Je bekijkt nu MEGA winactie themapakket heelal

MEGA winactie themapakket heelal

Ga jij binnenkort werken over het thema heelal? Dan heb ik leuk nieuws voor je. Alle kopers van mijn spellenpakket maken namelijk kans op een prachtig themapakket boordevol boeken en speelgoed ter waarde van €175,00!

In deze blog vertel ik wat er in het themapakket zit en hoe je mee kan doen.

De winnaar is Anne Hengevelt. Je kunt niet meer meedoen met de actie.

Themapakket heelal
Via social media heb je misschien al wel wat foto’s gezien. Het is een groot pakket geworden met allerlei toffe materialen om tijdens het thema te gebruiken. Wat heb ik er allemaal in gedaan

Boeken over het thema
Het themapakket bevat acht verschillende boeken van diverse uitgevers over het heelal. Het zijn informatie-, lees- en prentenboeken.

1. Man op de maan van Unieboek Het Spectrum
In dit leesboek wordt over de eerste maandlanding op AVI E3-niveau verteld. Je kan het boek heel goed inzetten wanneer je werkt met weekteksten om het technisch lezen te oefenen. Dit boek mag echt niet ontbreken tijdens het thema.

2. De astronaut van Clavis
Dit is een prachtig kleurrijk informatieboek over de astronaut. De teksten zijn eenvoudig wat het voor de kinderen erg begrijpelijk maakt. Leuk voor kinderen om zelf doorheen te bladeren, maar ook een geschikt boek om voor te lezen.

3. André het astronautje op reis naar de planeten van Fontaine Uitgevers
Dit is een informatie- en prentenboek geschreven door de beroemde André Kuipers. Tijdens zijn reis in de ruimte bedacht hij de verhalen over André het astronautje en Valentina. In dit boek maken de kinderen een spannende reis door het zonnestelsel. Zo leren ze van alles over de planeten. Achterin het boek zit nog een leuk stickervel.

4. André het astronautje; Hoe word je astronaut? van Fontaine Uitgevers
Dit is een prachtig groot prentenboek waarin de vraag ‘Hoe word je astronaut?’ aan bod komt. Max en Mia hebben er allemaal ideeën over en stellen André het astronautje veel vragen. Hij neemt hen mee naar een heuvel om daar naar de sterren te kijken en heeft een verrassend antwoord voor hen in petto.

5. Heb je WIFI in de ruimte? van Fontaine Uitgevers 
Wanneer je de kinderen onderzoeksvragen laat bedenken dan kan je niet zonder dit boek. Hierin beantwoordt André Kuipers namelijk 101 grappige, slimme en brutale vragen van kinderen. Vragen als ‘Hoe voelt het om te zweven?’ en ‘Hebben astronauten weleens ruzie?’ worden beantwoord. Aanrader dus!

6. De hemel boven je hoofd van Fontaine Uitgevers
Dit is een heel bijzonder boek dat je wel 2,5 meter lang kan maken! Hoe vaak kijk je omhoog naar de lucht? Er gebeurt zoveel meer in de hemel boven je hoofd! Dit uitvouwbare boek geeft een prachtige verbeelding van een reis naar de bovenste luchtlagen in de atmosfeer…

7. Armstrong; de avontuurlijke reis van een muis naar de maan van De Vier Windstreken
‘Wauw!’, dat was het eerste wat ik dacht toen ik dit prachtige prentenboek in handen had. Dit is niet zomaar een prentenboek, het is een waar kunstwerk. Het gaat over een kleine muis die door zijn telescoop ontdekt dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al een muis heeft gevlogen, neemt hij een besluit: “Ik word de eerste muis op de maan!”

