Je bekijkt nu Dagboek van een juf #4

Dagboek van een juf #4

Aan de bezoekersaantallen te zien vinden jullie mijn dagboekjes leuk om te lezen. Voorlopig blijf ik er dus nog even mee doorgaan. Al hoop ik dat ik wel elke week echt iets nieuws heb te vertellen. Deze week was ontzettend druk, ik heb veel gewerkt voor de website, mijn studie is vanaf deze week weer begonnen en het waren intensieve dagen voor de klas.

Maandag
Vandaag heb ik de artikels voor de rest van de week geschreven. Ook plan ik alle Facebookberichten van te voren in. Dan hoef ik mij hier op mijn ‘voor de klas werkdagen’ niet druk om te maken. Maandag kwam er een advertorial over de leeshoek online. Voor een advertorial krijg ik betaald, maar ik probeer er een zo’n mooi mogelijk artikel van te maken. Volgens mij is dat bij deze best wel gelukt! Daarnaast heb ik facturen verstuurd en een artikel voor het overblijfmagazine geschreven. Een lange dag achter mijn laptop dus!

Dinsdag
Ik krijg het steeds drukker met mijn website en daarom kwam het idee in mij op om een gastblogger te vragen. Ik kreeg onwijs veel leuke en enthousiaste mailtjes, super lief! Inmiddels heb ik iedereen teruggemaild en heb ik twee hele leuke meiden uitgekozen! Ze zullen zich vast snel aan jullie voorstellen. Ook kreeg ik deze dag een ontzettend leuk pakketje van een uitgever. Heel stom eigenlijk dat ik dit mededeel, want ik mag er verder nog niets over zeggen… Geen foto hiervan dus! Maar wel van andere leuke boeken die ik deze week binnenkreeg.

boeken

Woensdag
Vandaag was mijn eerste dag weer voor de klas. Helaas geen ondersteuning, dus het is dan altijd even aanpoten. Maar het ging super goed, ze hebben allemaal keihard gewerkt en aan het einde van de ochtend was er zelfs nog tijd over. We werken nog steeds over het thema ‘mijn lichaam’, deze week hebben we het vooral gehad over het skelet. Ik vind de filmpjes van Huisje Boompje Beestje altijd heel fijn om erbij te gebruiken. Jammer dat er geen nieuwe afleveringen meer worden gemaakt.

skelet

Deze week begon de Master SEN (of eigenlijk heet het tegenwoordig EN) weer. Dus dat betekent een hele lange dag! Het begon ook nog een uur eerder, omdat we uitleg kregen over het tweede jaar, dus kwart over 2 zat ik in de trein. Ik kan niet zo goed niets doen in de trein, dus vaak lees ik een boek. Meestal kinderboeken natuurlijk en intussen schrijf ik gelijk een review.

review

Het was weer super gezellig op de HU, maar ik merk dat ik er wel weer even in moet komen. Het tempo ligt gelijk weer hoog en we hebben al veel huiswerkopdrachten voor de volgende les gekregen. Ik volg momenteel de module communicatie. Het gaat dan vooral om het begeleiden van collega’s als gedragsspecialist. Best interessant en ik hoop er nog veel van te leren. Na een lange dag was ik rond half 10 ‘s avonds weer thuis.

Donderdag
De ochtend begon goed met open inloop. De ouders mogen dan een kijkje nemen in de klas en het eerste kwartier hun kind helpen. Super leuk en een mooi moment voor de ouders om te zien waar hun kind mee bezig is. De ochtend verliep verder prima. Taal was voor groep 3 wel even pittig, ik merk dat ze nog niet heel geconcentreerd kunnen werken. Het is belangrijk om veel vaart in de les te houden en vooral veel afwisselende werkvormen te gebruiken. En het moet vooral niet te lang duren. Met rekenen waren beide groepen in de klas en dat betekent dat ze soms wat langer op hulp van mij moeten wachten. Een meisje had het wel heel creatief opgelost. Ze schreef in haar schrift: “Wat moet ik doen”. En dan zit je in groep 3!

schrift

In de middag hebben we altijd Vreedzame school. Tijdens de les hebben we nog eens de afspraken die we de eerste schoolweek hebben gemaakt doorgesproken. We vinden allemaal dat het goed gaat, maar we bedachten dat er nog wel een nieuwe afspraak bij moet. Namelijk: Als je hoort “Stop hou op”, dan stop je meteen! Ik merk nu dat de kinderen wel goed “Stop hou op” zeggen, maar dat er niet altijd naar wordt geluisterd. De kinderen hebben hun handtekening eronder gezet, dus ze zijn het allemaal met de afspraken eens, mooi! Daarna hadden we nog lekker tijd om in de hoeken te spelen. Twee meiden zijn wel een half uur bezig geweest met het maken van een taart van klei. Ze hadden de taart speciaal voor mij gemaakt. “Alstublieft voor u, omdat u altijd naar school komt om ons te helpen”. Haha, zo lief! Het leek wel echt zo’n marsepeintaart met bloemetjes e.d.

taart

Vrijdag
Vandaag al weer de laatste ochtend. Op vrijdag doen we altijd wat rustiger aan, filmpje kijken, liederen zingen, Bijbelwerkje kleuren en lekker in de hoeken. Ook krijgen de kinderen van groep 4 tijd om hun weektaak af te maken. Al vanaf het begin vroegen de kinderen van groep 4 wanneer ze nou toch hun eerste huiswerk mee krijgen, dus ik ben maar op hun verzoek ingegaan. ;-) Momenteel zijn we bij rekenen bezig met het meten en schatten van voorwerpen. Hoe lang is een boom, kat of auto? In de klas hebben we niet altijd veel ruimte en tijd om dit goed te oefenen, dus daarom heeft mijn collega een huiswerkopdracht gemaakt. Op de voorkant moeten ze kleuren hoeveel meter zij denken dat iets is en op de achterkant moeten de kinderen zelf voorwerpen schrijven die 2, 5 of 10 meter zijn. Met dank aan de Ikea voor de centimeters (gelukkig zijn het er maar zes.)

meten

En zo leuk, tijdens de weeksluiting kreeg ik nog een geweldig boeket bloemen van de stichting Een tien voor de juf. Op het kaartje stond: “Een nominatie voor de leraar van het jaar is sowieso een 10 waard!”. Super leuk toch!

bloemen

Nou dat was mijn werkweek in foto’s! Volgende week ga ik hard aan de slag met het schrijven van een aantal reviews, heb ik woensdag weer studie en vrijdag een afscheidsborrel van Snappet (daar heb ik tot augustus gewerkt). Volgende week dus niet op vrijdag mijn weekoverzicht, maar op zaterdag of maandag. Fijn weekend!

Liefs Linda

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie