Je bekijkt nu Spel v/d maand: Zoekkaart kriebelbeestjes

Spel v/d maand: Zoekkaart kriebelbeestjes

In de lente en zomer komen alle kriebelbeestjes weer tevoorschijn. Deze beestjes zorgen vaak voor een hoop verwondering en nieuwsgierigheid bij jonge kinderen.

Daarom in deze blog een gratis spel gericht op kriebelbeestjes voor de groepen 1 t/m 4.

Instructies
Met deze zoekkaarten kun je de kinderen bewust op zoek laten gaan naar beestjes in de natuur of op het schoolplein. Geef ze een zoekkaart mee naar buiten en laat ze het kriebelbeestje dat ze gevonden hebben afkruisen in het witte hokje. Komen de kinderen alle kriebelbeestjes tegen?

Je kunt er ook voor kiezen om de kinderen de zwart/wit versie van de zoekkaarten te geven, zodat ze de kaart na afloop kunnen inkleuren.

Wil je de opdracht nog wat uitdagender maken en uitbreiden? Laat de kinderen het beestje dan ook observeren en natekenen op het bijpassende tekenblad.

Werk je in de klas aan het thema kriebelbeestjes en ben je nog op zoek naar andere activiteiten, lees dan ook de blog ‘Thema kriebelbeetjes: wat kriebelt daar?’


Joy van Veen

Joy van Veen werkt als leerkracht in groep 1/2 op een basisschool. Ze heeft de Academische PABO gedaan, een Master Orthopedagogiek afgerond en haar hart ligt bij het lesgeven aan het jonge kind. Naast het voor de klas staan is ze werkzaam als orthopedagoog op een leerproblemenpraktijk. In haar vrije tijd deelt ze haar ideeën en ervaringen op social media onder de naam JUV.

Geef een reactie