5 Top websites voor leerkrachten

Nou.. ik zal jullie nog eens een vraag stellen op mijn Facebookpagina haha! ‘Ik maak een top 5 van top websites voor leerkrachten. Welke hoort daar zeker bij?’ Rond de 70 reacties kreeg ik daarop, hoe moet ik daar nou een top 5 van maken? Maar gelukkig kwamen er ook een hoop antwoorden overeen en het levert natuurlijk weer een hoop inspiratie op!

 

5 topwebsites voor leerkrachten

1. Pinterest
Dit is voor mij (en met mij velen) echt de nummer 1 website voor leerkrachten. Je tikt een zoekwoord in en je krijgt een hele pagina met plaatjes. Je zoekt bijvoorbeeld leuke ideeën voor het thema ‘ziek en gezond’. Dan tik je in de zoekbalk: ‘thema ziekenhuis’ of ‘thema gezondheid’ of ‘thema dokter’ en ga zo maar door. Door in het Engels te zoeken krijg je nog meer plaatjes. Ik heb bijvoorbeeld gezocht op: ‘theme human body’ en ‘theme health’. Door de plaatjes te bekijken kun je veel inspiratie opdoen. Je kunt het ook heel goed gebruiken in de bovenbouw voor reken-, taal- of tekenlessen. Op mijn Pinterest kun je veel inspiratie opdoen.

2. Leermiddelendatabase
Waarom zelf dingen maken, als andere leerkrachten dit al gedaan hebben? Op deze website is voor elke groep een soort verzamelmap te vinden met allerlei lesmaterialen voor leerkrachten. Door je aan te melden krijg je hier gratis toegang voor. Je kunt zoeken op onderwerp en dan krijg je alle beschikbare materialen te zien. Zoek je bijvoorbeeld een tafelkwartet? Dan maak je in de leermiddelendatabase een goede kans!

3. Gynzy
In de reacties op Facebook werd er lyrisch gedaan over Gynzy, dus die moest er natuurlijk wel bijstaan. Ik zal eerlijk zijn… ik heb geen enkele ervaring met Gynzy. Natuurlijk heb ik wel even op de site gekeken en ik zie dat het een speciale website is voor het digibord. Het lijkt me erg handig, als je een digibord in de klas hebt. Ik weet niet of het ook geschikt is voor kleuters? Je moet er wel voor betalen zie ik, maar je kunt een gratis account aanmaken om het eerst uit te proberen. Door de lovende reacties zal dit het wel waard zijn denk ik!

4. Sparklebox
Jaren geleden heb ik Sparklebox al eens ontdekt en ik verbaas me er echt nog steeds over dat deze website helemaal gratis is. Je vindt er namelijk prachtige materialen voor al je thema’s en lessen. Ook voor de bovenbouw! Wanneer je de website opent, dan kun je bovenaan kiezen uit verschillende vakgebieden: taal, rekenen, thema’s enzovoort. Door er op te klikken kun je weer een keuze uit heel veel opties maken. Gewoon lekker snuffelen! Slecht nieuws: alles is in het Engels. Goed nieuws: een aantal dingen zijn al vertaald in het Nederlands en je kunt ook zelf een vertaling indienen! Ik wilde heel graag bepaalde woordkaarten en deze heb ik toen vertaald naar het Nederlands, dan kun je ze een paar dagen later ook met dezelfde lay-out downloaden! Ik heb een aantal leuke downloads voor je opgezocht: kleikaarten in het thema lente, bingo klokkijken halve uren en woordkaarten rondom de romeinse tijd.

5. Tekenenenzo
Het is even zoeken op de site, maar je vindt er geweldige tekenlessen. Handig als je zelf even geen inspiratie hebt!

Ik hoop dat ik je met deze websites weer genoeg inspiratie heb gegeven. Neem zeker eens een kijkje en laat daarna weten wat je ervan vond! Altijd leuk om te horen. Wat denken jullie? Misschien later nog eens zo’n blogpost. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie websites!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Juf Danique

    leuke ideeën Linda en het zijn leuke dingen die je aanbiedt heb er een paar geprobeerd en leuke dingen kun je maken bij pinterest. Ik heb een luchtballon gemaakt met de kids zien er heel mooi uit in de klas

Geef een reactie