg naar huis kletsten ze honderduit. Thuisgekomen dronken ze thee, aten ze koekjes en balden ze in de tuin.

Toen was het tijd om naar bed te gaan. Bij het uitkleden keek Nijntje naar de buik van Nina. Ze wilde dat ze ook zo’n mooie bruine buik had!

Na een zoen belanden ze elk in dromenland en droomden van de dingen die ze morgen gingen doen.

Boekentip: Nijntje en NinaBoekentip: Nijntje en Nina

Mijn mening
Dit is weer een prachtig prentenboek over Nijntje speciaal voor peuters. Het draait om de vriendschap van Nijntje en Nina. Nijntje is wit en Nina bruin; dit wordt even aangehaald als verschil, maar verder wordt er geen nadruk opgelegd.

En dat is maar goed ook, want kinderen zien helemaal geen verschillen tussen huidskleur. Ze kiezen hun vriendje of vriendinnetje omdat ze daar leuk mee kunnen spelen en niet om een bepaald uiterlijk.

Op een laagdrempelige manier komt het thema vriendschap aan bod. Goed om hier ook met de peuters over door te praten.

  • Hoe weet je of iemand jouw vriend of vriendinnetje is?
  • Wie is jouw vriendje of vriendinnetje?
  • Met wie zou je wel vriendjes willen zijn?
  • Hoe kan je dit vragen?
  • Wat doe je met een vriendje of vriendinnetje?

Extra leuk: bij het prentenboek is een handpoppenset verkrijgbaar. Hiermee kan het verhaal nog eens door de kinderen of leerkracht uitgespeeld worden.

Klik hier voor meer informatie of om het prentenboek te bestellen.

Nijntje en Nina
Schrijver: Dick Bruna
Illustraties: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis
Prijs: €8,95

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie