Naar het zwembad

Willewete: Naar het zwembad

Praten de leerlingen in jouw groep honderduit over de zwemlessen of start jouw kind binnenkort met zwemles? Het nieuwe boek ‘Naar het zwembad‘ van Willewete is dan erg leuk om samen te bekijken en voor te lezen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Naar het zwembad
Op de eerste bladzijde maak je kennis met Melvin en zijn zus. Melvin gaat voor het eerst naar zwemles en dat vindt hij best wel een beetje spannend.

Lees verder

Boekentip: Als het winter wordt

Wat doen de dieren eigenlijk als de herfst is afgelopen en het winter wordt? In het boek ‘Als het winter wordt’ ontdek je op een interactieve manier het antwoord op deze vraag.

Als het winter wordt
Er ligt een dik pak sneeuw en de bomen zijn redelijk kaal, in de lucht zie je een zwerm kraaien. Waar gaan ze eigenlijk naar toe en waarom? Zo begint het mooie vormgegeven boek ‘Als het winter wordt’.

Lees verder
De Grote Rekendag voor de onderbouw

De Grote Rekendag voor de onderbouw

Wie doet er mee aan de Grote Rekendag 2018? Een dag vol met rekenopdrachten, heel leerzaam en natuurlijk ontzettend leuk om eens een dagje alleen met dit mooie vak bezig te zijn. Als kleuterleerkracht merk ik, dat rekenen weleens een ondergeschoven kindje kan worden. Je bent toch al gauw wat meer bezig met voorlezen, woordkaartjes, een schrijfhoek, lettertafel, enzovoorts. Tellen en getallen, logisch denken, meten en meetkunde zijn ook goede onderwerpen om mee bezig te zijn met kinderen.

Lees verder

Review: Honderd dingen om te zoeken

Bij ons thuis is één van de favoriete voorleesboeken een zoekboek. Het leuke aan een zoekboek is dat je elke keer weer iets nieuws ziet. Daarnaast is het goed voor de woordenschat, concentratie, doen de kinderen kennis op en wordt hun fantasie geprikkeld. Bij het boek ‘Honderd dingen om te zoeken’ blijft het niet bij zoeken alleen. Lees dit blog voor meer informatie.

Honderd dingen om te zoeken
Het boek start met een uitleg hoe je het boek moet gebruiken.

Lees verder
Review: Van wie is die staart?

Review: Van wie is die staart?

Wellicht ken je de prachtige serie peuterboekjes van Joukje Akveld? Ze heeft een nieuw deel geschreven, namelijk ‘Van wie is die staart?‘. Dit keer zijn de illustraties gemaakt door prijswinnaar Martijn van der Linden, die de prachtigste dieren tevoorschijn tovert. Het boekje is geschikt voor peuters. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Van wie is die staart?
Werk je met peuters of ben je zelf ouder van een peuter,

Lees verder
Review: Naar de markt

Review: Naar de markt

Op de markt is het gezellig druk, er is altijd wel wat te zien. De meeste kinderen komen er weleens met hun ouders. In het prentenboek Naar de markt kunnen de kinderen de verschillende marktkraampjes goed bekijken. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Naar de markt
Het boek is geen voorleesboek, want er staat geen tekst in. Er staan paginagrote prenten in, dus het is een echt kijkboek.

Lees verder
Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Review: Insectenrijk: een schatkamer vol wonderlijke wezens

Welkom in het insectenrijk! Je ziet ze vaak niet, maar het zijn de succesvolste wezens ter wereld. Willen jouw kinderen de insecten eens van dichtbij bewonderen? Dan is het boek ‘Insectenrijk‘ een prachtige keuze. In deze blog vertel ik je er meer over.

Insectenrijk
Misschien ken je de oude schoolplaten van vroeger nog wel? Nou, dit boek staat er vol mee. Wanneer je het boek doorbladert vind je een prachtige verzameling van insecten.

Lees verder

Review: Van wie is die auto?

Vorige maand kreeg ik van uitgever Gottmer een klein kartonnen boekje door de bus, namelijk ‘Van wie is die auto?‘. Dit boekje is geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Philip Hopman (bekend van boer Boris) Het boekje is echt geschikt voor peuters. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Van wie is die auto?
Werk je met peuters of ben je zelf ouder van een peuter, dan ken je de serie ‘Van wie is…’

Lees verder
Review: Job en Keetje

Review: Job en Keetje

Soms ben je als leerkracht of ouder wel eens toe aan een nieuw voorleesboek voor de kinderen. Via uitgeverij Ploegsma kreeg ik het vrolijke voorleesboek “Job en Keetje”. Het boek ging meteen mee naar school en zowel mijn klas als mijn duo zijn enthousiast.

De inhoud
Op een dag staat er een grote auto voor het huis van Keetje. Het blijkt een verhuiswagen te zijn waaruit onder andere een roze step wordt gehaald.

Lees verder
Even voorstellen - gastblogger Anniek

Even voorstellen – gastblogger Anniek

Hoi! Mijn naam is Anniek Kloppenburg en vanaf nu mag ik mij gastblogger noemen van klasvanjuflinda.nl. Leuk! Een paar werken terug zag ik de oproep voor gastblogger en ik dacht: ‘Ja, dat is wat voor mij!’ Na een gezellige mailwisseling met Linda mag ik nu beginnen met een blog waarin ik me voorstel.

Leerkracht
Op dit moment werk ik voor een samenwerkingsverband als invaller. Ik kom op veel scholen in de regio Zwolle en sta voor veel verschillende groepen.

Lees verder
Gastblogger Jolanda

Even voorstellen – Gastblogger Jolanda

Met veel plezier lees ik altijd de blogs op deze site en toen kwam de oproep voor een gastblogger, ik was meteen enthousiast! Ondanks dat ik geen echte juf ben, heb ik toch een mailtje gestuurd naar Linda en haar verteld wat mijn werkzaamheden zijn en waar mijn ambities liggen. En nu mag ik mij gastblogger noemen.

Even voorstellen
Ik ben Jolanda Imminkhuizen, 28 jaar en woonachtig in Leersum. Hier woon ik samen met mijn man en onze 2 zoontjes.

Lees verder
Nieuwsrekenen

Contextopgaven oefenen met Nieuwsrekenen

In mijn groep merk ik dat de meeste kinderen wel kale sommen kunnen oplossen, maar dat verhaaltjessommen als lastig wordt ervaren. Ze moeten de tekst en de bijbehorende rekenvraag lezen en begrijpen, ze moeten in de tekst zoeken naar informatie die hen kan helpen bij het vinden van de oplossing en vervolgens de rekenvraag beantwoorden en controleren. Je kunt dit met de kinderen oefenen door Nieuwsrekenen te gebruiken. Nieuwsrekenen is een leuke aanvulling op de rekenmethode die wekelijks contextopgaven aan de hand van het Nieuwsbegriponderwerp aanbiedt.

Lees verder