Winactie thema Piraten

Winactie is gesloten. Werk jij binnenkort rondom het thema Piraten of De schat? Ik heb twee producten gemaakt die je dan waarschijnlijk goed kan gebruiken. In deze blog vertel ik je er graag meer over en hoe je dit kunt winnen!

Spellenpakket Piraten
In dit pakket voor groep 3 vind je tien taalspellen rondom het thema piraten – de schat. Het sluit aan bij de leerlijnen van de tweede helft van groep 3.

Tijdens het spelen oefenen de kinderen klankzuivere mk-, km-, mkm-, mkmm-, mmkm- en mmkmm-woorden. Daarnaast komen samengestelde woorden, verkleinwoorden, aanhalingstekens en eenlettergrepige woorden op -eer, -oor en -eur en op -ooi, -aai en -oei aan bod.

Een aantal spellen zijn onafhankelijk van de leerkracht in een groepje te spelen en weer andere spellen zijn juist leuk om buiten met de hele klas uit te voeren.

Thema piraten winactie

Plusboekje Piraten
Het kan lastig zijn om goede opdrachten te bedenken voor sterke lezers in groep 3. Meestal is er een pluslijn bij de methode, maar zelfs deze opdrachten zijn zelfs eigenlijk te makkelijk. Voor deze leerlingen is dit plusboekje geschikt.

In dit werkboekje maken de kinderen kennis met Puk; de scheepsjongen van Piet Hein. De kinderen ontdekken hoe het dagelijkse leven op het schip eruitzag. Ze leren over scheurbuik, hoe het schip eruitzag, hoe een aanval in zijn werk ging en hoe je een echte schatkaart met geheimschrift ontwerpt.

De opdrachten zijn verdeeld over drie weken. Door middel van de weektaak krijgen de kinderen inzicht in de opdrachten die zij per dag mogen doen. Meestal is dit het lezen van een leestekst en een bijbehorende opdracht.

Doe mee met de winactie
Je kunt bovenstaande twee exemplaren winnen. Laat hieronder een reactie achter, zodat ik weet dat je meedoet. De winnaar maak ik donderdag bekend.

Over Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

52 reacties op “Winactie thema Piraten

  1. In een combi groep 123 zouden de spulletjes goed van pas komen. Het thema piraten is een heel leuk terug kerend thema.

  1. Via mijn collega gehoord dat ze jouw spellenpakketten zo leuk vindt. Aan het einde van het jaar werken we rond dit thema dus dit spellenpakket zou dan goed van pas komen!

  2. In België werken wij met Veilig leren lezen. Kern 7 gaat over piraten dus dit sluit naadloos aan bij onze methode. Bovendien is zo een plus boekje meer dan welkom bij onze sterke lezers! Ahhrj!

 1. Ik doe heel graag mee aan deze actie. Het lijkt me heel leuk en leerrijk materiaal om te gebruiken in de komende lessen.

 2. Wat een leuke actie, net thema piraten gedaan in mijn eerste leerjaar. Maar nieuwe ideetjes voor volgend jaar zijn altijd welkom.

  1. Wij beginnnen volgende week na onze vakantie ook met dit thema. De vorige spellenpakketten bevielen allemaal erg goed dus deze winnen zou leuk zijn. ?

 3. Wij zijn aan het stoeien wat betreft materiaal voor onze erg sterke groep 2ers. Niet alleen het thema piraten spreekt ons aan, maar het ontdekken van uitdagend materiaal voor deze specifieke groep is voor ons erg interessant. Wat zou het leerzaam zijn voor de kinderen en voor ons als we dit pakket winnen!

 4. Ik zou heel graag het spellenpakket winnen! Ik werk op een SBO-school en ben altijd op zoek naar aantrekkelijke aanvullende materialen die de leerlingen aanspreken. En dat is met dit spellenpakket vast en zeker zo.We zijn nog niet met het thema “de schat” gestart dus we kunnen het nog prima inzetten!

 5. Ik hoop dat als ik dit spellenpakket win je het niet per flessenpost naar mij stuurt of dat ik er naar moet zoeken… ;)
  Natuurlijk doe ik graag mee en dan zoeken wij spelenderwijs naar de schat!

