Je bekijkt nu Leesspellen Koningshuis

Leesspellen Koningshuis

Over een aantal weken is het weer Koningsdag. Ga jij hier in de klas aandacht aan besteden? Ik heb vijf leuke en uitdagende leesspellen gemaakt, die zowel binnen als buiten gespeeld kunnen worden.

Hier is een overzicht van de spellen:

Op jacht naar de kroon

Help! De kroon is kwijt, en het is aan de kinderen om deze terug te vinden. Door middel van een dobbelsteen worden woordkaartjes gekozen. Het spel eindigt wanneer de kroon is gevonden, en de speler met de meeste woordkaartjes wint!

Race om de troon

Spelers kiezen om de beurt een woordkaartje voor elkaar. Ze lezen het woord voor, en de ander moet het woord opschrijven. Bij een correct antwoord mag de speler met het geschreven woord gooien met de dobbelsteen en vooruitgaan volgens het aantal ogen.

Naar het bal

Er is vanavond een bal op het paleis, en de koets moet verschillende prinsen en prinsessen ophalen. Maar wie heeft er een uitnodiging gekregen? Kinderen moeten beschrijvingen matchen met de juiste foto’s.

Raad het woord

Een kind uit het groepje beschrijft een woord op een kaartje, terwijl de anderen proberen het zo snel mogelijk te raden. Welk team is als eerste bij het kasteel?

Schrijfopdracht

Kinderen schrijven een verhaal in de tekstwolkjes en spelen dit uit met bijbehorende poppetjes. Dit kan variëren van een dialoog tussen de koning en koningin tot interacties tussen prinsessen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Leesspellen

De spellen zijn perfect voor hoekenwerk, als klaaropdracht of zelfs als buitenactiviteit voor de hele klas. Bij elk spel zit een instructiekaart met alle benodigde informatie, zodat je direct aan de slag kunt. Klik hier om het spellenpakket te downloaden.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie