Je bekijkt nu Werkjes thema ‘Zomer in je bol’

Werkjes thema ‘Zomer in je bol’

Rondom het thema ‘Zomer in je bol’ zijn veel leuke werkjes mogelijk.

Werkje 1
Teken op karton de vorm van een zonnebril. Laat de kinderen dit uitknippen en hier een serie opplakken. Met chenilledraad maak je de boogjes van de bril. (Met dank aan Carina.)

Werkje 2
Knip de helft van een eierdoos eraf. Prik in het midden een lange satéprikker en knoop het lint er aan vast. De kinderen mogen de boot versieren met vlaggetjes en raampjes van gekleurd papier. Een uitgebreide beschrijving kun je hier vinden.

CIMG0966

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkje 3
Laat de kinderen van een wc-rolletje een matroos knutselen.

CIMG0972

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkje 4
Knip stukken touw af en print bloemen uit op gekleurd papier. Laat kinderen rietjes in stukjes van ongeveer 2 cm knippen en om en om met de uitgeknipte bloemen aan het touw rijgen. (Met dank aan Carina)

bloem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkje 5
Laat kinderen een hoorn met ijsbollen vouwen en in de hoorn een rietje plakken. Van een muffinvormpje kun je een paraplu vouwen en deze erop plakken. Het vouwwerkje heb ik uit ‘Het megagrote vouwboek‘ gehaald. Dit boek is trouwens echt een aanrader!

CIMG0970

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkje 6
Trek een paar slippers over op dik papier en laat de kinderen deze vrolijk schilderen. Ze moeten er op letten, dat de twee slippers hetzelfde worden. Ik heb met chenilledraad de bandjes gemaakt.

CIMG0975

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkje 7
Laat de kinderen een zwembroek of badpak uitknippen en deze met stroken versieren. Ze moeten goed meten of de stroken lang genoeg zijn.

CIMG0979

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie