Je bekijkt nu Begin van het jaar

Begin van het jaar

Het begin van het nieuwe schooljaar is altijd weer spannend. Zowel voor de leerkracht als voor de kinderen! In dit bericht geef ik je een aantal tips en ideeën!

x Stuur in de zomervakantie alvast een kaart naar de kinderen. In dit bericht schrijf ik hier meer over.

x Stuur een foto van jezelf op vakantie. Laat de kinderen raden op welke plek de foto gemaakt is. Gelijk een eerste leuke huiswerkopdracht!

x Bel de kinderen op voor een kort gesprekje.

x Laat kinderen een vragenlijstje invullen, zodat je de kinderen beter leert kennen.

x Leg op hun tafel een welkomtas(Action) neer met wat kleine spulletjes erin die handig zijn om in de klas te gebruiken. Hang aan het handvat een tekstkaartje, zodat de kinderen snappen waarom ze deze spullen krijgen.

*Deze tas bevat handige spulletjes om je op weg te helpen voor een fantastisch jaar in groep 6! De gum krijg je om je er aan te herinneren dat geen fout te groot is om te wissen! Met de pen ga je vast nog heel veel avonturen beleven. Je zult hem vaak nodig hebben bij het schrijven! Een lolly om je zoet te houden en om je eraan te herinneren dat het belangrijk is om aardig tegen elkaar te zijn! Met de munt wil ik je laten zien dat je van grote waarde voor mij bent en dat je altijd bij mij terecht kan! Ook deze ster is speciaal voor jou! Het betekent dat je jezelf mag zijn en het herinnert je eraan om je best te doen! Ook nog een boekenlegger, want je leert veel door te lezen! Als laatste nog een smiley, want we gaan samen veel plezier beleven!*

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie