Je bekijkt nu Kids in Bizz!

Kids in Bizz!

“Chocolade te koop! Wie houdt er nou niet van chocola? Twee voor de prijs van één, laatste kans!” Zo klinkt het door de school in de finaleweek van Kids in Bizz. De kinderen halen werkelijk alle verkooptechnieken uit de kast om hun producten te verkopen. Schuilen er kleine ondernemers in jouw kids? Kom erachter met Kids in Bizz!

Een duurzaam project
Kids in Bizz is een initiatief van Stichting Jong Ondernemen. Zij vinden het belangrijk dat jongeren al vroeg in aanraking komen met het ondernemerschap. Dit maken zij mogelijk door verschillende programma’s aan te bieden in het basis- en voortgezet onderwijs. Het doel van Kids in Bizz is om kinderen op een ontspannen manier te laten ervaren hoe het is om een eigen bedrijfje te runnen. Nou zijn er tal van voorbeelden waarbij hetzelfde concept wordt aangeboden, maar Kids in Bizz onderscheidt zich hierin door te werken met écht geld en échte producten. Het project is bovendien gericht op een duurzame samenleving aangezien er alleen gewerkt wordt met Fair Trade producten en de opbrengst naar een (zelf gekozen) goed doel gaat. De kinderen zetten zich dus in voor anderen en dat doen ze met liefde!

Ondernemen kan je leren
Tijdens de lessen (die je naar eigen inzicht kan indelen) leren de kinderen van alles over verkooptechnieken, marketing, inkoopprijzen en gaan ze op bezoek bij een bedrijf. Het is ook mogelijk dat er een vrijwilliger een gastles komt geven of de kinderen tijdens het project begeleidt. Uiteindelijk gaan ze in kleine groepjes aan de slag voor hun bedrijf. Ze bedenken en ontwerpen een naam, logo en slogan. Doormiddel van een marktonderzoek kiezen ze welk Fair Trade product ze het beste kunnen gaan verkopen. Dit varieert per bedrijf van dromenvanger, naar vogelfluitjes, tot chocolade of koffie. Het project is in principe voor kinderen uit groep 8 maar op mijn school hebben we het altijd gedaan met groepjes van gemengde leeftijd (gr. 5-6-7-8) en dat ging prima.

Een waardevol project waar onderwijs en ondernemerschap samen komen!

Rinke Huisman

Rinke Huisman (1986) studeerde in 2008 af aan de Hogeschool Domstad te Utrecht. Met twee specialisaties op zak (innovaties en omgaan met verschillen) begon zij haar onderwijs avontuur bij de bijzondere Noordwijkse school in Noordwijk. Inmiddels is zij, na 5 bewogen jaren, een eigen bedrijf gestart. Met de insteek 'oog voor talent' te hebben ondersteunt en ontwikkelt zij verschillende onderwijsprojecten.

Geef een reactie