Je bekijkt nu Thema vakantie boeken AVI start t/m E4

Thema vakantie boeken AVI start t/m E4

Rondom het thema vakantie zijn verschillende boeken te vinden. Ik heb een aantal boeken rondom dit thema verzameld.

De boeken variëren van AVI niveau Start t/m E4. Daarnaast geef ik ook tips voor informatieboeken van Willewete.

Wij gaan op reis!

Dit is een boek voor beginnende lezers (Avi Start). Pien en Koen gaan op reis. Zij gaan met de boot. Dan zijn zij er. Pap zet de tent op. Maar kan hij dat wel?

Bekijk het boek bij Bol.com.

Naar zee!

Ook dit boek is voor de beginnende lezers (Avi Start). Het is een samenleesboek over Sil die naar zee gaat. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die het kind zelf leest. De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s. In de boek oefent het kind met woorden als zee, net en teen. Daarnaast staat er een verhaaltje in. Over wat Wil doet aan zee. En of hij de schat vindt.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Op reis naar de zon

Wout is op reis. Op reis in een ver land. Een land met veel zon. Hij heeft het naar zijn zin. Maar al gauw is Wout de zon beu. Het is veel te warm. Hij mist zijn huis. Wie doet met hem een spel? Wie gaat met hem in zee? Pff, had Wout maar een maat… Avi: M3.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Op reis met de klas

Is een kind gek op dieren (en paarden in het bijzonder)? De boeken van Lot en Ot gaan over de vriendschap tussen het meisje Lot en haar paard Ot. Met op elke spread een prachtige tekening van Ann de Bode.
Op een dag zegt de juf: ‘we gaan iets heel leuks doen. We gaan op reis!’ ‘Dat is tof!’ zegt Lot. Maar dan ziet ze Ot in de wei. Hij wil ook wel eens op reis. Hoe moet dat nou? Mag hij mee? Dit boek heeft Avi M3.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Tent in de storm

Dit boek heeft Avi M3 en is geschikt voor toneellezen.
In de tuin staat een tent. Die is van pap. Ik mag er in met Tom. Dat is heel stoer. Maar dan slaat het weer om.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Kamperen in de tuin

Lars ligt in zijn bed, het is nog vroeg. Het is pas zes uur. Maar Lars kan niet meer slapen. Want Lars is jarig vandaag!
In korte, heldere zinnen beleeft de jonge lezer het avontuur van Lars. Ga mee kamperen in de tuin en maak kennis met zijn familie in het boek ‘Kamperen in de tuin’ (Avi E3).

Bekijk het boek bij Bol.com.

Onweer in de tuin

Buurman Jan heeft een nieuwe tent. Die wil hij testen in de tuin. Stan en Marte helpen hem. De tent staat! Maar is de tent ook goed? Stan en Marte gaan er een nachtje in slapen…
Dit boek heeft Avi E3.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Ties en Veer en de storm

Ook dit boek heeft Avi E3.
Het is heel mooi weer. Ties en Veer spelen bij het meer. Maar plots komt er een storm aan. Donder en regen! De tenten moeten vast worden gemaakt. Als dat maar goed gaat.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Pret in het bos

‘Ha!’ roept Floor. ‘Ik hoef lekker niet naar school! Maar wat zal ik dan doen?’ Gelukkig gaat de deurbel… ‘Oom Henk!’ roept Floor. ‘Wij gaan op reis,’ zegt oom Henk. Ze gaan dus op reis. Ze bouwen zelf een hut in het bos. En ze maken nog veel meer mee!
Samenlezen: Avi E3 en E4.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Weerwolfbommetje!

Grappig deel om zelf te lezen vanaf 7 jaar (Avi E4). Uit de bekende Dolfje Weerwolfje-serie waarin Dolfje op vakantie gaat met zijn familie en alles anders loopt dan verwacht.
Het is volle maan. Dolfje en Timmie gaan op vakantie met pa, ma en opa Weerwolf. Noura is er niet bij. En Leo past niet meer in de auto met zijn grote lijf. Dolfje mist Noura heel erg. En Leo ook… GRRR. GRRR. Wat is dat rare geluid? En waarom knipoogt iedereen zoveel? Het wordt een heel andere vakantie dan Dolfje gedacht had.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Willewete – Naar de camping

Elke zomer gaan duizenden kinderen kamperen. In dit boek ontdek je alles wat je wil weten over een vakantie op de camping. Je vindt ook een grote uitklappagina en door de miniquiz word je een echte kampeerexpert!

Bekijk het boek bij Bol.com.

Willewete – Op reis met het vliegtuig

Wil je alles weten over op reis gaan met het vliegtuig? In dit boek lees je meer over de soorten vliegtuigen die er bestaan, de veiligheidsmaatregelen die genomen worden en de mensen die op de luchthaven werken. Je komt ook te weten hoe een vliegtuig eruitziet, wat je allemaal moet doen voor je in een vliegtuig kunt stappen en wat je in het vliegtuig mag doen. Je vindt in dit boek ook een leuk versje en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Willewete – Op reis met de trein

Of wil je alles weten over op reis gaan met de trein? In dit boek lees je meer over de geschiedenis van de trein. Je vindt in dit boek ook een leuk liedje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek over op reis in de wereld, namelijk op reis met de trein.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Willewete – Op reis met de auto

Wil je alles weten over op reis gaan met de auto? In dit boek lees je meer over de geschiedenis van de auto, de verschillende manieren om op reis te gaan, de voorbereidingen die er getroffen worden en de dingen die je onderweg tegenkomt. Je komt ook te weten waar je met de auto heen kunt, hoe je er raakt, wat je wel en niet mag doen onderweg, en wat je moet doen als er iets misgaat. Je vindt in dit boek ook een leuk liedje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Laura Manten

Laura Manten heeft na de pabo de Master EN richting gedragsspecialist afgerond en wil zich graag blijven ontwikkelen. Momenteel is ze leerkracht van groep 3/4. Ze vindt het belangrijk betekenisvol les te geven en houdt zich bezig met spelend leren en werkt met betekenisvolle thema's. Op haar Instagram @juflauramanten deelt ze ideeën rondom deze onderwerpen.

Geef een reactie