Je bekijkt nu Winactie thema Piraten

Winactie thema Piraten

Winactie is gesloten. Werk jij binnenkort rondom het thema Piraten of De schat? Ik heb twee producten gemaakt die je dan waarschijnlijk goed kan gebruiken. In deze blog vertel ik je er graag meer over en hoe je dit kunt winnen!

Spellenpakket Piraten
In dit pakket voor groep 3 vind je tien taalspellen rondom het thema piraten – de schat. Het sluit aan bij de leerlijnen van de tweede helft van groep 3.

Tijdens het spelen oefenen de kinderen klankzuivere mk-, km-, mkm-, mkmm-, mmkm- en mmkmm-woorden. Daarnaast komen samengestelde woorden, verkleinwoorden, aanhalingstekens en eenlettergrepige woorden op -eer, -oor en -eur en op -ooi, -aai en -oei aan bod.

Een aantal spellen zijn onafhankelijk van de leerkracht in een groepje te spelen en weer andere spellen zijn juist leuk om buiten met de hele klas uit te voeren.

Thema piraten winactie

Plusboekje Piraten
Het kan lastig zijn om goede opdrachten te bedenken voor sterke lezers in groep 3. Meestal is er een pluslijn bij de methode, maar zelfs deze opdrachten zijn zelfs eigenlijk te makkelijk. Voor deze leerlingen is dit plusboekje geschikt.

In dit werkboekje maken de kinderen kennis met Puk; de scheepsjongen van Piet Hein. De kinderen ontdekken hoe het dagelijkse leven op het schip eruitzag. Ze leren over scheurbuik, hoe het schip eruitzag, hoe een aanval in zijn werk ging en hoe je een echte schatkaart met geheimschrift ontwerpt.

De opdrachten zijn verdeeld over drie weken. Door middel van de weektaak krijgen de kinderen inzicht in de opdrachten die zij per dag mogen doen. Meestal is dit het lezen van een leestekst en een bijbehorende opdracht.

Doe mee met de winactie
Je kunt bovenstaande twee exemplaren winnen. Laat hieronder een reactie achter, zodat ik weet dat je meedoet. De winnaar maak ik donderdag bekend.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 52 reacties

 1. Kim Janssen

  Ik doe graag mee! De kids uit mn klas zouden dit echt geweldig vinden! En hun juffen natuurlijk ook! ;)

  1. Hilda de Jong

   In een combi groep 123 zouden de spulletjes goed van pas komen. Het thema piraten is een heel leuk terug kerend thema.

 2. Martine

  Leuk! Gaat groep 3 heel leuk vinden.

 3. Inge van der Linde

  Ik doe heel graag mee voor mijn zusje of mijn collega’s. Die zijn hier zeer blij mee.

 4. Nancy vogels

  Jaaaaaaaaa super leuk!
  Wij met onze 3 groepen 3 doen graag mee!!??

  1. Lynn

   Via mijn collega gehoord dat ze jouw spellenpakketten zo leuk vindt. Aan het einde van het jaar werken we rond dit thema dus dit spellenpakket zou dan goed van pas komen!

   1. Ann Voorts

    Leuk! Ik, als ses-leerkracht doe graag mee voor mijn collega’s!??

  2. Christel Janssen

   In België werken wij met Veilig leren lezen. Kern 7 gaat over piraten dus dit sluit naadloos aan bij onze methode. Bovendien is zo een plus boekje meer dan welkom bij onze sterke lezers! Ahhrj!

 5. Lisa

  Ik doe heel graag mee aan deze actie. Het lijkt me heel leuk en leerrijk materiaal om te gebruiken in de komende lessen.

 6. Evelien

  Wat een leuke actie, net thema piraten gedaan in mijn eerste leerjaar. Maar nieuwe ideetjes voor volgend jaar zijn altijd welkom.

  1. Jiske Jentink

   Wij beginnnen volgende week na onze vakantie ook met dit thema. De vorige spellenpakketten bevielen allemaal erg goed dus deze winnen zou leuk zijn. ?

 7. Marielle

  Wij zijn aan het stoeien wat betreft materiaal voor onze erg sterke groep 2ers. Niet alleen het thema piraten spreekt ons aan, maar het ontdekken van uitdagend materiaal voor deze specifieke groep is voor ons erg interessant. Wat zou het leerzaam zijn voor de kinderen en voor ons als we dit pakket winnen!

 8. Tineke

  Ik zou heel graag het spellenpakket winnen! Ik werk op een SBO-school en ben altijd op zoek naar aantrekkelijke aanvullende materialen die de leerlingen aanspreken. En dat is met dit spellenpakket vast en zeker zo.We zijn nog niet met het thema “de schat” gestart dus we kunnen het nog prima inzetten!

 9. Marleen

  Oeh dat zou een hele gave aanvulling zijn op een heel leuk thema. Ik doe graag mee voor mijn klasje:)

 10. Anja

  Ik hoop dat als ik dit spellenpakket win je het niet per flessenpost naar mij stuurt of dat ik er naar moet zoeken… ;)
  Natuurlijk doe ik graag mee en dan zoeken wij spelenderwijs naar de schat!

  1. Kim

   Ik zou graag mee willen doen aan deze leuke win-actie!
   Ik werk in een combinatie groep 3,4,5 en we gaan dit thema helemaal doorvoeren in de klas. De kinderen hebben allemaal al té gekke ideeën en zijn erg enthousiast! :)

 11. Suzanne

  Ja dat zou ik heel graag willen winnen voor mijn groep 3! Ze hebben genoten van de spellen van het thema het heelal. Dus nieuwe spellen voor thema piraten zou fantastisch zijn!

  1. Ilona

   Wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor mijn groep 3/4.

