Je bekijkt nu Even voorstellen – gastblogger Marianne

Even voorstellen – gastblogger Marianne

Toen Linda een oproep deed voor een gastblogger dacht ik meteen “dit is het!”.  Als gastblogger aan de slag, dat lijkt mij wel wat. En vol enthousiasme heb ik een mail gestuurd. Ik kreeg een enthousiaste mail terug: “Je bent een bezige bij, leuk! Maar heb je wel tijd over om gastblogger te zijn?” Ja zeker, want ik wil jullie graag meenemen op mijn ontdekkingsreis in het onderwijs! Maar … eerst zal ik mij even voorstellen.

Leerkracht
Ik ben Marianne van de Wal. Als klein meisje wilde ik al ‘juf’ worden, ik ging dus naar de PABO. Ik woonde in Friesland, maar kwam door mijn stages in Brabant terecht. Daar was plek genoeg en daarom ben ik gebleven. Nu werk ik al ruim 10 jaar op een kleine, zelfstandige en gezellige basisschool in Best. In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier al heel wat jonge kinderen les mogen geven.

Gezin
Terwijl ik mij settelde in Brabant ontmoette ik mijn man. Samen wonen we op een prachtige plek met onze 4 jonge kinderen van 0-6 jaar. We vinden het leuk om samen van alles te ontdekken en spelletjes te spelen. Ik werk  nu 3 dagen als leerkracht. Dit schooljaar opnieuw in een groep 2/3, waar ik erg van geniet! De andere dagen ben ik thuis en geniet ik daar :)

Ontdekken
Jonge kinderen zijn nog veel aan het ontdekken in de wereld om hen heen. In thema’s die passen bij hun leefwereld ga ik met ze mee op ontdekkingsreis. We doen dat door te spelen in hoeken, te lezen in boeken, door onze ervaringen te delen, verhalen op te schrijven en nog veel meer!

Ontwikkelen
Niet alleen de kinderen ontwikkelen zich. Ook ik leer elke dag weer iets nieuws. En daar hou ik van! Op onze school gebruiken we nu geen methode meer om de kinderen te leren lezen. Dat was eerst best wel spannend. Maar wat ben ik blij dat wij zo werken! Terwijl de kinderen spelen en ontdekken leren ze letters en (gaan ze) lezen. En als leerkracht vind ik het dan ook erg leuk om bijpassende materialen te zoeken of te ontwikkelen. Dit schooljaar gaan we kijken hoe we dat ook met rekenen kunnen doen, daar heb ik zin in :)

Gastblogger-zijn
Ik wil jullie met mijn blogs graag enthousiast maken en ideeën geven voor in je eigen klas. Ga met mij mee op ontdekkingsreis! En ontdek hoe lezen, schrijven, rekenen en spelen in je klas (nog meer) betekenis kan hebben. En geniet van de hoge betrokkenheid van de kinderen!

Vriendelijke groet,

Marianne

 

Marianne van de Wal

Marianne van de Wal is gastblogger op klasvanjuflinda.nl Ze werkt al ruim 10 jaar als leerkracht in de onderbouwgroepen. Ze ontwerpt en ontwikkelt haar eigen lessen en materialen. Voor haar staat spelen in hoeken, lezen in boeken, ervaringen delen en verhalen op schrijven, centraal. Marianne geeft 3 dagen per week les in groep 2/3 op een kleine, zelfstandige en gezellige basisschool in Best. Ze is getrouwd en moeder van 4 jonge kinderen van 0-6 jaar.

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Carolien

  Succes medegastblogger!!

 2. Maaike

  Zonder mthode….. Wauw!! Ik ben benieuwd

 3. Hanneke van Dreumel

  Wat leuk Marianne! Zo kan ik ook nog een beetje volgen hoe het in Best gaat:)
  (En dat je nog tijd hebt voor ‘n blog;))

Geef een reactie