  1. Ik zou graag mee willen doen aan deze leuke win-actie!
   Ik werk in een combinatie groep 3,4,5 en we gaan dit thema helemaal doorvoeren in de klas. De kinderen hebben allemaal al té gekke ideeën en zijn erg enthousiast! :)

 6. Ja dat zou ik heel graag willen winnen voor mijn groep 3! Ze hebben genoten van de spellen van het thema het heelal. Dus nieuwe spellen voor thema piraten zou fantastisch zijn!

 7. Wauw, wat leuk! Zou ik heel graag willen gebruiken in mijn groep 3! Weet zeker dat ze dit leuk gaan vinden!

 8. Wat een leuke actie, doe graag mee voor alle piraten in mijn groep. Weet zeker dat ik mijn boeven daar een groot plezier mee doe.

 9. Oee wat een leuke actie. De kinderen en de juf zijn heel enthousiast over de spelbundels van de vorige thema’s.?
  Hoe leuk is het voor de kinderen om zo een spellenbundel en het plusboekje voor de sterke leerlingen te winnen.
  Wij willen graag deze schat ontdekken ?‍☠️

  1. Schip ahoi, piraatjes! Wij gaan dit jaar op zeeklas met het eerste en tweede leerjaar. Ons thema is ‘piraten’. Wat zou ik dit graag winnen voor onze minipiraatjes! *Fingers crossed!*

 10. Dat zou geweldig zijn. Volgende week starten wij met een nieuwe groep 2/3, omdat de kleutergroep veel te groot werd. Spannend dus. Zou een opsteker zijn om te kunnen beginnen met kant en klare opdrachten.

 11. Ziet er allemaal super uit! Ook wij beginnen volgende week aan ons piratenthema! Altijd al een super thema geweest!

 12. Leuk zeg! Wij beginnen vrijdag met het thema ‘de schat’. De kinderen waren heel enthousiast over o.a. jouw pakket over de ruimte. Dat zijn ze vast ook over deze 2!

 13. Waw, dit zou top zijn! Wij vertrekken maandag op zeeklassen met als thema piraten. Dit zou een leuk extraatje zijn ?

 14. Dit zouden wij graag willen winnen. Zeker omdat we na de vakantie beginnen met het thema piraten zou dit goed van pas komen.

  Dit gun ik ook mijn lieve andere groep drie collega’s.

 15. Ik doe heel graag mee! Ik heb vandaag net te horen gekregen dat ik als onderwijsassistent naast kleuters ook bij groep 3/4 mag ondersteunen. Tijdens mijn vele stages kwam ik erachter dat leerlingen heel veel moeten kunnen/weten. Ik vind dat dit pas echt bereikt kan worden als we ook voldoende aansluiten op de belevingswereld van de leerlingen. Het thema Piraten is één van mijn favorieten! Daarom lijkt het mij super leuk om de pakketten voor mijn nieuwe groep te winnen (maar ook voor al mijn toekomstige groepen)!

  1. Ja ik ding heel graag mee! Bij mijn zoontje beginnen ze binnenkort met het thema piraten. Hoe fantastisch als we dit de juffen cadeau kunnen geven!

  2. Lijkt me geweldig om deze actie te winnen! In mijn groep zitten vee goede lezers waarbij de plusmaterialen ook niet meer voldoende zijn. De kinderen vinden piraten te gek en willen graag met dit thema aan de slag, net als hun juf!

  1. Zou geweldig zijn voor mijn collega’s in groep 3!!! Gelijk 4 groepen die er gebruik van kunnen maken. Dat zijn echte toppertjes! :)

 16. Super zeg, ik doe graaaaaag mee… dit jaar gestart met lijn 3, dus nog in verzamelende fase van materialen bij de thema’s…

   1. Ooh, dat zou zo fijn zijn voor mijn eerste leerjaar! We zijn net gestart met het piratenthema! Dit blijft toch echt een topthema voor onze eerste klassertjes. Mijn 22 petatjes ???? alvast mee. Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *