Je bekijkt nu Review: Time Tracker Mini

Review: Time Tracker Mini

Bij mij in de groep mogen de kinderen regelmatig op de gang werken of lezen. In de klas is het namelijk bijna nooit helemaal stil. Voor de kinderen is het fijn dat ze weten hoe lang ze op de gang mogen blijven. Ik geef ze daarom de time tracker van educratief mee, dit is een luxe time timer. Maar ook in de klas is het een fijn middel om aan te geven hoeveel tijd de kinderen hebben. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Time Tracker Mini
De time tracker is een kleine time timer en erg handig voor individueel gebruik. De kinderen kunnen het op hun tafel zetten en door het kleine formaat staat het niet in de weg. Ik vind de time timer ook heel geschikt om in het midden op een groepstafel te zetten.

Waar een gewone time timer alleen de beschikbare tijd aangeeft doet de time tracker het anders. De tijd wordt namelijk op twee manieren aangegeven; de beschikbare tijd en de resterende tijd. Zodra je de time tracker aanzet gaat er een groen lichtje branden. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het lampje oranje en ten slotte rood.

De kinderen kunnen dus in een oogopslag zien of ze al bijna moeten stoppen. Een groot voordeel is dat het vanuit elke hoek in het klaslokaal te zien is. Er zit ook een alarm op, maar deze kan je uitzetten. Zelf vind ik dit namelijk niet heel fijn. 

Review: Time Tracker Mini

Review: Time Tracker Mini

Gebruiksvriendelijk
De kinderen vinden de time tracker heel fijn en gebruiken deze liever dan de gewone time timer als klokje. Ze vinden het vooral heel handig dat het licht nog op oranje springt en ze zo hun activiteit langzaam kunnen afronden. Je kunt hier ook met de kinderen afspraken over maken. Zodra je het oranje licht ziet ruim je het spelletje op of lees je de laatste bladzijde.

Je kunt de tijd instellen vanaf 5 minuten tot maximaal 2 uur. Hij werkt op 3 AAA batterijen. Je kunt het klepje eenvoudig met een kleine schroevendraaier of de punt van een schaar verwijderen.

Bekijk ook eens het filmpje over de time tracker.

Waar te koop?
Mijn time tracker komt van de website Educratief en kost € 22,95. Op deze website kun je terecht voor educatieve en therapeutische producten die gericht zijn op kinderen met een autistische (of aanverwante) stoornis en ontwikkelingsstoornissen.

De website is opgericht door Marijke de Bruijn en ze heeft in haar eigen gezin ervaring opgedaan met al het speelgoed. Haar jongste zoon heeft ASS en voor zijn ontwikkeling en zijn therapie (o.a. ABA) zijn ze al vanaf zijn peutertijd op zoek naar hulpmiddelen en specifiek speelgoed.

Ben je dus op zoek naar een handige en kleine time timer met kleuren? Dan is deze time timer zeker een aanrader! Gebruik jij een time timer in de klas?

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Susanne vd Vlist

    Nav deze blog heb ik twee time trackers gekocht voor mn kinderen. Helaas is wat je schrijft niet helemaal waar. De resterende tijd in niet te zien op de time tracker. De band schuift niet mee dus de kinderen hebben geen idee hoeveel tijd er verstreken is. Dat is echt een gemis. Ik twijfelde tussen de time timer en deze…. ik koos voor deze omdat ik er dan voor beide kinderen een eigen timer kon kopen. Nu zitten we met de time Tracker EN een klokje te werken …. niet handig. . Wat wel fijn is is het gele knipperlicht wat de urgentie om af te ronden weergeeft.

Geef een reactie