Het is herfst, dus dat betekent dat er weer volop appels zijn. Misschien ga je weleens naar een boomgaard, haal je ze bij de boerderij of gewoon bij de supermarkt. Appels doen het ontzettend goed in bakrecepten, vandaag wil ik een recept voor mini-appelflapjes delen wat kinderen prima zelf kunnen maken.
Het recept voor mini-appelflapjes vind je hieronder uitgeschreven. Daarnaast heb ik er ook nog een poster van gemaakt, die je kunt uitprinten. Wel zo handig voor in de keuken.
Mini-appelflappen (8 stuks)
Ingrediënten
- 4 velletjes (spelt) bladerdeeg
- 1 biologische appel
- halve theelepel kaneel
- 1 eetlepel honing
- handje rozijnen
- 1 biologisch ei
Zo maak je het
- Schil de appel.
- Snijd de appel in kleine stukjes.
- Doe de appelstukjes in een bakje.
- Voeg aan de appelstukjes het kaneel, de honing en rozijnen toe.
- Roer goed door elkaar.
- Snijd de bladerdeegvellen schuin door midden zodat je twee driehoekjes krijgt.
- Verdeel het appelmengsel over de stukjes bladerdeeg.
- Vouw het stukje bladerdeeg dicht.
- Druk de zijkanten met een vork goed aan.
- Klop het ei los in een bakje.
- Bestrijk met het ei de bovenkant van het bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Eet smakelijk!