Review: Time Tracker Mini

Review: Time Tracker Mini

Bij mij in de groep mogen de kinderen regelmatig op de gang werken of lezen. In de klas is het namelijk bijna nooit helemaal stil. Voor de kinderen is het fijn dat ze weten hoe lang ze op de gang mogen blijven. Ik geef ze daarom de time tracker van educratief mee, dit is een luxe time timer. Maar ook in de klas is het een fijn middel om aan te geven hoeveel tijd de kinderen hebben.

Lees verder
Klasvanjuflinda

Een rondleiding door mijn lokaal

Via verschillende groepen op Facebook laten leerkrachten vol trots hun lokaal zien. Ik vind het heerlijk om de foto’s te bekijken om zo weer nieuwe ideeën op te doen. Ook ons lokaal wil ik graag met jullie delen.

Ik probeer er zoveel mogelijk erover te vertellen, maar mocht je toch nog vragen hebben laat ze dan gerust in een reactie achter. Ik zal ze dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil je meer details zien dan kun je het beste op de foto klikken,

Lees verder

Thema tuincentrum bij de kleuters

Thema tuincentrum: een geweldig, leerzaam thema! Voor de meivakantie hebben wij 6 weken over dit thema gewerkt en het was een groot succes.  In deze blog vertel ik je meer over mijn ervaringen met het thema tuincentrum en wat de ervaringen waren van de kinderen.

Kennismaken met het thema
Wanneer ik begin met een thema vind ik het belangrijk om te starten met een oriënterende fase. Deze fase vindt plaats in de eerste week.

Lees verder

Even voorstellen – gastblogger Chantal

Afgelopen donderdag kreeg ik van Linda een berichtje via Instagram met de vraag of ik gastblogger wil worden.  ‘Gaaf!’ was het eerste dat ik dacht. Blogs schrijven over mijn grote passie: les geven.  Ik neem jullie graag mee mijn klas in!

Even voorstellen
Ik ben Chantal Veenhof, 22 jaar en ik woon in Bunschoten-Spakenburg. In 2015 ben ik afgestudeerd op de PABO. Ik werk fulltime in groep 0/1/2b op de dr.

Lees verder
Hoe haal je meer uit knutselwerkjes?

Hoe haal je meer uit de knutselwerkjes?

In bijna elke groep hangen wel knutselwerkjes van de kinderen. Misschien heb je wel een ijzerdraad voor het raam waaraan je de werkjes ophangt of je plakt de werkjes op de muur. Maar heb je er weleens over nagedacht wat je doel hiermee is? Wil je het lokaal opvrolijken of laten zien welke werkjes de kinderen hebben gemaakt? In deze blog geef ik een aantal ideeën hoe je meer kunt halen uit de knutselwerkjes en geef ik je een tip voor een handig ophangsysteem.

Lees verder
Meisjes van zes vinden jongens meer getalenteerd dan zichzelf

Meisjes van zes vinden jongens getalenteerder

Afgelopen week las ik een interessant artikel op BBC-news over het zelfvertrouwen onder jongens en meisjes. Hierin kwam onder andere naar voren dat meisjes van zes jongens getalenteerder vinden dan zichzelf. Hoe komt dit en wat kunnen we er in het onderwijs aan doen?

Voorleesverhaal
Tijdens het onderzoek zijn 400 Amerikaanse kinderen van vijf, zes en zeven jaar oud in groepjes aan verschillende experimenten blootgesteld. In het eerste experiment werd een verhaal voorgelezen waarin de hoofdpersoon heel erg slim was.

Lees verder
Onderpresteren: wat is het en wat doe je eraan?

Onderpresteren: wat is het en wat doe je eraan?

Misschien heb je wel een leerling in de klas die ontzettend dromerig is. Hij deed altijd actief mee, maar het lijkt alsof hij de laatste weken minder ‘aanwezig’ is. Tijdens de toetsweek kom je erachter dat de resultaten tegenvallen. Je begrijpt er niets van, want hij zou veel beter kunnen presteren. Het kan zijn dat hierbij sprake is van onderpresteren.

In deze blog vertel ik wat dit is en wat je er als leerkracht aan kunt doen.

Lees verder
Uitslag enquete Klasvanjuflinda.nl

Uitslag enquête Klasvanjuflinda.nl

Een aantal weken geleden heb ik gevraagd of jullie een enquête wilden invullen. Meer dan 300 bezoekers hebben dit gedaan, super bedankt hiervoor! In deze blog wil ik je graag de resultaten delen en vertellen wat dit betekent voor mijn website.

enquête Klasvanjuflinda.nl
Allereerst wil ik jullie graag de reden vertellen waarom ik een enquête heb opgesteld. Uiteraard is het natuurlijk altijd goed om feedback te horen. Maar de belangrijkste reden is dat ik graag tegemoet wil komen aan jullie wensen.

Lees verder

Mijn ervaring met invallen voor de klas

Het is niet zo eenvoudig om als leerkracht een vaste baan in het onderwijs te krijgen. Er is gelukkig wel een hoop invalwerk en op deze manier doe je ontzettend veel ervaring op.

Maar uiteindelijk wil je niets liever dan een plek op een vaste school in een vaste groep. In deze blog wil ik je graag mijn ervaringen met invallen vertellen.

Eindelijk aan de slag
Na mijn afstuderen werd het al snel zomervakantie.

Lees verder
Tijd over? 5 leuke tussendoortjes

Tijd over? 5 leuke tussendoortjes

Ik denk dat elke leerkracht het wel herkent. Op veel dagen kom je tijd te kort, maar soms heb je opeens een gaatje van 5 tot 15 minuten.

Je rekenles ging iets sneller dan verwacht of de kinderen hebben als een speer alles opgeruimd. Maar wat doe je dan met deze tijd? In deze blog geef ik je 5 leuke tussendoortjes.

Speel een spelletje
De meeste kinderen vinden het ontzettend leuk om tussendoor een spelletje te spelen.

Lees verder
5 tips voor de beginnende leerkracht

5 tips voor de beginnende leerkracht

Misschien ben je dit jaar net met de PABO gestart, ben je volop bezig met je LIO-stage of heb je afgelopen jaar je diploma gehaald. Beginnende leerkracht zijn is niet altijd even makkelijk.

Tijdens mijn stages kon ik niet wachten om het zelf te doen, maar in mijn eerste jaren als leerkracht met diploma moest ik vaak wel even slikken. Ik deel je graag mijn 5 tips voor de beginnende leerkracht.

Bekijk ook eens mijn E-book met nog veel meer tips voor de beginnende leerkracht.

Lees verder
En opeens ben je juf Ebook

E-book ‘En opeens ben je juf… of meester!’

Op de PABO krijg je vier jaar opleiding om een goede leerkracht te worden. Toch missen veel studenten een aantal onderwerpen op de opleiding. Hoe voer je bijvoorbeeld een goed oudergesprek? Of hoe ga je om met je tijd? En welke maatregelen kun je nemen, als een leerling een regel heeft overtreden? In dit E-book geef ik antwoord op deze en heel veel andere vragen, zodat jij er als startende leerkracht helemaal klaar voor bent!

Lees verder