8. Sterren kijken voor beginners van Kok boekencentrum
Dit is naar mijn mening hét informatieboek over het heelal voor kinderen. Het is toegankelijk geschreven en aantrekkelijk geïllustreerd. Welke sterrenbeelden zijn er? Wat is een komeet? En wat is een vallende ster? Alle vragen worden beantwoord in deze encyclopedie voor jonge sterrenkijkers. Het bevat daarnaast ook nog eens glow-in-the-dark stickers en een sterrenzoeker!

Speelgoed
Naast de acht prachtige boeken die ik heb gekregen heb ik zelf nog allerlei speelgoed aan het themapakket toegevoegd. Het zijn mooie materialen die echt een aanvulling op het thema zijn.

Smartgame: Asteroid Escape
Ik ben een groot fan van Smartgames. Ze zijn ontzettend leuk om tijdens thema’s te gebruiken. Met dit spel moeten de kinderen het ruimteschip veilig tussen de asteroïden loodsen. Het spel heeft 60 opdrachten van makkelijk tot heel moeilijk; de kinderen zijn er voorlopig dus wel even zoet mee.

Weird Science Raket Lancering
Met deze set leren de kinderen over zwaartekracht, wrijvingskracht en de ruimtevaart. In dit pakket zitten twee raketten van foam en alle benodigdheden om de raketten te lanceren en te laten vliegen in de lucht. In de doos zit een duidelijke handleiding.

Het pakket is jammer genoeg bijna overal uitverkocht. Een goede vervanger is de Weird Science Space Explorer.

Mikado raket
Dit is een heel spannend geduldspel voor 2 tot 4 spelers. Om de beurt pakken de spelers een gekleurd stokje uit de raket. Maar pas op, want er kunnen astronauten naar beneden vallen. De speler die de minste astronauten heeft laten vallen wint het spel.

Space shuttle set
Bij een thema hoort echt een vertel- of speeltafel. Met deze set heb je de basis al klaar! Laat de kinderen de achtergronden schilderen en het is klaar voor gebruik. De raket maakt trouwens ook licht en geluid. De set bevat 3 satellieten, 1 maanwagen, 1 robot, 1 controle kamer, 2 astronauten en 1 raket met lanceerstation.

Hoe maak je kans om te winnen?
Ik denk dat dit wel een heel mooi themapakket is dat iedereen goed kan gebruiken! Ik verloot het pakket onder de kopers van mijn heelal spellenpakket voor taal en rekenen. Door op de link te klikken krijg je meer informatie over de spellen.

Koop je het pakket? Zet dan in de notities dat je mee wil doen aan de winactie. Heb je het spellenpakket al gekocht? Stuur me dan even een mailtje met het bestelnummer; je dingt dan ook mee naar de prijs.

En… mocht je winnen dan krijg je ook nog eens een kadobon van €9,95 voor mijn webshop. Het geld van de spellenbundel verdien je dus ook terug. :-)

Leuk als je dit bericht wil delen op social media of bij je collega’s!

Op vrijdag 25 januari 2019 maak ik de winnaar bekend. De winnaar is Anne Hengevelt! 

[wc_button type=”primary” url=”https://klasvanjuflinda.nl/product/spellen-het-heelal/” title=”Klik hier voor het spellenpakket heelal” target=”blank” url_rel=”” icon_left=”” icon_right=”” position=”” class=””]Klik hier voor het spellenpakket heelal[/wc_button]

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Ilse van Helvoort

    Weer zo’n leuke actie van juflinda!! Wat wil je dat hier voor doe? Ik vlieg wel even naar de maan en weer terug…. oh dat kan ook een ander boek zijn.. ja wij willen dit graag winnen voor onze kleuters van bs de Empel! Gr Ilse en Michelle

  2. Elske Schoon

    Wauw, wat een gave winactie!
    Als startende leerkracht ben ik zelf ook nog veel aan het leren, maar ik ben er inmiddels wel achter dat kinderen enorm opbloeien als de lesstof spelenderwijs wordt aangeboden. Ik doe dus heel graag mee met deze winactie. :)

Geef een reactie