Je bekijkt nu Beertjes van Meichenbaum

Beertjes van Meichenbaum

Voor een aantal kinderen heb ik kaartjes van de beertjes van Meichenbaum gemaakt. In het thema van de klas, namelijk Jan Leendert Vis. Deze  kaartjes helpen de kinderen gestructureerd en planmatig te werken. Vooral dus bij kinderen met werkhoudingsproblemen goed te gebruiken.

Stappen
Door de kaartjes te gebruiken worden de kinderen begeleid bij het volgen van de verschillende stappen in hun werkproces.

Stap 1: Het kind bedenkt wat de opdracht is.
Stap 2: Het kind bedenkt hoe hij dit gaat doen. Bijvoorbeeld: “Welke spellingsregel moet ik toepassen?”.
Stap 3: Het kind gaat aan het werk.
Stap 4: Het kind evalueert en controleert zijn werk.

Download hier de kaartjes in het groot om voor in de klas op te hangen.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Els

  Heel leuk! Ik wil graag de grote versie ophangen in de klas, maar bij het tweede kaartje zijn wat woorden vergeten. Er staat alleen ‘hoe ga ik’ in plaats van ‘hoe ga ik het doen?’ In de kleine versie staat het wel goed.
  Zou leuk zijn als je het kunt aanpassen, dan hang ik het van de week gelijk op!

  1. klasvanjuflinda.nl

   Hoi Els, je bent de eerste die dit ziet! Ik wilde het veranderen, maar ik denk dat ik het originele bestand verwijderd heb. Misschien kun je ze zelf maken?

   1. Els

    Hoi Linda, dankjewel voor je antwoord. Wel jammer! Ik ben er zelf niet handig mee helaas. Ik zoek nog wel even verder, want ze zijn wel erg leuk!

 2. Laura

  Deze zien er wel erg leuk uit! Ze zijn ook in een makkelijk formaat om op de tafel te plakken! :)

Geef een reactie