Je bekijkt nu Fotoverslag NOT 2017

Fotoverslag NOT 2017

Vandaag ben ik samen met (gastblogger) Hanneke naar de NOT-beurs geweest. We hebben een gezellige dag gehad en veel leuke indrukken opgedaan. We waren uitgenodigd door Eduenvogue en NOT voor een leuke VIP-tour. Op deze manier hebben we kennis gemaakt met allerlei nieuwe bedrijven en intiatieven. Daarnaast was het erg leuk om andere bekende bloggers/vloggers uit het onderwijsveld te ontmoeten.

Edutour
Samen met andere bloggers/vloggers hebben we kennis gemaakt met allerlei bedrijven. We zijn o.a. bij Mees&Co, Leraren met lef, PLINT, Studio Tast, De Stulp en Eduenvogue geweest.

Mees & Co
Dit is een kledingmerk speciaal voor meesters en juffen. Ze hebben als doel het onderwijs positief te belichten. Vaak komt het onderwijs negatief in het nieuws, maar het is juist een beroep om trots op te zijn.

Leraren met lef
Leraren met Lef wil niets liever dan het onderwijs op een hoger plan brengen. Om deze missie waar te maken brengen zij het onderwijs van onderop met verschillende activiteiten op ieder niveau in beweging: van hands-on workshops en begeleiding in scholen tot regionale en landelijke bijeenkomsten.

PLINT
Plint combineert gedichten met beeldende kunst en illustraties op allerlei manieren. De uitgaven maken een dag net iets leuker. Ze hebben net een tijdschrift boordevol gedichtjes uitgegeven, ontzettend leuk! 

Studio Tast
Bij deze stand hebben we informatie gekregen over Loep: een toolkit die speciaal is ontworpen om 21e eeuwse vaardigheden te integreren in bestaande lessen. Heel interessant als je op school meer wilt met onderzoekend leren.

De Stulp
De Stulp is gespecialiseerd in beloningsmateriaal voor gebruik in het basisonderwijs, kinderopvang, logopedie en andere pedagogische instellingen. Zij vinden dat motivatie de motor is van het leren. Je kunt hier allerlei leuke stickers, verjaardagskaarten en kleine beloningskaartjes kopen.

Eduenvogue
Dit onderwijsplatform, voor leerkrachten met Ambitie en Stijl, is opgericht door Jaimy. Ze wil leerkrachten uitdagen om een stijlvolle leraar met lef te worden. Door een workshop of studiedag te volgen heb je de tools in handen waarmee je ervoor zorgt dat de liefde voor je vak blijft bestaan.

Daarna kregen we een heerlijke lunch aangeboden door de NOT. Super goed geregeld!

Uiteraard hebben we zelf ook een rondje langs alle stands gemaakt. Wij vonden vooral de Kinderboekenstraat en het uitgeversplein erg leuk. Jammer dat er weinig ontwikkelingsmateriaal getoond werd. Kennen jullie Capi Education al? Hier hadden ze wel veel mooi materiaal dat je kon bekijken.

Natuurlijk ook even mijn boek ‘Letter van de week‘ gespot bij Uitgever Pica. En weer veel nieuwe boeken ontdekt. Boeken kijken, blijft toch het leukst!

Ik heb meegeschreven aan de nieuwe rekenmethode ‘Getal en Ruimte’ van Noordhoff. Na elk blok wordt er een spel aangeboden, deze heb ik bedacht. Het spel is daarna door een illustrator geïllustreerd. Erg leuk om te zien hoe mooi het is geworden!

Nu weer lekker thuis met een heleboel tassen vol met spullen en flyers. We voelden ons wel ‘echte Nederlanders’. Hadden jullie dat ook? Over twee jaar gaan we natuurlijk weer! Excuses voor de slechte beeldkwaliteit foto’s, maar ik had niet zoveel zin om de hele dag met een zware camera te sjouwen. ;-)

Ben jij op de NOT geweest? Wat vond je ervan?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Jorien

    Ik was dit jaar in mijn eentje naar de NOT en dat is, tegen de verwachting in, goed bevallen. Ik had tijd om overal waar ik wilde even te kijken en te kletsen. Had goede gesprekken met “standhouders” en bezoekers en heb het gezelschap niet gemist. Ik was er de eerste dag en heb Jan Terlouw horen spreken over het belang van het verwerven van taal voor kinderen. Dat was wel het hoogtepunt. Verder heb ik een glimp opgevangen van Maxima en me verbaasd over de hoeveelheid beveiliging en “gevolg” dat om haar heen liep. Ook was ik onder de indruk van de nieuwe methode getal en ruimte junior (Leuk dat jij daar aan mee gewerkt hebt! Zag er goed uit!), werd ik erg hebberig in de kinderboekenstraat en heb een leuk gesprek gehad met de schrijver van SEL, Kees van Overveld. Een geslaagde dag!

Geef een reactie