 12. Nadine Bouvry

  In juni gaan wij met de eerste graad op zeeklassen. De kindjes zullen dat zeker goed kunnen gebruiken.

 13. Amy Bruin-Burger

  Wauw, wat leuk! Zou ik heel graag willen gebruiken in mijn groep 3! Weet zeker dat ze dit leuk gaan vinden!

  1. Malika

   Jaaaa wij willen graag winnen. Onze kids vinden dit erg leuk!

 14. Anette

  Ik doe graag mee aan deze leuke winactie!

 15. Nienke Schiltkamp

  Wat een leuke actie, doe graag mee voor alle piraten in mijn groep. Weet zeker dat ik mijn boeven daar een groot plezier mee doe.

 16. Monique

  Oee wat een leuke actie. De kinderen en de juf zijn heel enthousiast over de spelbundels van de vorige thema’s.?
  Hoe leuk is het voor de kinderen om zo een spellenbundel en het plusboekje voor de sterke leerlingen te winnen.
  Wij willen graag deze schat ontdekken ?‍☠️

  1. Delphine

   Schip ahoi, piraatjes! Wij gaan dit jaar op zeeklas met het eerste en tweede leerjaar. Ons thema is ‘piraten’. Wat zou ik dit graag winnen voor onze minipiraatjes! *Fingers crossed!*

 17. Ingrid Rens

  Dat zou geweldig zijn. Volgende week starten wij met een nieuwe groep 2/3, omdat de kleutergroep veel te groot werd. Spannend dus. Zou een opsteker zijn om te kunnen beginnen met kant en klare opdrachten.

 18. Martine Neels

  Ik doe heel graag mee aan deze actie ! Altijd topproducten die je maakt !

 19. Alies

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn groep 3!

 20. Karen

  Ziet er allemaal super uit! Ook wij beginnen volgende week aan ons piratenthema! Altijd al een super thema geweest!

  1. Oh, ik werk graag met jou pakketten. Het klopt voor de sterke lezers in groep 3 is het soms moeilijk om ze goed aa het werk te zetten. Dus zo’n boekje voor deze kinderen is meer dan welkom!?

   1. Tamara VH

    Helemaal fan van de klas van juf Linda :-)! Zou het graag eens uitproberen in mijn klasje!!

 21. Manon

  Leuk zeg! Wij beginnen vrijdag met het thema ‘de schat’. De kinderen waren heel enthousiast over o.a. jouw pakket over de ruimte. Dat zijn ze vast ook over deze 2!

 22. Steffie Pyck

  Waw, dit zou top zijn! Wij vertrekken maandag op zeeklassen met als thema piraten. Dit zou een leuk extraatje zijn ?

  1. Sandra

   Ik doe graag mee voor mijn moeder die lerares is op een basisschool.. een leuk thema voor in de klas!

  2. Tonny Bos

   Helemaal geweldig als onze school dit zou winnen.

 23. Wendy

  Dit zouden wij graag willen winnen. Zeker omdat we na de vakantie beginnen met het thema piraten zou dit goed van pas komen.

  Dit gun ik ook mijn lieve andere groep drie collega’s.

 24. Marileen Hagen

  Ik doe heel graag mee! Ik heb vandaag net te horen gekregen dat ik als onderwijsassistent naast kleuters ook bij groep 3/4 mag ondersteunen. Tijdens mijn vele stages kwam ik erachter dat leerlingen heel veel moeten kunnen/weten. Ik vind dat dit pas echt bereikt kan worden als we ook voldoende aansluiten op de belevingswereld van de leerlingen. Het thema Piraten is één van mijn favorieten! Daarom lijkt het mij super leuk om de pakketten voor mijn nieuwe groep te winnen (maar ook voor al mijn toekomstige groepen)!

 25. Jolanda

  Wat leuk! Ik doe heel graag mee voor onze groep 3!
  Gr Jolanda

  1. Joyce

   Ja ik ding heel graag mee! Bij mijn zoontje beginnen ze binnenkort met het thema piraten. Hoe fantastisch als we dit de juffen cadeau kunnen geven!

  2. Anoeska

   Piraten en hun schat, spreekt allebei tot de verbeelding. Heerlijke thema”s.
   Zou graag winnen!

  3. Marie-Claire

   Lijkt me geweldig om deze actie te winnen! In mijn groep zitten vee goede lezers waarbij de plusmaterialen ook niet meer voldoende zijn. De kinderen vinden piraten te gek en willen graag met dit thema aan de slag, net als hun juf!

 26. Mariska

  Leuk! Ook ik doe graag mee! Heb al meerdere pakketten van jou en die zijn allemaal top!

 27. Moniek

  Super leuk! Ik doe graag mee voor mijn groep.

  1. Vd Berg

   Zou geweldig zijn voor mijn collega’s in groep 3!!! Gelijk 4 groepen die er gebruik van kunnen maken. Dat zijn echte toppertjes! :)

 28. Laura

  Ja wij doen graag mee voor deze leuke onderwerpen en uitdagingen!

  1. Marijn

   Wat een leuke actie!! Superleuk om daarmee aan de slag te gaan in groep 3??

 29. Lisette

  Super zeg, ik doe graaaaaag mee… dit jaar gestart met lijn 3, dus nog in verzamelende fase van materialen bij de thema’s…

 30. Jenny

  Jaa wat leuk!! Doe graag mee!

  1. Annemiek

   Leuke actie! Wij gaan over 2 weken met het thema piraten. De boeken zouden super aansluiten!

   1. Valerie van Tilborg

    Ooh, dat zou zo fijn zijn voor mijn eerste leerjaar! We zijn net gestart met het piratenthema! Dit blijft toch echt een topthema voor onze eerste klassertjes. Mijn 22 petatjes ???? alvast mee. Alvast bedankt!

Geef een reactie