Stelopdracht Eiland Andersom

Na de vakantie laten de meeste leerkrachten de kinderen een stelopdracht over de vakantie schrijven. Hartstikke leuk, maar wel vervelend voor de kinderen die niet zo veel hebben beleefd. Ik heb daarom een stelopdracht rondom het eiland Andersom bedacht.

Andersom
Vertel de kinderen dat je in de vakantie naar het eiland Andersom bent geweest. Een heel bijzonder eiland waar het er heel anders aan toe gaat dan in Nederland. Laat de powerpoint zien en vertel de tekst, die onder de platen staat.

Evalueren
De kinderen kunnen na het bekijken van de PowerPoint vertellen waarom het eiland de naam Andersom heeft. Wat denken de kinderen dat er nog meer andersom gaat op het eiland?

Schrijven
Laat de kinderen hun vakantie op het eiland Andersom opschrijven. Gegarandeerd leuke en grappige verhalen!

Ik krijg regelmatig vragen/mailtjes van mensen die de powerpoint niet kunnen openen. Helaas kan ik de powerpoint niet per email sturen, omdat het bestand te groot is. Je moet het echt kunnen downloaden. Eventueel kun je een andere browser of computer proberen.

Over Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

13 reacties op “Stelopdracht Eiland Andersom

  1. Hahaha ik vind dit een geweldige opdracht. Vooral de foto’s vind ik leuk.
    Ik ga deze opdracht vandaag aan mijn kids geven.

  2. Met geschiedenis in groep 7 hebben we het nu over de ontdekkingsreizigers, dit is een zeer inspirerende stelopdracht die hier goed bij kan aansluiten. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *