Je bekijkt nu Kerstspel Kraak de kerstboodschap

Kerstspel Kraak de kerstboodschap

Over een paar weken is het alweer kerst. Waarschijnlijk ben je ook met dit thema in de klas bezig. Ben je op zoek naar een leuk en actief kerstspel voor in de gymzaal of het schoolplein en wil je intussen rekensommen oefenen? Lees dan snel verder. Joy bedacht namelijk een ‘Kraak de kerstboodschap’ voor groep 3.

Kraak de kerstboodschap

Het kerstspel kan gespeeld worden met de gehele klas. Alle leerlingen hebben een blad nodig met aan de voorkant de groene code kaart en op de achterkant de rode code kaart. Je kunt de kinderen eventueel verdelen in tweetallen.

Ook hebben ze een potlood of pen nodig. Verspreid op het plein of in de gymzaal hangen de kaarten met sommen. Op de groene kaarten staan minsommen en op de rode kaarten plussommen.

De leerlingen zoeken een kaart met een kerstafbeelding op en rekenen de som uit. Ze bekijken welke letter er bij het juiste antwoord hoort en vullen de letter in op hun code kaart onder het corresponderende plaatje.

Ze kunnen de plaatje op volgorde van de code opzoeken, maar kunnen ze ook door elkaar invullen. Uiteindelijk komt er een zin te voorschijn.

Wie ontcijfert de kerstboodschap?

Klik hier voor meer leuke kerstspellen.

Benodigdheden kerstspel

  • Voor elke leerling een rode en groene code kaart
  • Een potlood of pen
  • De kaarten met sommen

Voorbereiding kerstspel

  • Print de code kaarten dubbelzijdig uit voor elke leerling.
  • Print ook de kaarten met sommen uit en lamineer ze.
  • Hang de kaarten met sommen buiten of in de gymzaal op.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie