Je bekijkt nu Dagboek van een juf #5

Dagboek van een juf #5

In plaats van vrijdag nu op maandag het dagboek en eigenlijk bevalt dat wel goed. Ik denk dat ik dit vaker ga doen!

Maandag
Vandaag ben ik weer hard aan de slag gegaan voor mijn website. Ik heb twee toppers van gastbloggers gevonden. Ze hebben zich inmiddels ook al voorgesteld, zie hier de voorstelblog van Carolien en Marianne. Ik probeer elke dag nieuwe content online te zetten, dus het is ontzettend fijn om dan wat ondersteuning te krijgen.

Op maandagmiddag maak ik meestal twee uurtjes vrij voor boodschappen en de huishoudelijke klusjes. Van mijn collega’s heb ik een bon van de Ekoplaza gekregen, daar vond ik deze heerlijke thee. Echt een aanrader, zo lekker voor in de herfst.

pukka thee

Dinsdag
Dit was een heerlijk effectief dagje. Ik heb veel artikels geschreven, postpakketje voor mijn gastblogger gemaakt en ik ging nog even thee drinken bij een vriendin. Om twee uur kwam ik erachter dat ik nog moest lunchen. Dit deed ik uiteindelijk met een snicker smoothie. Niet echt iets voor elke dag haha, maar lekker!!

Mijn man was onze tuintafel in elkaar aan het zetten en toen kwam dit schattige poesje voorbij. Hij bleef maar in onze tuin en wilde heel graag spelen. De volgende dag kwam hij zelfs weer terug! Hij blijkt van mensen uit de straat te zijn en kan heel makkelijk onder de schutting kruipen.

dagboek

Woensdag
Op woensdagmiddag ga ik altijd naar Utrecht voor mijn studie. Ik kon tot laat op school blijven, want ik hoefde pas om kwart over 4 de trein te hebben. We moesten in tweetallen oefenen in het gesprek leiden. Ontzettend leerzaam en leuk om te doen! Daarna hadden we nog een slb-gesprek met onze begeleider. Ik redde het net om een trein eerder te nemen, dus was al om  9 uur thuis.

Donderdag
Het was weer een leuke dag voor de klas. We hebben het thema ‘Mijn lijf’ afgesloten en gaan vanaf volgende week aan de slag met het thema ‘Eet smakelijk’.

lichaam

Een aantal kinderen hebben het spel Scrabble ontdekt. En natuurlijk hebben we samen een potje gespeeld. Dat vind ik ook zo leuk aan hoekentijd, je hebt echt de kans om samen met de kinderen een spelletje te spelen.

scrabble

Ik probeer de lessen zoveel mogelijk in de thema’s te integreren. Dit lukt niet altijd hoor, want het kost best veel voorbereidingstijd. Vorige week hadden de kinderen van groep 4 zichzelf met wasco/waterverf gemaakt. Deze week gingen de kinderen aan de slag met bijvoeglijk naamwoorden. Ik kwam toen op het idee om de kinderen bijvoeglijk naamwoorden over zichzelf te laten maken en deze op het werkje te plakken. Het resultaat is heel leuk geworden.

Bijvoeglijk naamwoorden

Dit is altijd leuk thuiskomen!

post

Dan pak je de pakketjes op en ontdek je nog een briefje van de postbode. Oeps, er zijn ook nog twee pakketjes bij de buren bezorgd.

Vrijdag
Vandaag heb ik de klas opgeruimd en een afspraak gemaakt met een pannenkoekenrestaurant in de buurt. Hier wil ik graag met de kinderen een kijkje gaan nemen, zodat ze erachter kunnen komen hoe het werkt in een restaurant.

Thuisgekomen werd ik weer verrast met een groot boekenpakket.

post

‘s Avonds had ik nog een gezellig afscheidsetentje van Snappet. We hebben bij Gys in Utrecht gegeten, een erg leuk restaurantje! Ik had de courgetti en dat was heel lekker! Deze week mag ik ook weer voor een adverteerder aan de slag, ga ik heel veel reviews schrijven, moet ik hard aan de studie, heb ik een studiemiddag/avond van school en nog een personeelsfeestje.

Fijne werkweek,

Liefs Linda

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie