Persoonlijke update: zwanger!

Even een persoonlijk update van mijn kant. Je hebt het vast al wel in de titel gelezen; ik ben zwanger! In deze blog vertel ik hoe het met mij gaat, wanneer ik ben uitgerekend en wat dit betekent voor Klasvanjuflinda.nl.

Zwanger
Ik vind het zo bijzonder om te delen dat ik zwanger ben. Zeker in het begin voelde het enorm onwerkelijk. Je leeft er naar toe, maar als het dan eenmaal zover is. Toch even wennen en super spannend!

De eerste maanden ben ik erg moe geweest. Ik deed alleen het noodzakelijke; voor de klas staan, de website bijhouden en het huishouden. Het waren weken waarbij ik vanuit mijn werk gelijk op de bank of boven mijn bord in slaap viel. Half 9 naar bed was de nieuwe standaard. :-)

Maar ik mag echt niet klagen hoor; ik ben geen moment misselijk geweest en ik wist dat de moeheid maar tijdelijk was. En inderdaad na 14 weken was het over. Ik heb weer volop energie en kan enorm genieten van mijn zwangerschap. Ik ben trouwens in oktober uitgerekend; we krijgen dus een herfstkindje.

De baby doet het goed in mijn buik. Zo bijzonder om het op de echo te bewonderen en het hartje te horen kloppen. Tegelijkertijd vind ik het ook heel onwerkelijk dat er een klein kindje in mijn buik zit; wat een wonder!

Vertellen in de klas
Tot nu toe is het dus erg genieten; het is ontzettend leuk om te merken hoe de mensen in onze omgeving meeleven. Van lieve kaartjes tot kleine cadeaus, zo bijzonder! Ook de kinderen in de klas reageerden heel lief op het nieuws.

Ik vertelde de kinderen dat ik een geheimpje had, maar het nu eindelijk mocht vertellen. Zij mochten het als eerste horen en weer verder vertellen. Rarara wat zou het zijn? Een paar vingers vlogen de lucht in en het werd in 1x goed geraden. Krijgen u en uw man een kindje? 

Er kwamen heel wat vragen en verhalen los. Echt leuk om er met de kinderen over te kletsen. Ik heb een klein stukje van de echo laten zien (mijn man had het gefilmd) en daar werden de kinderen wel even stil van. Zit dat echt in uw buik?

Klasvanjuflinda.nl
En dan nu de grote hamvraag; ga ik er nu een mamablog van maken? Ik kan jullie beloven dat ik geen shoplogs van babykleertjes of recepten voor de eerste hapjes ga delen. De speerpunten van Klasvanjuflinda blijven leren, spelen en gedrag.

Ik ben wel van plan om dingen te delen; maar dan voornamelijk gericht op ontwikkeling, spel, gedrag en opvoeding. Denk aan hoe herken je een ontwikkelingsvoorsprong bij peuters? Of hoe verloopt de taalontwikkeling en hoe kan je hier invloed op uitoefenen? Ik wil namelijk graag mijn doelgroep verbreden door mij ook te richten op de peuterspeelzaal en kinderdagopvang. Ik denk namelijk dat hier wel vraag naar is.

De blogs houden dus een educatief karakter, maar de doelgroep wordt uitgebreid. Als leerkracht bepaal je op dit moment ook welke blogs voor jou interessant zijn. Als groep 1 leerkracht lees je momenteel ook niet de blogs die over groep 3/4 gaan, maar wel de blogs over moeilijk gedrag bij kleuters.

Uiteraard moet ik er ook in groeien, dus de praktijk zal vanzelf uitwijzen hoe dit gaat verlopen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, want na bijna 10 jaar bloggen is het ook wel weer eens tijd voor een nieuwe uitdaging.

Zwangerschapsverlof
Klasvanjuflinda.nl is mijn bedrijf en ik verdien er dan ook gewoon centjes mee. Ik steek er enorm veel tijd in, maar ben wel van plan om tijdens mijn zwangerschapsverlof ook mijn website minimaal te laten draaien.

Op dit moment ben ik aan het vooruit bloggen. Dat betekent dat er wel gewoon blogs online zullen komen tijdens mijn verlof. De blogs zullen automatisch gepubliceerd worden op mijn social media kanalen. Het lijkt dus alsof ik gewoon aan het werk ben, maar dit is niet het geval.

Ik zal dus niet zo snel als anders reageren op PB’s, reacties en e-mailtjes. Na verloop van tijd wil ik dit natuurlijk wel weer gaan oppakken, maar jullie snappen vast wel dat mijn prioriteit dan even ergens anders ligt. :-)

Nou het is uiteindelijk een heel verhaal geworden. Ik zal jullie er verder niet meer mee lastig vallen. Mocht je juist wel heel nieuwsgierig zijn naar baby gerelateerde blogs en updates volg me dan op theemetboekjes.nl of op Instagram @theemetboekjes.

Succes met de laatste schoolperiode en mocht je nog een leuk blogonderwerp weten of vraag hebben schroom dan niet om even een berichtje te sturen! Het is namelijk best lastig om zoveel blogs vooruit te schrijven en inspiratie is altijd welkom.

Liefs Linda

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Ariette

  Van harte gefeliciteerd, Linda!

 2. Simone de Wit

  Hoera gefeliciteerd!
  Wat voorrecht om zo’n guppie in je buik te mogen laten groeien! Echt super bijzonder!
  Ik hoop dat je de zwangerschap goed doorloopt en lekker kan genieten van het nieuwe leven wat in jou groeit.

  Ik heb een ander vraaagje; wanneer ga je met zwangerschapsverlof? Momenteel zijn wij op school bezig om de overgang van groep 2 naar groep 3 soepeler te laten verlopen en willen we het onderwijs in groep 3-4 aanpakken. Ik werk op een jenaplanschool, maar de kernkwaliteiten van het jenaplan komen vooral in groep 3-4 niet echt naar voren. Ik volg jouw blog en Facebook al jaren en ben zeer geïnteresseerd in de manier waarop jij onderwijs aanbiedt. Mijn volgende vraag is eigenlijk of het mogelijk is als ik, en misschien nog een collega, een dagje kan meelopen met jou? Het e-boek “spelenderwijs leren in groep 3” heb ik al en daar staan hele bruikbare tips en informatie in. Ik ben erg geintereseeed in hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat.

  Laat me maar weten of je dit ziet zitten en of het mogelijk is.

  Vriendelijke groet,

  Simone de Wit
  Jenaplanschool Klavertje 4

Geef een reactie