Je bekijkt nu Review: Sanne @ Sanne op tournee

Review: Sanne @ Sanne op tournee

‘Sanne @ Sanne op tournee’ is al weer het tweede deel in deze serie voor meiden vanaf 10 jaar. Ook deze keer laat Evelien Dort ons weer meelezen in het dagboek van Sanne.

De inhoud
Zingen en dansen is wat Sanne het liefst de hele dag doet. Ze geniet dan ook elke week weer van de koorrepetities. Helemaal met het nieuwe concept, waarbij ze met zijn achten a capella gaan zingen, in de hoop de zangwedstrijd in België te winnen.
Esther, haar klas- en koorgenoot, wil liever solo en weet Sanne te strikken als haar backing vocal samen met Liesbeth. Sanne kan het eigenlijk helemaal niet goed vinden met Esther, maar grijpt haar kans in de hoop dat ze Lucas, de broer van Esther, vaker ziet. Sanne is verliefd op Lucas en wil graag weten of dit wederzijds is.

Met haar vriendin Laura kletst ze vaak gezellig bij. Zo ook die middag op het dorpsplein, waarbij ze door mee te zingen met een accordeon, in een echte flash mob belanden. Het filmpje krijgt veel bekendheid, maar Sanne had het liever niet gedaan als ze de gevolgen voor Laura er van had geweten.

Sanne heeft veel om over na te denken: Lucas en Laura in de problemen, ruzie met Esther, mama haar baan kwijt. Ze vindt het fijn om haar gedachtes en gevoelens op te schrijven in haar dagboek. Ook ontstaan er spontaan twee zelfgeschreven liedjes waarin ze haar emoties kwijt kan. Zo raakt Sanne steeds meer van haar onzekerheden kwijt en ontdekt ze steeds beter wat ze wil.

De illustraties
Op elke bladzijde is er wel een illustratie te vinden. Soms is het alleen een zonnebril, maar er zijn ook uitgebreidere illustraties, zoals een voetballende Sanne, te vinden. Er is dan vaak gekozen voor een voorwerp waar het op die bladzijde om draait.
De passages uit het dagboek hebben hun eigen lay-out, waardoor deze er extra uitspringen.

Mijn mening
Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en ik weet zeker dat meiden van 10 jaar en ouder dit ook een erg leuk boek vinden. Het is lekker vlot geschreven en is echt van deze tijd. Meiden zullen zich in dit verhaal herkennen.

Erg sterk vind ik de dagboekvorm in dit boek. Het maakt het extra speciaal, omdat een dagboek eigenlijk voor niemand anders is dan voor jezelf. Jij als lezer mag daar toch in meekijken. Je kunt je op deze manier nog meer inleven in Sanne. Je hebt een doorkijkje in haar hart, naast het al goed geschreven verhaal.

Ik vind dat de onderwerpen die voorbij komen op een hele correcte manier worden omschreven. Sanne is onzeker over haar uiterlijk en houdt hier rekening mee met de dingen die ze eet. Ik vind het knap dat er een balans is tussen het wel even aanstippen, maar het niet te zwaar maken. De focus ligt daar niet op en gaandeweg het verhaal merk je ook dat Sanne daar niet meer mee bezig is.

Kortom: een vlot geschreven boek, waarin je echt meeleeft met Sanne en ze voor je gevoel gewoon bij je in de straat zou kunnen wonen. Ik ben erg benieuwd naar het derde deel in deze serie.

Sanne@Sanne op tournee
Auteur: Evelien van Dort
Illustraties: Sam Illustraties
Uitgever: Callenbach
Prijs: €9,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Review: Sanne @ Sanne op tournee

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie