Je bekijkt nu Review: Niet meer samen

Review: Niet meer samen

Het lijkt wel of het steeds vaker voorkomt dat mensen gaan scheiden. Ook in Christelijke gezinnen komt dit helaas regelmatig voor. Voor kinderen is dit ontzettend moeilijk, omdat hun hele basis weg valt. Ze hebben vaak veel vragen waar lang niet iedereen een antwoord op kan geven.

In het boek ‘Niet meer samen‘ gaan de papa en mama van Jonna en Joris ook scheiden. Herkenbare vragen zijn dan bijvoorbeeld: ‘Waren we dan niet lief genoeg?’ of’ ‘Doe je dan je trouwring af?’ en ‘Zou papa nog wel komen op mijn verjaardag?’
Opvallend is dat Jonna en Joris allebei anders reageren op de scheiding. Hierdoor biedt het boek ruimte voor verschillende gevoelens.

Kinderen kunnen zich afvragen waarom God de scheiding niet voorkomen heeft en of Hij nog wel te vertrouwen is. Daarom heeft het boek de boodschap dat wat er ook gebeurt, God altijd trouw blijft. Hij zal niet veranderen en Hem kun je altijd vertrouwen! Aan het begin en het einde van het verhaal zingen de kinderen ook het lied: ‘Heer u bent altijd bij mij’.

Dit boek biedt ruimte om met de kinderen te praten over echtscheiding. Op de website van Arkmedia is een brief te downloaden met lessuggesties rondom het boek.

Lees ook mijn artikel over hoe je om moet gaan met een kind met gescheiden ouders. 

Niet meer samen

Schrijver:  L. Klein-Vuijst  & Nynke Talsma
Uitgever: Ark Media
Prijs: €11,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Review: Niet meer samen

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Sweetlikehoney

  Hoi Linda, kwam via-via op je website uit: wat ontzettend leuk! Ik zou bijna jaloers worden dat ik nooit zo’n leuke juf heb gehad op school *streept door* (zeker in de laagste klassen heb ik leuke onderwijzers gehad).

  Ik zie dat je ook een stukje schrijft over overlijden/ziekte/echtscheiding. Misschien ben je er wel van op de hoogte, misschien ook niet, maar er bestaat een stichting die speciaal opgericht is om kinderen, school en hun omgeving te helpen bij scheiding of rouw: de Stichting Jonge Helden.

  Hij bestaat uit heel veel websites, maar die zijn allemaal netjes te vinden als je één van de doelgroepen zoekt. http://www.jongeheldenindeklas.nl/ Ik hoop dat je het weinig nodig zult hebben, maar mocht het zo zijn, dan biedt dit misschien uitkomst.

  Veel succes komende schooljaar!

  1. Linda

   Bedankt voor de goede tip. Ik kende de site inderdaad nog niet!

  2. Linda

   Bedankt voor de goede tip. Ik ga de site zeker eens bekijken.

Geef een reactie