Je bekijkt nu Review: Superjuffie op de Zuidpool

Review: Superjuffie op de Zuidpool

Hoera! Er is weer een nieuw deel van de bekende serie ‘Superjuffie’ uit. Het is alweer het zevende deel over juf Josje. Dit keer speelt het verhaal zich af op de Zuidpool. In deze blog vertel ik je graag wat meer over het boek Superjuffie op de Zuidpool.

Superjuffie op de Zuidpool
Juf Josje lijkt op het eerste gezicht een heel gewone juf, maar dat is ze niet. Als een dier in nood is, dan hoort alleen zij dat. Ze krijgt de enorme drang om een hap van een schoolbordkrijtje te nemen. Zodra ze de eerste hap doorslikt, begint het. Razendsnel draait ze rond en binnen vier seconden is ze veranderd in Superjuffie. Dan vliegt ze het raam uit om het dier te redden.

Juf Josje heeft verkering met Hakim en ze gaan zelfs trouwen, tenminste dat is de bedoeling. Tijdens het uitwisselen van het ja-woord krijgt juf Josje een oproep van een dier in nood. Maar het blijkt dat een man, die lijkt op een regenworm, haar hulp nodig heeft. Superjuffie wil niet luisteren, waardoor de man drastische maatregelen moet nemen. Hij ontvoert Superjuffie naar de Zuidpool.

Nadat ze wakker wordt probeert ze snel weg te vluchten. Superjuffie komt terecht bij het onderzoekscentrum van Mister P. Binnen enkele dagen zal er een wetenschappelijke doorbraak van wereldformaat bekend worden. Alle energieproblemen zijn in een keer opgelost, maar is het wel zo veilig voor de dieren op de Zuidpool?

Dan begrijpt ze waarom Lorius (meneer de regenworm) haar heeft ontvoerd. Ze besluit om terug te gaan naar het wetenschapsstation van Lorius, daar staan een aantal bekenden al op haar te wachten. Met elkaar bedenken ze een plan om het idee van Mister P. tegen te houden, maar of het gaat lukken?

Mijn mening
Wauw, wat heeft Janneke Schotveld weer een fantastisch boek geschreven. Wanneer je begint met lezen, dan kun je het boek eigenlijk niet meer wegleggen. Ik had het boek binnen een avond uit. De personages zijn zo beeldend beschreven, alsof je naar een film in je hoofd zit te kijken.

De ‘scènes’ wisselen zich in een hoog tempo af en hierdoor blijft het ontzettend spannend. Vooral de wisselingen van ‘slechterik’ en ‘held’ vind ik mooi beschreven; je denkt te weten hoe het verhaal verloopt, maar dan wordt het toch net weer anders.

Wat ik vooral zo sterk vind is dat er ook een koppeling naar het milieu wordt gemaakt. Hoe wij met de aarde omgaan heeft gevolgen voor de natuur en dieren op de planeet. Mooi om hier met de kinderen over door te praten. Wat kunnen wij in de klas doen om beter voor het milieu te zorgen? Bijvoorbeeld plastic en papier scheiden, maar ook minder pakjes drinken meenemen.

Het boek is echt een aanrader voor kinderen vanaf groep 5, zowel om zelf te lezen als voor te lezen. Aangezien het een grappig, spannend en avontuurlijk boek is, is het boek zowel voor jongens als meisjes geschikt.

Superjuffie op de Zuidpool
Schrijver: Janneke Schotveld
Illustrator: Annet Schaap
Uitgeverij: Unieboek
Prijs: €13,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Review: Superjuffie op de Zuidpool

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie